درآمد شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از طریق اجرای این قانون در سال 90 ماهانه 4 هزار و 650 میلیارد تومان بوده است که بیشترین درآمد از محل فروش فرآورده در شهر تهران با 650 میلیارد تومان و کمترین آن در شهر ایلام با 58 میلیون و 400 هزار تومان بوده است.

به گزارش مشرق ، جلیل سالاری در نشست خبری در محل ساختمان مرکزی وزارت نفت با حضور خبرنگاران و نمایندگان رسانه ها برگزار شد، گفت: سال 90 در مقایسه با سال پیش از آن و سالیان گذشته حدود 6.6 میلیارد لیتر سوخت اضافه به نیروگاه های کشور تحویل و بیش از 4.2 میلیارد لیتر سوخت مایع نیز در نیروگاه ها ذخیره سازی شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی افزود: روند مصرف فرآورده در سال 90 در مقایسه با سال پیش از آن (89) کاهشی بود و مصرف گاز مایع در این سال 9 درصد، بنزین 2 درصد و نفت سفید نیز 2 درصد کاهش یافت.

صرفه جویی 6 میلیارد دلاری از طریق اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در سال 90


سالاری همچنین افزود: از طریق طرح هدفمندی یارانه ها در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی صرفه جویی معادل 6 میلیارد دلار محقق شده است که این رقم بدون احتساب نفت کوره نیروگاه ها بوده است.

وی تاکید کرد: درآمد این شرکت از طریق اجرای این قانون در سال 90 ماهانه 4 هزار و 650 میلیارد تومان بوده است که بیشترین درآمد از محل فروش فرآورده در شهر تهران با 650 میلیارد تومان و کمترین آن در شهر ایلام با 58 میلیون و 400 هزار تومان بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق اگر عدد این درآمد را در 15 ماه اجرای هدفمندی یارانه ها ضرب کنیم حدود 70 هزار میلیارد تومان می شود .

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: با اجرای قانون هدفمندی در مجموع 6 میلیارد دلار درآمد حاصل شد که 27 درصد آن از محل یارانه بنزین، 50 یارانه نفت گاز، 7 درصد نفت سفید و 14 درصد نفت کوره بوده است.

وی میزان فروش ماهانه حدود 3 درصد از جایگاه های کشور در سال 90 را حدود 1.8 تا 2.2 میلیون لیتر خواند و افزود: حدود 50 درصد از جایگاه ها نیز حدود 840 تا 1000 لیتر در ماه فروش داشته اند که جز جایگاه های کم فروش محسوب می شوند.

سالاری افزود: در شهر تهران 241 جایگاه عرضه فرآورده وجود دارد که متوسط فروش این جایگاه ها در سال 90 ماهانه 1 میلیون لیتر بوده است که بالاترین آمار فروش در کشور بوده است و همچنین جایگاه های استان خراسان جنوبی با فروش 586 هزار لیتر سوخت در ماه کمترین میزان فروش را داشته اند.


وی تاکید کرد: مصرف دو فرآورده نفت گاز و نفت کوره به دلیل برودت هوا در مقایسه با سال 89 روند افزایشی داشت و مصرف نفت گاز در سال 90 2.5 درصد و نفت کوره حدود 11 درصد افزایش یافت.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تاکید کرد: خوشبختانه روند مصرف فرآورده کشور در سال گذشته به نحوی بود که با مدیریت آن حوزه تولید فرآورده از رشدی مناسب برخوردار شد.

وی درباره نحوه توزیع فرآورده در سال 90 گفت: انتقال و توزیع فرآورده در کشور با استفاده 60 درصدی از ظرفیت خطوط لوله کشور، 22 درصد با استفاده از حمل و نقل زمینی، 10 درصد از بخش دریایی و 4 درصد به شکل ریلی بوده است.

رشد 5 درصدی مصرف بنزین در روزهای ابتدایی سال 91

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به رکورد مصرف بنزین در سال 91 گفت: مصرف بنزین در 19 روز ابتدایی سال جدید نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود 5 درصد رشد یافت که این افزایش در روز 12 فروردین با 89 میلیون لیتر مصرف، رکوردی بی سابقه محسوب می شود.

سالاری با اشاره به رشد مصرف دیگر فرآورده ها در سال جدید گفت: در 19 روز ابتدایی سال به دلیل برودت هوا مصرف نفت سفید 53 درصد، نفت گاز 16.5 درصد و نفت کوره 15 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد یافت.

تحویل روزانه 3.5میلیون لیتر سوخت جت در سال 90

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره اقدام های انجام شده در حوزه بازرگانی پخش فرآورده های نفتی گفت: در سال 90 به طور میانگین روزانه 3.5 میلیون لیتر سوخت جت معادل مصرف 15 هزار و 500 فروند هواپیما تحویل شده است و 47 مرکز سوختگیری هواپیمایی در این سال نیز فعال شده است.

