کد خبر 10544
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۰

معاون توانبخشي و پيشگيري از معلوليت‌هاي سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه در ايران 55 هزار نفر کم‌بينا وجود دارد، گفت: نسبت نابينايي در مردان دو برابر زنان است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس ، سيدمصطفي کرباسچي، معاون توانبخشي و پيشگيري از معلوليت‌هاي سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه روز جهاني عصاي سفيد يادآور تصويب قانون عصاي سفيد براي روشندلان است، اظهار داشت: بر اساس برآوردهاي سازمان بهداشت جهاني حدود 314 ميليون نفر از نابينايي رنج مي‌برند که از اين تعداد 45 ميليون نفر نابيناي مطلق هستند.
وي با بيان اينکه در صورتي که اقدامات پيشگيرانه صورت نگيرد تا 15 سال آينده تعداد نابينايان مطلق در جهان به 76 ميليون نفر مي‌رسد، اضافه کرد: 75 درصد از اختلالات نابينايي به راحتي قابل درمان و پيشگيري است که بايد به اين موضوع دقت شود.
معاون توانبخشي و پيشگيري از معلوليت‌هاي سازمان بهزيستي بيان داشت: 90 درصد از افراد کم‌بينا و نابينا در کشورهاي اروپايي زندگي مي‌کنند ضمن اينکه بر اساس سرشماري صورت گرفته در سال 1385 ،94 هزار و 230 نابيناي مطلق در کشور وجود دارند که از اين تعداد 80 هزار نفر از خدمات سازمان بهزيستي در زمينه مستمري شهريه دانشجويي و آموزش مهارت‌هاي زندگي استفاده مي‌کنند.
کرباسچي با اشاره به اينکه در ايران 55 هزار نفر کم‌بينا وجود دارد، گفت: نسبت نابينايي در مردان دو برابر زنان است.
وي ادامه داد: در سطح کشور 50 واحد بينايي سنجي وجود دارد که به قشر نابينايان خدمت‌رساني مي‌کند ضمن اينکه در کل کشور نيز 108 NGO و نهاد در زمينه کم‌بينايي و نابينايي فعال هستند.
کرباسچي با اشاره به اينکه تنبلي چشم يکي از شايع‌ترين علل نابينايي در سن زير 20 سال است، اضافه کرد: در حال حاضر 2 تا 5 درصد از مردم دچار نابينايي هستند.
وي به اجراي طرح غربالگري در سازمان بهزيستي اشاره کرد و گفت: طي 15 سال گذشته اقدامات غربالگري خوبي از سوي سازمان بهزيستي صورت گرفته است و 16 ميليون و 300 هزار کودک در اين طرح شرکت کردند که از اين تعداد 200 هزار کودک دچار تنبلي چشم بوده‌اند که براي درمان به واحدهاي تخصصي ارجاع شده‌اند.
معاون توانبخشي و پيشگيري از معلوليت‌هاي سازمان بهزيستي ادامه داد: در سال 88 يک ميليون و 800 هزار کودک در طرح غربالگري شرکت کرده‌اند ضمن اينکه امسال علاوه بر 320 پايگاه دائم در سطح کشور 51 پايگاه نيز در طرح غربالگري از آبان ‌ماه فعاليت خود را در کشور به مدت يک ماه آغاز مي‌کنند.
کرباسچي با بيان اينکه ارائه خدمات آموزشي و تهيه کتاب به خط بريل از جمله خدمات سازمان بهزيستي به نابينايان است، افزود: عدم مناسب‌سازي معابر و اماکن يکي از مشکلات اصلي نابينايان است؛ متأسفانه برخي دستگاه‌ها در اين خصوص همکاري نمي‌کنند که اميدواريم به زودي شاهد تغييراتي در معابر و اماکن براي معلولان باشيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس