به گزارش مشرق علي اصغر انصاري در گفتگو با مهر با تاکيد بر اينکه تمامي IP آدرسهاي اينترنتي در کشور شناسنامه دار خواهند شد گفت: پيش از راه اندازي اين سامانه، مشخصات IP آدرسهايي که از موسسه رايپ - ثبت کنندگان منطقه اي آدرسهاي عددي اينترنتي - دريافت مي شد و نيز IP آدرسهاي خصوصي که در داخل کشور مورد استفاده قرار مي گرفت بطور کامل قابل شناسايي نبود اما با آغاز فعاليت سامانه آدرسهاي عددي اينترنتي نابسامانيهاي موجود در بحث مديريت اين بخش ساماندهي مي شود.
وي با بيان اينکه برخي از جرائم اينترنتي در فضاي سايبر به واسطه اين نابسامانيها صورت مي گيرد ادامه داد: با راه اندازي اين سامانه، شرکتهايي که از ثبت کنندگان منطقه اي (RIPE)، آدرس عددي اينترنتي دريافت مي کنند بايد طبق فرم تعريف شده، اطلاعات مورد نياز تمام IP ها را ارسال کنند.
انصاري با تاکيد بر اينکه در فضاي اينترنت، IP آدرس به منزله مشخصه هويتي است و بايد مالک آن براي مباحث حقوقي، تجاري و مالي مشخص باشد اضافه کرد: الزامات قانوني و اجرايي لازم درباره اجراي سامانه مديريت آدرسهاي اينترنتي کشور تعريف شده و هماهنگيهاي مورد نياز با سازمانهاي ذيربط نيز در حال انجام است.
اجراي طرح شناسنامه دار شدن بيش از 3 ميليون IP آدرس در کشور
وي افزود: با اجرا و پياده سازي اين سامانه از اين پس IP آدرسها شناسنامه دار مي شوند. به اين معني که مالک هر IP آدرس يا بلوک آدرس و حتي استفاده کننده نهايي آن هم مشخص مي شود.
اين مقام مسئول افزود: از آنجايي که در فضاي سايبر بحث تراکنش هاي مالي و بحثهاي احراز هويت وجود دارد بهتر است که IP آدرس ها به نام فردي که از آن استفاده مي کند باشد.
معاون شرکت فناوري اطلاعات با بيان اينکه اين سامانه تمامي توزيع کنندگان، گيرندگان و مصرف کنندگان IP آدرسها را ملزم مي کند که اين آدرسها را در سامانه متما به ثبت رسانده و مشخصات آن را کامل کنند خاطرنشان کرد: هم اکنون بيش از 3 ميليون IP آدرس در کشور وجود دارد که شمار آن به کلي با تعداد کاربران اينترنت متفاوت است چرا که در ايران از IP آدرس هاي خصوصي هم استفاده مي شود که اين امر در دنيا متداول نيست.
وي با تاکيد بر اينکه IP آدرس يک هويت و موجوديت در اينترنت است و براي معرفي شرکتهاي بزرگ و متوسط توزيع کننده IP آدرس در کشور با سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي مکاتبه صورت گرفته است به مهر گفت: قرار است اطلاعات اين شرکتها به طور در اين سامانه به ثبت برسد و بعد از رفع مشکلات احتمالي تا سه ماه آينده، اجراي آن الزامي شود.
انصاري در مورد آيين نامه اجراي طرح شناسنامه دار شدن IP آدرسهاي اينترنتي نيز گفت: جزئيات اين آيين نامه براي تصويب به کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات ارسال شده است و چندي پيش نيز کليات آن به تصويب اين کميسيون رسيده بود.
IP آدرس يا شماره شناسايي هر کامپيوتر متصل به اينترنت
آدرس IP شماره شناسايي هر کامپيوتر متصل به شبکه اينترنت است که شماره شناسايي هر کاربر اينترنتي نيز خواهد بود. به بيان ساده تر هر دستگاهي که در اينترنت وجود دارد يا به آن متصل است يک شماره شناسايي منحصر به فرد دارد که به آن آدرس IP يا شماره IP گفته مي شود.
آدرس آي پي را مي توان با شماره تلفن هاي افراد در شبکه تلفن مقايسه کرد. البته تفاوت هاي زيادي بين آدرس آي پي و شماره تلفن ها وجود دارد. ولي همانند آن پيش شماره دارد و وقتي کامپيوتري متصل به شبکه اينترنت است، اين آدرس انحصاري بوده و فقط در اختيار آن کامپيوتر قرار دارد.
تفاوت مهم آي پي آدرس با شماره تلفن ها در اين است که چنانکه به هر دليلي کامپيوتري که اين شماره (IP) به آن تخصيص داده شده از شبکه اينترنت جدا شود (ارتباطش قطع شود) اينIP آزاد شده و ممکن است به کامپيوتر ديگري تخصيص داده شود.
البته شماره IP براي کامپيوترهاي سرور شبکه (کامپيوترهايي که به شبکه سرويس مي دهند و شبکه را تحت نظارت مستمر خود دارند) و نيز کامپيوترهايي که به روشي غير از روش شماره گيري تلفني - دايل آپ- به اينترنت وصل هستند معمولا عددي ثابت بوده و تغيير نمي کند اما براي ديگر کامپيوترها، عددي متغير است و در هر بار اتصال به اينترنت ممکن است اين شماره عوض شود. يعني هر بار که کاربر با شرکت ISP خود تماس مي گيرد و از طريق آن به شبکه اينترنت وصل مي شود، عددي جديد (از مجموعه شماره هاي IP آزاد در آن موقع) به کامپيوتر وي تخصيص داده مي شود.
معاون شرکت فناوري اطلاعات از آغاز بکار سامانه مديريت آدرسهاي اينترنتي کشور و اجراي طرح شناسنامه دار شدن بيش از 3 ميليون IP آدرس در کشور خبر داد و گفت: با راه اندازي اين سامانه تمامي توزيع کنندگان IP ملزم خواهند بود بانک اطلاعاتي IP آدرسها را به روز رساني