وی تاکید کرد: فروش روزانه فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) هم اکنون حدود 1.2 میلیون لیتر است که 30 درصد این فروش به پرواز هواپیماهای خارجی اختصاص دارد.

سالاری با تاکید بر منطقی بودن افزایش قیمت سوخت پروازهای خارجی گفت: طبق برنامه ریزی ستاد هدفمندی یارانه ها قیمت سوخت مصرفی هواپیماها از 100 تومان به 400 تومان هر لیتر افزایش یافت و طبق این قانون همان طور که فروش سوخت در مرزها به قیمت بین المللی آن محاسبه خواهد شد، فروش سوخت به هواپیماهای خارجی نیز باید مطابق با قیمت جهانی آن باشد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش با توجه به هزینه بر بودن تبدیل نفت سفید به سوخت جت تصریح کرد: پالایشگاه های کشور که نسبت به پالایش نفت و تبدیل آن به سوخت جت اقدام می کنند، به بخش خصوصی واگذار شده اند که با توجه به افزایش هزینه ها در این بخش، قیمت سوخت در بخش مصرف نیز باید به نرخ آزاد محاسبه شود که با توجه به افزایش 24 درصدی قیمت بلیت هواپیما و درآمدهای این شرکت ها، رقم قابل ملاحظه ای نیست.

بدهی 567 میلیارد تومانی شرکت های هواپیمایی

جلیل سالاری درباره بدهی سوختی شرکت های هواپیمایی به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: شرکت های هواپیمایی درمجموع 567 میلیارد تومان بدهی به این شرکت دارند که تنها 3 ماه به این شرکت ها فرصت داده شده است تا نسبت به تسویه بدهی های خود اقدام کنند.

وی تاکید کرد: پس از این فرصت سه ماهه در صورت تسویه نشدن، به قطع سوخت مصرفی این شرکت ها و محاسبه بهای سوخت مصرفی آنها به نرخ آزاد اقدام خواهد شد.

پرداخت 34 میلیارد تومان کارمزد ماهانه به مجاری عرضه سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در تشریح وضعیت مجاری عرضه سوخت کشور در سال 90 گفت: سال گذشته ماهانه حدود 34 میلیارد تومان کارمزد به 14 هزار و 877 مجاری عرضه در کشور پرداخت شده است که این پرداخت ها برای جایگاه های کم فروش بر مبنای کارمزد پایه بوده است.

وی تاکید کرد: از مجموع 14 هزار و 877 مجاری عرضه در کشور، 197 جایگاه شرکتی، 243 فروشندگی سکودار، 8 جایگاه ساحلی، 394 واحد سوختگیری، 162 فروشندگی محور، ده هزار و 950 تعاونی روستایی و 473 فروشندگی عشایری فعال بوده است.

احداث یک هزار و 49 جایگاه عرضه فرآورده در کشور

جلیل سالاری درباره جایگاه های در دست احداث این شرکت گفت: ساخت یک هزار و 49 جایگاه عرضه فرآورده در این شرکت در دست اقدام است و هم اکنون 19 جایگاه فعال عرضه ال پی جی و 1873 جایگاه فعال سی ان جی در کشور به عرضه سوخت به خودروها اقدام می کنند.

وی تصریح کرد: به موازات طرح کارمزدی در نظام جایگاه داری به منظور خدمات رسانی مطلوب و توسعه کیفی جایگاه ها پیشنهاد شده است تا نظام حق العمل کاری جایگزین نظام کارمزدی این شرکت شود که امیدواریم با هماهنگی با ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور جایگاه های سراسر کشور ساماندهی شوند.

سالاری همچنین از توسعه احداث و راه اندازی جایگاه های کوچک و سریع النصب در مکان هایی مانند شهرک ها خبر داد و گفت: در سال 91 توسعه جدی این جایگاه ها در دستور کار قرار خواهد گرفت.

فروش ماهانه 7 میلیون لیتر سوخت در 14 نقطه مرزی

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: 14 مجاری عرضه مرزی در کشور وجود دارد که از طریق آن ماهانه 7 میلیون لیتر سوخت به خودروهای عبوری از این مناطق عرضه شده است.

وی تاکید کرد: قیمت سوختی که به خودروهای خروجی از مرزها عرضه می شود، در آینده ای نزدیک به حالت شناور و بر مبنای نرخ فوب خلیج فارس، بعد مسافت و ... محاسبه خواهد شد.

