یخچال طبیعی "سیاچن" (یا سیاهچین) در ارتفاع 6000 متری از سطح دریا، مرتفع ترین میدان نبردی است که بشر تاکنون در آن به نبرد پرداخته است و اکنون یکی از محل های منازعه این دو کشور است.
این یخچال طبیعی که در مرز دو کشور هند و پاکستان در منطقه "کاراکورام" و در نزدیکی رشته کوه های هیمالیا قرار گرفته است دومین یخچال طبیعی بلند جهان در بیرون از مناطق قطبی است. این پهنه یخی صفحه اورآسیا و شبه قاره هند را از یکدیگر جدا می کند. مساحت این یخچال 700 کیلومتر مربع بوده و از به طور میانگین در سال چیزی در حدود 10 متر برف در این ناحیه می بارد.
درجه حرارت در این منطقه تا منفی 50 درجه سانتی گراد نیز کاهش پیدا می کند. این منطقه به دلیل اختلاف مرزی دو کشور هندوستان و پاکستان از سال 1948 میلادی به این سو صحنه حضور و چندین مرتبه درگیری شدید دو طرف در این ناحیه بوده است.
سربازان پاکستانی در حال ادای فریضه نماز در منطقه "سیاچن"
اولین این درگیری ها در سال 1948 میلادی و آخرین آن مربوط به سال 1999 میلادی و در جریان " جنگ کارلیگ" بوده است. بسیاری از کارشناسان علوم نظامی این ناحیه را "سخترین مکان برای جنگهای کوهستانی" در جهان می دانند.
این نقطه به دلیل حضور نیروهای نظامی دو طرف در ارتفاعی بیش از 6000 متر (تا حدود 22 هزار پا) به مرتفع ترین میدان نبرد جهان ملقب شده است. در سالهای اخیر مقامات سیاسی دو طرف به دنیال راه هایی برای برون رفت از بحران این منطقه می گردند تا بتوانند از میزان حضور نظامی خود در این منطقه با شرایط بسیار نامساعد جوی کم کنند.
به همین علت در سالهای اخیر دو کشور هند و پاکستان با برقراری پروازهای غیر نظامی به منطقه و افتتاح پیستهای اسکی سعی در جذب گردشگران به این منطقه کرده اند.
بالگرد ارتش هندوستان در حال پرواز بر فراز منطقه " سیاچن"
در آخرین حادثه روی داده برای نیروهای نظامی دو در طرف در این منطقه، ریزش بهمن باعث مدفون شدن بیش از 100 سرباز پاکستانی شده که عملیات نجات برای یافتن آنان همچنان در جریان است. با توجه به دور افتاده بودن محل فروریختن این بهمن و شرایط بد آب و هوایی حاکم بر آن، امدادرسانی و عملیات خارج کردن مدفون شدگان در زیر بهمن با دشواری بسیاری همراه شده است. حجم بهمن به اندازه ای بوده که پادگان این تیپ نظامی ارتش پاکستان را احاطه کرد و زیر برف فرو برده است.