کد خبر 10893
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۸۹ - ۱۶:۴۹

حکم رياست محمدباقر خرمشاد براي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به امضاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي رسيده و قرار است از روز يک شنبه، اول آبان‌ماه سکان اين سازمان را برعهده بگيرد.

به گزارش مشرق به نقل از راهبردنيوز، پيش از مهدي مصطفوي، تسخيري و محمدي عراقي هر کدام در دو دوره متوالي سه ساله رياست سازمان فرهنگ و ارتباطات را برعهده داشتند اما تلاش هاي مصطفوي براي تمديد دوره سه ساله ديگر، بي نتيجه ماند و موفق نشد بيش ازيک دوره سه ساله دراين سمت باشد. بحث برکناري مصطفوي از رياست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از يک سال پيش و زماني که او از حضور در جلسات هيات دولت ممنوع الورود شد، بر مي گردد. اخبار موثق حکايت از آن دارد که برکناري مصطفوي از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، بر اساس نظر شخص دکتر احمدي نژاد رئيس جمهور بوده است.

ضعف عملکرد در کارنامه مديريتي، ناتواني در ايجاد تحول در سازمان تحت مديريت،عدم تطابق فعاليت هاي فرهنگي وي با سياست خارجي دولت و ضعف او در ايجاد فعاليتهاي فرهنگي مناسب در خارج از کشوراز جمله دلايل برکناري مصطفوي از رياست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي عنوان شده است.

 مصطفوي در دوره سه ساله رياست بر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با تيم خود که متشکل از آقايان "ش"،"ا "،"ب" و "پ"بود نتوانست نمونه کارآمدي از مديريت در اين سازمان را از خود برجاي بگذارد. بر پايه گزارش خبرنگار "راهبردنيوز" حکم رياست محمدباقر خرمشاد براي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به امضاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي رسيده و قرار است از روز شنبه،اول آبان‌ماه سکان اين سازمان را برعهده بگيرد. محمدباقر خرمشاد در حال حاضر معاونت پژوهشي وزارت امور خارجه را برعهده دارد. مراسم توديع و معارفه روز يک شنبه اول آبان ماه برگزار خواهد شد.

 *جايگاه و اهميت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي

 ايرانيان ملتي با پشتوانه فرهنگي و تمدني 7 هزار ساله بنيان انقلاب خود را بر پايه‌هاي فرهنگ ملي و ديني خود بنا کردند. اين انقلاب با ماهيتي فرهنگي، مشارکت همه جانبه با ملت‌هاي جهان به منظور بنانهادن جهان فرهنگي و برقراري ارتباطات با فرهنگ‌هاي گوناگون بشري و جهان اسلام را در رديف مقدس‌ترين اهداف جاي داد. در جهت تحقق اين تفکر، سازمان‌ها و نهادهاي مختلفي در جمهوري اسلامي ايران به سازماندهي فعاليت‌ها در خارج از کشور پرداختند و با گسترش اينگونه فعاليت‌ها، مسئولان فرهنگي کشور، براي اعمال سياست‌ها و برنامه‌هاي واحد و منسجم، طراحي ايجاد سازماني را در دستور کار خود قرار دادند که در سال 1374 با نام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي پا به عرصه فعاليت‌هاي فرهنگي خارج از کشور گذاشت. در بيان اهميت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي مي‌توان به اين نکته اشاره کرد که اين سازمان زيرنظر شوراي عالي متشکل از شخصيت‌ها و نخبگان برجسته فرهنگي، تني چند از اعضاي هيئت وزيران و مسئولان عمده‌ترين دستگاههاي فرهنگي کشور اداره مي‌شود.سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به عنوان راهبر و سياستگذار فعاليت‌هاي فرهنگي بين‌المللي نظام، مأموريت‌هاي محوله را براساس هدف کلان و اهداف اصلي روابط فرهنگي ــ بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران، پيگيري مي‌کند.

سازمان فرهنگ و ارتباطات ايجاد و گسترش شناخت، علاقه و باور نسبت به اسلام ناب، انقلاب اسلامي، مزيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران و فرهنگ و تمدن اسلامي ــ ايراني در جوامع ديگر به منظور گسترش پرتو اسلام و تحکيم همگرايي و پيوندهاي اسلامي، ديني و معنوي را هدف کلان روابط فرهنگي ــ بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران قرار داده است و آشناسازي، علاقه‌مندسازي و ايجاد باور نسبت به اسلام ناب، انقلاب اسلامي، مزيت‌هاي جمهوري اسلامي ايران، فرهنگ و تمدن اسلامي ــ ايراني جزو اهداف اصلي آن به شمار مي‌روند.
همچنين مديريت و راهبري ِروابط فرهنگي بين‌المللي و سياستگزاري، هماهنگي، هدايت، حمايت و نظارت بر فعاليت‌هاي فرهنگي ــ تبليغي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور به منظور تحقق اهداف نظام در اين روابط جزو مأموريت‌هاي اين سازمان تعيين شده‌اند.
ارکان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي شامل شوراي عالي مرکب از 15 نفر از وزراء و شخصيت‌هاي علمي و فرهنگي است که با حکم مقام معظم رهبري منصوب مي‌شوند که عبارتند از 5 نفر از شخصيت‌هاي علمي و فرهنگي به انتخاب مقام معظم رهبري و 10نفر متشکل از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي (رئيس شورا)، وزير امور خارجه، رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، وزير اطلاعات، معاون امور بين‌الملل دفتر مقام معظم رهبري، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، دبيرکل مجمع‌جهاني تقريب مذاهب اسلامي، دبيرکل مجمع جهاني اهل بيت (ع)، رئيس جامعة‌المصطفي (ص) العالميه و رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و همچنين مشاور رييس جمهور و رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هستند.

مهدي مصطفوي، رئيس کنوني سازمان فرهنگ و ارتباطات کشور در تاريخ 29 مهرماه 1386 با حکم صفار هرندي وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان رئيس سازمان منصوب شد و در تاريخ 30 مهرماه 1386 با حکم دکتر محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور کشورمان به عنوان مشاور رئيس جمهور منصوب شد.
خرمشاد که در حال حاضر مسئوليت معاونت پژوهشي وزارت امور خارجه را عهده‌دار است، از جمله چهره‌هاي فرهنگي و علمي کشور محسوب مي‌شود که سوابق بسياري را در وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري دارد.

خرمشاد از اعضاي هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي است و از وي که جزو مدافعان بومي‌سازي علوم انساني در کشور و از تحليل‌گران انقلاب اسلامي به شمار مي رود، تاکنون چندين جلد کتاب منتشر شده است که از جمله مي‌توان به دانشگاه تمدن‌ساز اسلامي ايراني در آينه آرا و انديشه هاي امام و رهبري، جريان‌شناسي ليبراليسم در ايران: انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامي (1357 ـ 1285)، انديشمندان علوم اجتماعي و انقلاب اسلامي ايران، مردم سالاري ديني: ماهيت، ابعاد و مسائل مردم سالاري ديني، مردم سالاري ديني: مردم سالاري ديني در قرآن، نهج البلاغه و سيره امام علي (ع)، مردم سالاري ديني: پيشينه تاريخي و تجربه مردم سالاري ديني و همچنين قدرت نرم جمهوري اسلامي ايران (مطالعه موردي لبنان) اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس