فيلم مستند بلند «راديکال آمريکايي» که پُرتره‏اي از يک يهودي ضد صهيونيسم را به تصوير کشيده و جايزه بهترين فيلم سياسي سال 2010 را نيز بدست آورده، در جشنواره سينماحقيقت به نمايش درخواهد آمد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومي جشنواره بين‌المللي سينماحقيقت، اين فيلم به کارگرداني ديويد ريگن و نيکولا رُسي‏يه، زندگي و عقايد سياسي «نورمن فينکلستين» و برخي از موافقان و مخالفانش (نظير نوآم چامسکي و آلن درشويتس) را به تصوير مي‏کشد.
وي هم اکنون منتقد سر سخت سياست خارجي اسرائيل و حمايت‏هاي آمريکا از رژيم صهيونيستي است و بخاطر اين عقايد راديکال، عده‏اي او را يهودي ديوانه ناميده و در مقابل، طرفدارانش از وي به عنوان يک انقلابي الهام بخش ياد مي‏کنند.
نورمن در اين فيلم، تئوري‏هاي پيچيده‏اي را پيرامون مناقشات اسرائيل و فلسطين مطرح و با سرسختي از نظرياتش دفاع مي‏کند تا از وي به‏عنوان يکي از چهره‏هاي معتبر در اين زمينه، ياد شود. او که هرگز با جريان اصلي سياستهاي رسانه‏اي آمريکا همراه نبوده، اما از چهره‏هاي تأثيرگذار بر رسانه‏هاي آمريکايي است.
مستند «راديکال آمريکايي» که در سال 2009 توسط تهيه‏کنندگاني از کشورهاي آمريکا و کانادا ساخته شده، در فوريه 2010 در نيويورک اکران عمومي شد و مجله تايم نيز علي‏رغم اختلاف نظرهايي که درباره شخصيت «نورمن» وجود داشت، اين فيلم را به عنوان بهترين فيلم هفته معرفي کرد.
اين فيلم، جايزه بهترين فيلم سياسي سال 2010 و جايزه بهترين فيلم از نگاه تماشاگران جشنواره فيلم‏هاي زيرزميني «شيکاگو» را کسب کرده و در جشنواره‏هاي معتبر ايدفا، هات داکس، شفيلد، آتلانتا، مونترال و ... نيز حضور داشته است.
استفان هولدن منتقد «نيويورک تايمز» درباره‏ي اين فيلم مي‏نويسد: «راديکال آمريکايي، مستند پُرتره‏ي احترام برانگيزي از نورمن فينکلستين است. يک چالشگر سياسي که خود را به عنوان يک ناظم اخلاق گرا و حقيقت‏مدار، در مناقشه تاريک اسرائيل و فلسطين مطرح کرده است.»
مارک کوهن نيز معتقد است که «راديکال آمريکايي» در کمال تعجب، پُرتره‏اي جذاب و سرگرم‏کننده از يک مرد سرسخت است.
سوزان رايان هم در مجله «سينه‏ست» مي‏نويسد: «نگاه انساني، اعتقاد اصولي و پيچيده‏اي که مستند راديکال آمريکايي از اين فرد ارائه مي‏دهد، در شناخت شخصيت اصلي فيلم و ديدگاه و نظرياتش بسيار جالب توجه است.»
جورج رابينسون نيز پس از نمايش عمومي «راديکال آمريکايي» در مقاله‏اي نوشت: «اين فيلم چهره‏اي متعادل از نورمن ارائه‏ي مي‏دهد... ما در اين فيلم مستند مي‏بينيم که احساسات شديد، اين مرد را در برابر موجي از خشم قرار مي‏دهد، اما او همچنان متفکرانه، آن سوداي عميق را در سر دارد.»
اندرو اسچنکر در مجله «اسلنت»، از زاويه جالبي به اين مستند نگاه کرده و مي‏نويسد: «تئوري‏هاي نورمن مي‏تواند به هر شکلي بحث‏انگيز باشد تا نظريات مثبت و منفي درباره‏اش مطرح شود، اما نکته مهم اين است که نمي‏توان حضور او به‏عنوان مردي که در پيِ پايان ظلم و ستم بر فلسطينيان است را فراموش کرد.»
گفتني است: مستند بلند «راديکال آمريکايي» در بخش «نمايش‏هاي ويژه» چهارمين جشنواره بين‏المللي «سينماحقيقت» که طي روزهاي 17 تا 21 آبان‏ماه 1389، در شهر «تهران» برگزار خواهد شد، روي پرده خواهد رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس