پیش از پرداختن به تیرچه صنعتی لازم است مختصر توضیحی درباره تیرچه داده شود. تیرچه الوار چهار تراشی از جنس بتن و فولاد است؛ که در کف یا سقف به کار میرود. از رایجترین انواع آنها تیرچه با خرپا است که از خرپا و بتن ساخته شده است. در تعریفی دیگر تیرچه بخشی است که بین دیوارها، میان پایههای یک ساختمان و بین ساختارهای تیرآهنی را پوشش میدهد.
تیرچه صنعتی
تیرچه صنعتی نوعی از انواع تیرچهها است که به روش جوش نقطهای خرپایی شکل میگیرد. این نوع از تیرچه سازهای مثلثی و گاهی چهار وجهی شکل است که اجزای آن مستقیم و بدون انحنا هستند. اجزای تیرچه صنعتی به وسیله لولا به هم متصل میشوند.
این نوع از تیرچهها به عنوان ستون در ساختوساز چوببست سقف به منظور استحکام به کار میروند. جنس تیرچههای صنعتی فولاد یا بتن است. کاربرد تیرچه صنعتی در سقف ساختمان به این صورت است که بلوکها به عنوان یک قالب بتنی روی تیرچه قرار میگیرند و در نهایت شکلی T مانند را به وجود میآورند.
در واقع مهمترین بخش یک سقف تیرچه بلوک، تیرچههای سقف است. تیرچهها به دو روش صنعتی و سنتی تولید میشوند.
تفاوت تیرچه صنعتی با تیرچههای دستی
1. در تیرچههای دستی و سنتی برای اتصال از روش جوش قوس الکتریکی استفاده میشود. در این روش به دلیل اینکه کربن موجود در آرماتورها به سطح میآید، تیرچه بسیار شکننده میشود. در تیرچه صنعتی این مشکل حل شده است. بدین صورت که در آنها برای اتصال از سیستم جوش نقطهای استفاده میشود و دیگر شاهد آن شکنندگی در تیرچهها نیستیم.
2. مسلما هر کاری که دستی انجام شود، از سرعت کمتری برخوردار است. تولید تیرچه به روش دستی نیز از این قاعده مستثنی نیست. البته این نکته فراموش نشود که سرعت تولید در تیرچه صنعتی به عواملی چون نوع دستگاه بستگی دارد.
3. در تیرچههای دستی به دلیل اینکه توسط انسان صورت میگیرد، تولید محصول خطاهایی دارد. اما در تیرچه صنعتی به دلیل اینکه تمام پروسه تولید به صورت مکانیزه است، این خطاها رخ نمیدهد.
4. تیرچه صنعتی نسبت به نمونههای سنتی، وزن کمتر و قیمت پایینتری دارند.
5. در تیرچههای صنعتی در تمام مراحل تولید کنترل کیفیت انجام میشود.
تیرچه کرومیت
تیرچه کرومیت نوعی از تیرچهها است که از ترکیب تیرچه فولادی با جانباز است. ساختار تیرچه کرومیت به این شکل است که در پاشنه یا بال تحتانی آن از ورقه فولادی 3 یا 4 میلیمتر استفاده شده است. همچنین در بخش فوقانی آن به جای استفاده از یک میلگرد از نبشی استفاده میشود. این تیرچهها باید به گونهای طراحی شوند که قبل از بتنریزی به تنهایی تحمل بارها را داشته باشند. در واقع از ویژگیهای برجسته این نوع از تیرچهها این است که قابلیت این را دارند که وزن بالایی را متحمل شوند.
مزایای تیرچه کرومیت
تیرچه کرومیت نسبت به تیرچههای پیشساخته شده مزایای بسیاری دارند که در ادامه به 4 مورد از آنها اشاره میشود:
1. سرعت بالای اجرای سقفها: این عامل به این دلیل است که تیرچههای کرومیت به نسبت سایر آنها سبک هستند. اجرای سقف با استفاده از این نوع از تیرچهها آسانتر و سریعتر است.
2. بینیاز به شمعبندی و جک در زیر سقف: به دلیل اینکه این نوع از تیرچهها توانایی تحمل وزن بار را دارند، بنابراین در آنها نیازی به شمعبندی و جک در زیر سقف وجود ندارد.
3. سادگی اجرای داکتها: به دلیل فاصله بیشتر آکسها در تیرچههای کرومیت که حدود 70 سانتیمتر است؛ اجرای داکتها تسهیل میشود.
4. امکان بتنریزی چندین سقف به طور همزمان: از قابلیتهای تیرچه کرومیت خود ایستایی آنها و عدم استفاده از شمعبندی و جک در آنها است. به همین دلیل امکان بتنریزی چندین سقف به طور همزمان وجود دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تیرچه صنعتی و بهرهمندی از خدمات مرتبط با متخصصان ما در مجموعه تیرچه خرمدژ در تماس باشید.
**این محتوا تبلیغاتی است**