افزایش ظرفیت بانکرینگ کشور در سال 91 به روزانه 7 میلیون لیتر

جلیل سالاری درباره شرایط سوخت رسانی به کشتی ها (بانکرینگ) در کشور گفت: در سال 90 روزانه 6 میلیون لیتر نفت کوره به بیش از 25 هزار فروند کشتی تجاری و نفتکش در خلیج فارس تحویل داده شده است که از این طریق 1.2 میلیارد دلار درآمد ارزی نصیب کشور شده است.

مدیرعامل شرکت پخش تصریح کرد: طبق برنامه پنجم توسعه سهم بانکرینگ در عرضه سوخت کشور باید به 25 درصد افزایش یابد و تلاش داریم این رقم تا پایان امسال به روزانه 7 میلیون لیتر و تا پایان برنامه پنجم توسعه به روزانه 9 میلیون لیتر افزایش یابد.



72 میلیون لیتر تا پایان بنزین 100 تومانی کارت های هوشمند سوخت

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران همچنین با ارائه آماری درباره وضعیت بنزین سهمیه ای باقی مانده در کارت های هوشمند سوخت گفت: موجودی بنزین 100 تومانی باقی مانده در کارت های هوشمند سوخت مردم به 72 میلیون لیتر رسیده است و هم اکنون حدود 1.4 میلیارد لیتر بنزین 400 تومانی در کارت هوشمند سوخت خودروهای سواری و 520 میلیون لیتر سهمیه بنزین 400 تومانی در کارت هوشمند سوخت موتورها ذخیره شده است.

10 میلیارد دلار ارزش افزوده از طریق صادرات روزانه 430 میلیون لیتر فرآورده در سال 90

سالاری درباره میزان صادرات فرآورده کشور در سال 90 گفت: در سال گذشته در مجموع روزانه 430 میلیون لیتر انواع فرآورده از کشور صادر شده است که این رقم در برخی از فرآورده ها تا 100 درصد افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: میزان صادرات فرآورده نفت گاز در سال 90 روزانه 2.4 میلیون لیتر، بنزین پایه روزانه 4 میلیون لیتر، بنزین معمولی روزانه 0.06 میلیون لیتر، نفت سفید و سوخت جت هر کدام 0.4 میلیون لیتر بوده است که از این طریق در مجموع 10 میلیارد دلار ارزش افزوده نصیب کشور شده است.

توسعه احداث جایگاه های کوچک و استفاده از توان بخش خصوصی در سوآپ فرآورده در سال 91

سالاری افزود: در حوزه سوآپ فرآورده کشور در سال 90 به طور میانگین روزانه 500 تن گاز مایع و 88 تن نفت کوره از مرزهای کشور سوآپ شده است که قصد داریم در سال جدید با توجه به مسیرهای انتقال انرژی و دسترسی آسان از کشورهای آسیای میانه، سوآپ فرآورده در سال جدید را فعال کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت: استفاده از توان بخش خصوصی در حوزه عرضه، جا به جایی و سوآپ فرآورده، عرضه و توسعه سوخت از طریق جایگاه های کوچک، اشتغال زایی در بخش مدیریت انرژی و ادامه طرح منطقه ای کردن عرضه نفت گاز از جمله برنامه های این شرکت در سال جاری خواهد بود.

وی افزود: طرح منطقه ای کردن عرضه نفت گاز در 6 منطقه مرزی کشور در سال 90 اجرایی شد که این طرح از 20 فرودین امسال در 13 استان دیگر کشور اجرایی شده است.

سالاری تاکید کرد: در سال 91 همچنین فروش فرآورده در شعاع 20 کیلومتری روستاهای مرزی کشور تعادلی خواهد شد که این طرح از 15 فروردین در استان سیستان و بلوچستان اجرایی شده است و نقش موثری در کاهش قاچاق و مدیریت عرضه سوخت به مرزنشیان خواهد داشت.

جلیل سالاری همچنین درباره عرضه سوخت با استانداردهای اروپایی در جایگاه های سراسر کشور گفت: فاز اول این طرح در 10 درصد از کلان شهرها که شامل 50 جایگاه بنزین و 21 جایگاه نفت گاز بود، اجرایی شد و در فاز دوم این طرح در 140 جایگاه عرضه بنزین و 75 جایگاه عرضه نفت گاز اجرایی خواهد شد. منبع : شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • میثم ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    0 0
    حداقل تومان رو مینوشتی و اینقدر به فکر نوشتن به صورت عددی نبودی!
  • ناشناس ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    0 0
    خدا کنه این پولها دست اهلش باشه !
  • السلام علیک یا فاطمه الزهرا ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    0 0
    مگه قرار نبود اون پولی رو که مردم صرفه جویی می کنند بازم به جیب مردم بره؟ پس چرا برنگردوندند؟
  • ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۰
    0 0
    چه مغلطه ای!!!! 70/000/000/000/000

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس