به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر ، آقاي احمدينژاد در گردهمايي سراسري مديران وزارت صنايع و معادن گفت: فشار زياد است و فشار نياز بازار، تقاضاي بازار، فشار اشتغال نيز زياد است، به طوري که دايما بنگاهها تاسيس ميشود.
وي افزود: من از آقاي محرابيان و همه شما خواهش ميکنم نشستهاي تخصصي با حضور استادان و صاحبنظران درباره چشمانداز چگونگي توليد کالا، چرخش کالا، فناوري در کالا، تاثير کالا در فرهنگ برگزار کنيد.
رئيس جمهور گفت: ما قطعا نميتوانيم راهي را که ديگران رفتهاند، عينا برويم؛ زيرا هم نقطه نهايي و هم راهمان متفاوت است.
آقاي احمدينژاد با بيان اين که الگوي توسعه صنعتي بايد خوب و شفاف تدوين شود، افزود: هر شخص در هر نقطه کشور قدمي در صنعت و معدن بردارد، بايد در نقشه شما باشد.
وي ادامه داد: کارهايي انجام دادهايد؛ اينها را تکميل و معرفي کنيد. همه در قالب نقشه کار کنيد.
رئيس جمهور بخش ديگري از سخنان خود را به موضوع هدفمند کردن يارانهها اختصاص داد و گفت: هدفمند کردن يارانهها فرصتي تاريخي براي اقتصاد ما و به خصوص بخش صنعتي است.
آقاي احمدينژاد تصريح کرد: چه بخواهيم، چه نخواهيم در حال مسابقه و درگير رقابتي سنگين هستيم و نميتوان و درست هم نيست که درهاي کشور را بست.
وي با بيان اين که معناي اين حرف اين نيست که اجازه دهيم هر کالايي وارد کشور شود، افزود: تبادل دو طرفه است، هم بايد صادر و هم وارد کنيم. بعضي از مفهوم مديريت واردات و صادرات برداشت غلطي کردهاند که ميگويند ممنوعيت واردات.
رئيس جمهور ادامه داد: در اقتصاد بايد تبادل انجام داد و نميتوانيم بگوييم که يک طرفه صادر ميکنيم.
آقاي احمدينژاد گفت: بعضيها در ذهنشان است که درآمد ارزي حاصل از اين صادرات يک طرفه در همان خارج از کشور سرمايهگذاري شود، خوب حتي اگر درآمد اين سرمايهگذاري ظرف پنج سال به100ميليارد دلار رسيد، به چه درد مردم ما ميخورد و انعکاس در اقتصاد چيست؟ اين جز واردات کالا نيست.
وي افزود: فرض کنيد تا50 سال تجهيزات وارد و کارخانه تاسيس کرديم و در همه ايران سرمايهگذاري صورت گرفت؛ توليد10و صادرات ما60برابر شد؛ پس از اين چه اتفاقي بايد بيفتد؟
آقاي احمدينژاد گفت: الان قيمت بعضي کالاهاي ما تقريبا معادل يا حتي بالاتر از قيمت يارانه انرژي است که اگر اين يارانه را برداريم، چيزي از آن نميماند.
وي افزود: اين معادله معيوب است و بايد آن را تغيير داد. يک فرصت پيش آمده است. بعضي کشورها براي ايجاد تحرک در صنعت در جهت بهينهسازي و کاهش هزينه توليد، با قيمت انرژي بازي کردهاند.
رئيس جمهور گفت: بعضيها گفتهاند حتي همان داستان اوپک در سال51 و52 براي آن بود که صنعت آمريکا خود را جوان و به روز کند و مصارف خود را پايين آورد؛ البته نميگويم اين گفته درست است يا غلط.
آقاي احمدينژاد افزود: اين مثل خون دادن است، کسي که خون ميدهد، خونش جوان ميشود.
رئيس جمهور تاکيد کرد هدفمند کردن يارانهها بهترين فرصت است تا مجموعه اقتصاد ما از تنبلي150ساله به طور کامل رها شود.