وی افزود: ممکن است در برخی از استانها به صورت هماهنگ استانی عمل کنند و برخی دیگر نیز این موضوع را به آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق بسپارند؛ حتی میتوانند طراحی و توزیع پیک را به مدارس واگذار کنند، اما به طور کلی در تعطیلات عید امسال پیک نوروزی به صورت «متمرکز کشوری» نداریم.
قربان با بیان اینکه هیچ اجباری در ارائه و انجام پیکهای نوروزی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در عین حال، اگر در یک استان به این جمعبندی برسند که به طور متمرکز پیکهای نوروزی را به دانشآموزان ارائه دهند، در این صورت جنبه «تکلیف» دارد و طبیعتاً باید انجام شود و تعیین این تکالیف در قالب پیک نیز به فراخور وضعیت هر استان خواهد بود که در این رابطه از دیدگاهها و نظرات نمایندگان معلمان و مدیران بهره میگیرند.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که در هیچ شرایطی از جمله در اوقات فراغت نمیتوانیم تعلیم و تربیت را برای دانشآموز متوقف کنیم و نسبت به این مسئله بیتفاوت باشیم، اما اصل بر این است که دانشآموز در اوقات فراغت در کنار خانواده بودن را تجربه کند و ما نیز نمیخواهیم با دادن تکالیف سخت، دانشآموز و خانواده او را تحت فشار و زحمت بگذاریم.
* رویکرد قرآنی در طراحی پیک نوروزی/ دریافت هزینه تمام شده از دانشآموزان
وی در خصوص رویکرد مدنظر در طراحی و تولید پیکهای نوروزی تصریح کرد: چون دوره دبستان یک دوره «تربیتی» است، به همین دلیل رویکرد تمام فعالیتها از جمله پیکهای نوروزی به صورت قرآنی و تربیتی خواهد بود؛ البته توجه به معلومات آموزشی 6 ماه گذشته نیز در تولید محتوای پیکها ضروری است.
قربان اضافه کرد: زمان توزیع و ارائه پیکهای نوروزی به دانشآموزان در اختیار کمیته برنامهریزی استانهاست که اگر چنین تصمیمی دارند، حتماً باید یک یا دو روز قبل از شروع تعطیلات این پیکها را در اختیار دانشآموزان قرار دهند؛ همچنین تعیین هزینه نیز دراختیار استانهاست که میتوانند براساس هزینه تمامشده و نه بیشتر از آن، مبلغی را از دانشآموزان دریافت کنند.
وزیر آموزش و پرورش نیز روز گذشته درباره تکالیف نوروزی دانشآموزان در ایام عید نوروز سال 91 به فارس گفت: نوروز 91 از مشقهای سنگین و خستهکننده خبری نیست.