کد خبر 106846
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۵:۲۱

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در مورد بيانيه وزارت امور خارجه آمريكا مبني بر مستثني كردن 11 كشور اروپايي و آسيايي از تحريم نفتي ايران گفت: با توجه به مواضع قاطع جمهوري اسلامي چنين اقدامي يك عقب‌نشيني آشكار از مواضع قبلي ايالات متحده است.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، علاءالدين بروجردي اظهار كرد: اقدام به تحريم تعدادي از كشورهاي اروپايي و به هم‌ريختگي اقتصاد غرب و همچنين نگراني آن‌ها از روند رو به افزايش قيمت نفت كه به ضرر كشورهاي اروپايي مصرف‌كننده انرژي‌هاي فسيلي تمام خواهد شد بر اتخاذ چنين تصميمي تاثيرگذار بوده است.

وي با تاكيد بر اين‌كه «انتشار اين بيانيه عقب‌نشيني محترمانه از تصميم اتحاديه اروپا مبني بر تحريم نفتي ايران است» گفت: احتمالا آن‌ها اميدوارند كه با چنين تصميمي روي قيمت رو به افزايش نفت در جهان تاثير بگذارند و بتوانند به نوعي بر سياست ناموفق و شكست‌خورده اتحاديه اروپا در مورد تحريم نفتي ايران سرپوش بگذارند و از موضعي وارد شوند كه حيثيت‌شان حفظ شده باشد.

وي با بيان اين‌كه «اين تصميم از ناحيه ايالات متحده گرفته شده است» گفت: به نظر نمي‌رسد كه اين تصميم بدون هماهنگي با اتحاديه اروپا اتخاذ شده باشد ولي اعلام موضع اتحاديه اروپا در مورد تصميم‌گيري اين اتحاديه راجع به خريد نفت از ايران مهم است و بايد منتظر بمانيم تا ببينيم موضع اتحاديه اروپا در اين مورد چه خواهد بود.

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران با توجه به مواضع اصلي خود در مورد انرژي هسته‌يي كه بهانه‌ اصلي اعمال چنين تحريم‌هايي بوده است عقب‌نشيني نخواهد كرد. در هر صورت مواضع ما اصولي و مبتني بر ان‌پي‌تي است.

وي در پايان تاكيد كرد: اگر اتحاديه اروپا چنين عقب‌نشيني را در مواضع خودش اعمال كند يك اقدام منطقي انجام داده است و مي‌تواند خودش را از بحران‌هاي بزرگ‌تري كه در آينده ممكن است گرفتار آن شود نجات دهد.
 
عقب‌نشيني آمريكا حاصل تصميمات هيجاني عليه ايران است

سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز درباره بيانيه وزارت امور خارجه آمريكا مبني بر معاف كردن يازده كشور از تحريم نفتي ايران گفت: اين موضوع يك عقب نشيني آشكار از ناحيه ايالات متحده است و نشان داد كه مقوله تحريم هرچند از جانب امريكا و برخي از كشور هاي اروپايي قابل اعمال است، اما در بسياري از موارد غيركارشناسي است.
 
كاظم جلالي در گفت‌وگو با ايسنا افزود: مقوله تحريم‌ها نشان مي‌دهد كه در بسياري از موارد نوع تحريم‌هاي تصميم‌گيري شده غيركارشناسي و بر اساس يك شكاف و هيجان سياسي شكل گرفته است كه بيشتر براي تاثيرگذاري رواني و جنگ رسانه‌اي عليه جمهوري اسلامي ايران است.
 
وي با بيان اين‌كه «اين موضوع پيش از اين نيز قابل پيش‌بيني بود» گفت: در بخش نفتي تحريم ها به راحتي قابل اعمال نيست و اين تصميم كلينتون نشانگر آن است كه در مقابل كشور هاي اروپايي و برخي از كشور هاي آسياي جنوب شرقي مثل ژاپن كه از ايران نفت خريداري مي‌كنندكوتاه آمده است و طبيعي است كه شركت‌ها نوعي فشار ها را به دولت‌هاي خود وارد كرده‌اند‌، دولت‌ها هم در اين راستا اقدام كرده‌اند.

سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تاكيد كرد: اقدام كلينتون عقب نشيني آشكار از سوي آمريكاست.

آمریکا ۱۱ کشور را از تحریم‌های نفتی ایران معاف کرد

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: یازده کشور جهان كه میزان خرید نفت خام از ایران را به مقدار قابل توجهی کاهش داده‌اند و در نتیجه، موسسات مالی مستقر در آن‌ها مشمول تحریم‌های مصوب کنگره آمریکا نخواهند شد.
 
هیلاری کلینتون گفت: این کشورها عبارتند از بلژیک، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، ژاپن، هلند، لهستان، اسپانیا و بریتانیا.

وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه اول فروردین (۲۰ مارس) منتشر کرد، نوشته است: اقدام این کشورها، با توجه به نیازشان به انرژی در این دوران دشوار در اقتصاد جهان، کار آساني نبوده است. این کشورها مجبور بوده‌اند راهی برای جایگزین کردن خرید نفت از ایران بیابند، در حالی که برای تأمین انرژی مورد نیاز خود به آن متکی بوده‌اند.

وي تصمیم اتحادیه اروپا برای توقف خرید نفت خام از ایران را نشانه‌ای از همراهی این اتحادیه خواند و ابراز عقيده كرد: این کار روشن کرده است که کشورهای اروپایی به لزوم پاسخگو کردن ایران در قبال تعهدات بین المللی‌اش پایبند هستند.

وي در اظهاراتي ضد ايراني گفت: دولت آمریکا در حال رهبری یک ائتلاف بین‌المللی برای وارد آوردن فشاری عظیم بر ایران است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس