به گزارش گروه خواندنی های مشرق، همه ما با این ضرب المثل "مالتو سفت بچسب همسایتو دزد نکن" آشنا هستیم ، اما باز هم در برخی موارد با اهمال کاری موجب آن می شویم که اموالمان مورد دستبرد قرار گیرد. تنها با رعایت نکاتی ساده می توان خطر سرقت از اموال شخصی را به حداقل برسانیم.
*استفاده از تجهيزات ايمني مناسب باعث مي شود دزدان براي ورود به داخل خانه با تاخير روبه رو شوند. بررسي هاي پليس نيز نشان مي دهد اين خانه ها كمتر مورد دستبرد قرار گرفته اند.
مقابل پنجره ها و نورگير، نرده هاي محافظ ايمني نصب كنيد. متاسفانه برخي شهروندان به قفل در پشت بام توجه اي نمي كنند و اين باعث شده دزدان از اين راه وارد خانه ها شوند. بدين ترتيب با قفل كردن درهاي پشت بام، دزدان را ناكام مي گذاريد.
*وسايل قيمتي مانند طلا، جواهرات و اسناد را در محلهاي امن و يا نزد بستگان مورد اعتماد قرار داده و آنها را در محلهاي قابل دسترس نگهداري نكنيد. همچنين هنگام مسافرت مدت زمان و مقصد سفر خود را به همسايگان مورد اعتماد اطلاع دهيد تا در اين مدت رفت و آمدها و تغيير نور در خانه را زير نظر داشته باشند.
*در صورت گم كردن كليد خانه بلافاصله قفلها را تعويض كنيد. از قرار دادن كليد در محلهايي مانند زير جاكفشي، گلدان و ساير محلهاي قابل دسترس به شدت خودداري كنيد. زيرا دزدان پس از ورود به داخل ساختمان براي يافتن كليد احتمالي ابتدا سراغ اين محلها مي روند. در صورتي كه اطراف خانه شما خالي از سكنه است و يا در مجاور آن مشغول كار ساختمان سازي هستند، لازم است از خانه خود مراقبت بيش تري به عمل آوريد.
* مراقب كيف قاپان و جيب بران در مراكز خريد و همچنين سارقان لوازم داخل خودرو در استراحتگاه ها باشيد.
* در اماكن پرتردد مراقب تماس بدني افراد ناشناس باشيد.همچنين از قرار دادن تمام پول خود در يك جيب خودداري كنيد.
* از قبول چك پول از افراد ناشناس خودداري كنيد. در فروشگاه هايي كه امكان پرداخت الكترونيكي وجود دارد، از دادن اطلاعات كارت خود به فروشنده خودداري كرده و رمز و مبلغ پرداختي را خود وارد كنيد. در پايان هم رسيد دريافت كنيد.
* مراقب افرادي كه تحت عنوان مامور قصد كنترل چك پول و اشياي خريداري شده شما را دارند باشيد. همچنين خريد خود را حتي براي چند لحظه رها نكنيد زيرا سارقاني با پرسه زدن در اطراف مراكز خريد ، اقدام به قاپيدن بسته هاي خريد و فرار با موتورسيكلت مي كنند.
* هنگام مسافرت به هشدارهاي پليس توجه كرده و اثاثيه خود را داخل صندوق عقب قرار داده و از قرار دادن آنها به خصوص چمدان ها بر روي باربند خودداري كنيد.اشياي قيمتي را داخل خودرو و در معرض ديد قرار ندهيد.
* در صورتي كه قصد برپايي چادر و اقامت در فضاي باز را داريد توجه داشته باشيد در محل هاي خلوت و كم تردد چادر برپا نكنيد. اشياي قيمتي و با ارزش را كنار چادر رها نكنيد. دزدان شب ها با بريدن بخشي از چادر اقدام به سرقت كيف و ديگر لوازم با ارزش مي كنند. از سوي ديگر چادر مسافرتي خود را در نزديكي خودرو برپا كنيد.
* چنانچه در جاده افرادي با خودرو و لباس شخصي و تحت عنوان مامور شما را متوقف كرده و مدعي شدند خودروي شما سرقتي است به راحتي تسليم خواسته آنها نشويد و از مامور بودن آنها مطمئن شويد. آدرس و شماره تماس خود را در جيب كودكان قرار دهيد. از قبول غذا و نوشيدني از افراد ناشناس خودداري كنيد. اطفال را به زيور آلات گرانقيمت مزين نكنيد.
* به محض وقوع سرقت يا اطلاع از آن مراتب را سريعا به شماره تلفن 110 اطلاع دهند و در دادن آدرس، تلفن و... دقت لازم را داشته باشند چراكه اين امر حضور ماموران را سريعتر خواهد كرد .
*همچنين مالباختگان بايد تا زمان حضور ماموران از به هم زدن صحنه، اعم از مرتب كردن وسايل، جابجايي آنها، دست زدن به اشياء و تردد غيرضروري پرهيز كنند و درصورتي كه به واسطه سرقت، شيشه، درها يا پنجره شكسته است از جمع آوري خرده شيشه ها خوداري كنند .
*از حضور و دخالت افراد ناشناس كه ظاهرا براي كمك و همدردي با مالباخته در محل تجمع يا اقدام به جابجايي وسايل و... مي كنند جلوگيري كنيد. هرگونه اطلاع و يا اخبار در مورد نحوه سرقت، موارد مشابه به آن و... كه ممكن است به نظر مهم باشد را با ماموران در ميان بگذارند .
*اگر مورد سرقت، وسيله نقليه باشد مالباختگان بايد توجه داشته باشند كه به منظور پيشگيري از اقدام نامشروع و ضدامنيتي سريعا مشخصات كامل وسيله نقليه شامل نوع، شماره پلاك، شماره موتور، رنگ، شماره شاسي يا بدنه، مدل سيستم و... را به صورت كتبي به ماموران مربوط تحويل و درصورت امكان ساعت و تاريخ دقيق سرقت يا ساعت و تاريخ اطلاع از سرقت را به ماموران اطلاع دهند .
*حداقل دو آدرس و شماره تلفن براي تماس اضطراري ماموران در اختيار آنان قرار دهند و در صورتي كه مورد سرقت جيب برها قرار گرفته اند، با حفظ خونسردي ضمن اطلاع آني به پليس 110، مشخصات كاملي از زمان و مكان موارد به سرقت و مشخصات ظاهري فرد يا افراد مظنون را گزارش دهند و مواظب بقيه اشياء و اموال همراه خود باشند وآنها را در جايي رها نكنند تا مورد سرقت مجدد قرار نگيرند.
کد خبر 112240
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۳
- ۰ نظر
- چاپ
بدشانسی، تقدیر، بد شدن جامعه و ... این ها نخستین کلماتی است که همه ما بعد از آن که اموالمان مورد دستبرد قرار می گیرد به زبان می آوریم اما کمتر کسی است که خود را نیز در دزدی ها شریک بداند. بر اساس آمار، فراموشکاری و بی خیالی از مهمترین عواملی هستند که احتمال سرقت را چند برابر می کنند.