به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، سوزانده شدن نسخههاي قرآن در پايگاه بگرام در افغانستان كه آمريكا آن را غيرعمدي اعلام كرده، باعث برپايي تظاهرات گسترده و انجام حملات مرگبار عليه سربازان آمريكايي در افغانستان شد و حتي در برخي موارد سربازان افغان اسلحههاي خود را به سمت سربازان آمريكايي گرفتند.
اين حادثه همچنين باعث تيره شدن شديد روابط ميان كابل و واشنگتن شد. ژنرال شرمحمد كريمي، رئيس ستاد مشترك افغانستان به خبرگزاري رويترز گفت: دشمن (طالبان) اين حادثه را بزرگنمايي كرد و از آن سوءاستفاده كرد تا همه را تحريك كند.
وي افزود: طالبان حداكثر استفاده را از اين حادثه برد و از آن سوءاستفاده كرد.
كريمي در دفتر خود در وزارت دفاع افغانستان كه تحت تدابير شديد امنيتي است، به خبرنگار رويترز گفت: ناتو به حساسيتهاي مذهبي و فرهنگي مردم افغانستان توجه نداشته و اين در حالي است كه حضور ناتو در افغانستان وارد يازدهمين سال ميشود.
وي اظهار داشت: دوستاني كه براي كمك به ما اينجا آمدهاند، به آن روشي كه ما ميخواهيم به ما كمك نميكند.
كريمي خاطرنشان كرد: خدا نكند كه اين اشتباه دوباره تكرار شود، زيرا دفعه بعد مشكلات بيشتري ايجاد خواهد شد.
قرآنسوزي باعث شد، غرب در جلب حمايت مردم افغانستان به منظور تضعيف طالبان و مجبور كردن آن براي مذاكره و در نهايت پايان جنگ افغانستان عقبگرد داشته باشد.
از سوي ديگر طالبان بعد از اين حادثه از مردم افغانستان خواست تا به پايگاههاي نظامي خارجيها حمله كنند و غربيها را بكشند.
به رغم عذرخواهي باراك اوباما، رئيسجمهور آمريكا خشونت در افغانستان افزايش يافت و تظاهرات خياباني متعدد برپا شد و از طرفي نيروهاي امنيتي افغان اسلحههاي خود را به سمت سربازان آمريكايي نشانه رفتند. دو تن از مشاوران امنيتي آمريكا نيز در وزارت داخله افغانستان به ضرب گلوله كشته شدند و طالبان مسئوليت اين حمله را برعهده گرفت.
اين حملات باعث ايجاد شك و ترديد درخصوص طرح ناتو براي تغيير ماموريت خود در افغانستان از انجام حملات نظامي به مسئوليت آموزشي شد.
آمريكا اعلام كرده، قصد دارد تا پايان سال 2014 سربازان خود را از افغانستان خارج كند.
مقامات آمريكايي ميگويند، سربازان آمريكايي به طور غيرعمدي قرآنها را در پايگاه بگرام سوزاندند، اما در طول سالهاي گذشته بسياري از مردم افغانستان از توهين مكرر به مذهبشان توسط نيروهاي آمريكا و ناتو شكايت كردهاند.
يكي از رهبران مذهبي افغانستان در روز شنبه اظهار داشت: مردم افغانستان هرگز عدالت آمريكا براي پنج سرباز آمريكايي دخيل در قرآنسوزي را نميپذيرد و اگر اين افراد به طور علني محاكمه نشوند، موجي از خشم در ميان مردم افغانستان به وجود خواهد آمد.
كريمي اظهار داشت: انتظار ميرود، آمريكا پنج سرباز مذكور را به افغانستان تحويل دهد.
وي خواستار محاكمه اين افراد شد و خواست رهبران ارتش آمريكا تضمين دهند كه حوادث مشابه در آينده اتفاق نخواهند افتاد.
کد خبر 103632
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۳
- ۰ نظر
- چاپ
رئيس ستاد مشترك ارتش افغانستان هشدار داد، قرآنسوزي در پايگاه ناتو در افغانستان باعث پيشرفت جنبش طالبان شده و تكرار اين اشتباه توسط نيروهاي غربي ميتواند فاجعهآميز باشد.