به گزارش مشرق به نقل از جوان امروز، ستاد تنظیم بازار به منظور کنترل قیمت در روزهای پایانی سال و همچنین تعطیلات نوروز حداکثر قیمت مجاز مرغ را 3900 تا 4هزار تومان اعلام کرد، اما این عدد در حد مصوبه باقی ماند و بازار بار دیگر نشان داد که قیمتها تابعی از عرضه و تقاضاست نه اقدامهای دستوری!
از آنجا که مصرف مرغ در ایام نوروز به طور چشمگیری افزایش می یابد و ایرانی ها اصولاً جوجه کباب را از ملزومات اصلی تفریح و دید و بازدیدهای نوروزی می دانند، قیمت این محصول پروتئینی در برخی مناطق تهران و کلانشهرها از 5 هزار تومان هم گذشت، اما چند روز بعد در مرز 4500 تا 4600تومان متوقف شد.
این نوسانها در حالی اتفاق افتاد که روز دوشنبه هم متوسط قیمت مرغ در سطح شهر تهران 4600تومان بود و قیمت 3900تومانی مصوب ستاد تنظیم بازار محلی از اعراب نداشت. البته شنیده ها از آزادسازی ذخایر مرغ منجمد حکایت دارد و مسؤولان امیدوارند با این اقدام بتوانند قیمت مرغ را در محدوده 4هزار تومان ثابت نگه دارند.
از سوی دیگر ستاد تنظیم بازار که تلاش می کرد با تصمیمی قاطعانه مانع سوء استفاده و قانون گریزی متخلفان شود، در عمل با این واقعیت روبه رو شد که در روزهای پر تقاضای نوروز، نبود نظارت بهینه، بازرسی و برخورد تعزیراتی مناسب با گران فروشان تمام رشته هایش را پنبه کرده است.
در همان حال با اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در چنین روزهایی از عملکرد خود در رصد بازار دفاع می کند، اما رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران معتقد است به دلیل افزایش تقاضاها نمی توان از طریق بازرسی ها به شبکه تولید و عرضه فشار بیش از حد وارد کرد!
مدیرعامل سابق اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اما از ستاد تنظیم بازار می خواهد پاسخگوی چند نرخی شدن مرغ در نوروز و پس از آن تخلفات گسترده در این زمینه باشد.
محمد یوسفی به خبرنگار ما گفت: در حالی قیمت مرغ در برخی نقاط به بالای 5 هزار تومان رسید که تمام واحدهای عرضه، مرغ را از مرغداری به قیمت حداکثر 3200تومان خریده بودند، پس هیچ توجیهی برای گران فروشی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: هیچ مسؤولیتی در این زمینه متوجه تولیدکنندگان نیست و دولت موظف است امنیت را به تولید و بازار مرغ برگرداند، زیرا قیمت مرغ و بازار آن برای مردم در حد قیمت نان حساسیت برانگیز است.
وی اظهار داشت: ما از یک ماه پیش تمام این موارد را به مسؤولان گوشزد کردیم اما گویا تأثیرگذار نبود.
یوسفی که ریاست اتحادیه مرغداران استان تهران را به عهده دارد، تصریح کرد: تولیدکنندگان تا کمتر از دو ماه پیش مرغ را کمتر از قیمت تمام شده عرضه می کردند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه این نوید را به تولیدکننده داده اند که در اردیبهشت و خرداد سال جاری کنجاله های خریداری شده به کشور وارد خواهد شد و بر این اساس انتظار می رود با تعدیل قیمت نهاده ها، قیمت مرغ هم کاهش یابد.
وی ادامه داد: نوسانهای نرخ ارز قیمت نهاده ها را متأثر کرده، این درحالی است که ذرت 90 درصد خوراک مرغ را تشکیل می دهد و تولید داخلی این نهاده فقط تا پایان بهمن ماه پاسخگوی نیاز تولیدکننده هاست و از آن زمان تا 6 ماهه اول سال بعد این نیاز از طریق واردات مرتفع می شود.
به گفته وی، حدود 85 درصد از نیاز تولیدکنندگان مرغ به کنجاله سویا نیز از طریق واردات تأمین می شود و این مسأله باعث شده قیمت تمام شده مرغ افزایش یابد.
کد خبر 108648
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۶
- ۰ نظر
- چاپ
مرغ، سال 91 را با سرپیچی از قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار آغاز کرد.