به گزارش مشرق به نقل از فارس، سردار حسین باقری معاون مهندسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در کنفرانس بینالمللی مینزدایی که امروز سه شنبه در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی برگزار شد، گفت: در دنیا امروزه بر اساس اطلاعاتی که سازمان ملل منتشر کرده ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون مین کار گذاشته شده است که از این مقدار ۴میلیون مین باقیمانده از جنگ جهانی دوم است.
باقری با بیان اینکه ۲۳۰ میلیون مین در انبارهای کشورهای مختلف وجود دارد تأکید کرد: سرعت کار گذاشتن مین نسبت به سرعت برداشتن آن یک ششم است و میلیاردها دلار صرف پاکسازی میادین مین میشود.
معاون مهندسی وزارت دفاع ادامه داد: ما با ۴ ویژگی محوری اعتقاد، عقل، عشق و عزم ملی در مراحل پایانی پاکسازی میادین مین جنگ تحمیلی هستیم.
وی افزود: با تجارب و دستاوردهای داخلی کار مینزدایی در ایران در سطحی انجام میشود که وقتی نمایندگان بینالمللی آن را مشاهده کردند اعلام کردند که ایران آمادگی انجام عملیاتهای بینالمللی در این حوزه را دارد.
باقری تأکید کرد: اعلام میکنیم آمادگی داریم تجارب جمهوری اسلامی در این حوزه را بدون هیچ چشمداشتی در ابتدا در اختیار کشورهای مسلمان همسایه و در مرحله بعد در اختیار کشورهای متقاضی دور قرار دهیم.
معاون مهندسی وزارت دفاع با بیان اینکه تبادل ابتکارات و تجارب در سطح بینالمللی از اهداف این کنفرانس است گفت: در حال طراحی هستههای دانا و شبکههای توانا در حوزه مینزدایی هستیم که سازمانها و NGO های داخلی نقش بسزایی در آن دارند.
وی ادامه داد: از رباتهایی که در مسابقات حاشیه این کنفرانس انتخاب شود در صحنه عملیاتی تست گرفته میشود که در صورت موفقیت بر روی آنها سرمایهگذاری شود.
معاون مهندسی وزارت دفاع در پایان با بیان اینکه در سال گذشته حتی یکی از هموطنانمان هم بر اثر انفجار مین آسیب ندید، گفت: در سال ۹۰، ۶۰۰هزار مین جمعآوری کردیم.
معاون مهندسی وزارت دفاع وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: با تلاشهایی که در سال گذشته صورت گرفت توانستیم ۶۰۰هزار مین جمع آوری کنیم.