به گزارش خبرنگار ورزشي مشرق به نقل از مهر، معرفي 9 پرچمدار براي حضور در 12 دوره بازيهاي آسيايي از آن جهت است که دو نفر از پرچمداران کاروان ورزش ايران در بيشتر از يک دوره مسئوليت اين کار را بر عهده داشتند.
محمود نامجو اولين پرچمدار کاروان ورزش ايران در اولين دوره بازيهاي آسيايي بود که از ميان اعضاي تيم ملي وزنه برداري عهدهدار اين مسئوليت شد. مرحوم نامجو در بازيهاي آسيايي 1958 ژاپن هم به هنگام رژه ورزشکاران ايراني پيشاپيش همه آنها پرچم به دست حرکت کرد.
از سال 1966 که ايران براي سومينبار در بازيهاي آسيايي شرکت کرد تا سال 1994 و بازيهاي آسيايي ژاپن همه پرچمداران ايران از ميان کشتي گيران انتخاب شدند. در اين ميان رضا سوخته سرايي طي سه دوره متوالي عهدهدار اين مسئوليت بوده است.
براي نخستينبار در بازيهاي آسيايي 1998 تايلند بود که از رشتهاي غير از وزنه برداري و کشتي ورزشکاري به عنوان پرچمدار کاروان ايران انتخاب شد. آرش ميراسماعيلي پرچمدار ايران در اين بازيها بود.
علي دايي هم اولين پرچمدار ايران در اولين بازيهاي آسيايي برگزار شده در سال 2000 بود. بعد از آن دوباره به نوبت به وزنه برداري رسيد تا نماينده اين رشته پرچم کاروان ورزش ايران در روز افتتاحيه بازيها را به دست بگيرد. حسين رضازاده پرچمدار ايران در پانزدهمين دوره بازيهاي آسيايي بود.
بيشتر پرچمداران کشتي گير بودند و طلايي
از مجموع 9 نفري که تاکنون به عنوان پرچمدار کاروان ورزش ايران در بازيهاي آسيايي انتخاب شدهاند، هفت نفر از آنها کشتيگير بودهاند که اتفاقا همگي هم صاحب مدال طلا در بازيهاي آسيايي دوره خود شدند. سه بار هم پرچمدار کاروان ايران از ميان وزنه بردارها انتخاب شد که حاصل آن کسب دو مدال طلا و يک مدال نقره براي کاروان ايران بود. مرحوم محمود نامجمو زمانيکه براي دومين بار پرچمدار کاروان ايران شد برخلاف دوره نخست به مدال نقره بسنده کرد. او در آن زمان 42 ساله بود. همچنين تاکنون فوتبال و جودو هم يک نماينده در ميان پرچمداران داشتهاند.
تلخ و شيرينهاي پرچمدار بودن
پرچمداري تا به امروز براي آن دسته از ورزشکاران کشورمان که در بازيهاي آسيايي شرکت داشتهاند خوش يمن بوده است چون همه آنها موفق به کسب مدال در همان رويدادي شدند که آن را با در دست داشتن پرچم ايران آغاز کردند البته به جز علي دايي!
کاپيتان تيم فوتبال اميد ايران در بازيهاي آسيايي 2002 کره جنوبي پرچمدار ايران بود. تيم ملي فوتبال در اين بازيها به مدال طلا دست يافت در حاليکه دايي در ديدار فينال حضور نداشت. علي دايي پيش از اينکه بتواند با تيم ملي فوتبال در ديدار نهايي چهاردهمين دوره بازيهاي آسيايي مقابل ژاپن صف آرايي کند، از درگذشت پدر خود باخبر شد و به همين دليل به ايران بازگشت.
معرفي پرچمداران
اسامي ورزشکاراني که در ادوار گذشته بازيهاي آسيايي پرچمدار کاروان ورزش ايران بودهاند و رنگ مدالهاي به دست آمده توسط آنها به شرح زير است:
* بازيهاي آسيايي 1951 هند
پرچمدار: محمود نامجو (مدال طلا - وزنه برداري)
* بازيهاي آسيايي 1954 فيليپين
ايران غايب بود
* بازيهاي آسيايي 1958 ژاپن
پرچمدار: محمود نامجو (مدال نقره - وزنه برداري)
* بازيهاي آسيايي 1962 اندونزي
ايران غايب بود
* بازيهاي آسيايي 1966 تايلند
پرچمدار: منصور مهديزاده (مدال طلا - کشتي)
* بازيهاي آسيايي 1970 تايلند
پرچمدار: عبدالله موحد (مدال طلا - کشتي)
* بازيهاي آسيايي 1974 ايران
پرچمدار: اسکندر فيلابي (مدال طلا - کشتي)
* بازيهاي آسيايي 1978 تايلند
ايران غايب بود
* بازيهاي آسيايي 1982هند
پرچمدار: رضا سوخته سرايي (مدال طلا - کشتي)
* بازيهاي آسيايي 1986 کره جنوبي
پرچمدار: رضا سوخته سرايي (مدال طلا - کشتي)
* بازيهاي آسيايي 1990 چين
پرچمدار: رضا سوخته سرايي (مدال طلا - کشتي)
* بازيهاي آسيايي 1994 ژاپن
پرچمدار: اميررضا خادم (مدال طلا - کشتي)
* بازيهاي آسيايي 1998 تايلند
پرچمدار: آرش ميراسماعيلي (مدال برنز - جودو)
* بازيهاي آسيايي 2002 کره جنوبي
پرچمدار: علي دايي (مدال طلا - فوتبال)
* بازيهاي آسيايي 2006 قطر
پرچمدار: حسين رضازاده (مدال طلا - وزنه برداري)
دهمين پرچمدار ايران يا واليباليست است يا بسکتباليست
پرچمدار ايران براي حضور در شانزدهمين دوره بازيهاي آسيايي از ميان ورزشکاران يکي از تيمهاي ملي واليبال يا بسکتبال انتخاب خواهد شد. اصغر رحيمي، دبير ستاد تدارکاتي بازيهاي آسيايي و المپيک در اين مورد به خبرنگار مهر گفت: بازيکنان تيمهاي ملي واليبال و بسکتبال تنها گزينههاي ما براي انتخاب پرچمدار هستند. به همين زوديها از ميان بازيکنان اين دو تيم يک نفر را به عنوان پرچمدار کاروان ورزش ايران معرفي خواهيم کرد. فعلا در حال بررسي و تبادل نظر هستيم.
شانزدهمين دوره بازيهاي آسيايي از 21 آبانماه در گوانگجو آغاز شده و تا 6 آذرماه ادامه خواهد داشت.
کد خبر 10488
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۸۹ - ۱۰:۰۴
- ۰ نظر
- چاپ
کاروان ورزش ايران طي 6 دهه گذشته در 12 دوره بازيهاي آسيايي شرکت داشته اما فقط 9 نفر را به عنوان پرچمدار معرفي کرده است.