نبیه بری

«نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان اعلام کرد، شروطی که نخست‌وزیر مکلف برای خود در نظر گرفته تشکیل دولت را سخت کرده اما وی حاضر است به دولت جدید گرچه بر خلاف تمایلش باشد، رأی اعتماد دهد.

به گزارش مشرق، «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در دیدار با هیأتی از اتحادیه روزنامه‌نگاران اعلام کرد، لبنان با یک بحران سخت اقتصادی روبه‌روست که تا کنون در تاریخ معاصر شاهد آن نبوده اما با گفت‌وگو می‌توان این بحران را پشت سر گذاشت و لبنان را نجات داد.

بر اساس گزارش شبکه «المنار»، بری ادامه داد: در ابتدای تحرکات (مردمی) احساس کردم که یکی از آنها هستم اما با گذشت زمان دیدم امور تغییر کرد و آنچه امروز اتفاق افتاده هیچ ارتباطی با انقلاب ومطالبات تظاهرات‌کنندگان ندارد. امروز جنگی علیه نمایندگان، وزرا، رستوران‌ها و سازمان‌های عمومی و خصوصی در جریان است. آنچه اتفاق افتاد بر خلاف مطالبات به حق تظاهرات‌کنندگان بود؛ درک می‌کنیم که تظاهرات وجود داشته باشد اما بستن مسیرها و تعرض به سازمان‌ها را درک نمی‌کنیم.

بیشتر بخوانید:

بیانیه «حسان دیاب» سه هفته پس از نخست‌وزیری لبنان

رئیس پارلمان لبنان تصریح کرد: با آغاز رایزنی‌های پارلمانی با حسان دیاب نخست‌وزیر مکلف دیدار کردم و از وی درباره حجم دولتی که تمایل به تشکیل آن دارد، پرسیدم. وی جواب داد تمایل به تشکیل دولتی از ۱۸ وزیر دارد. به او توصیه کردن که دولت مشکل از ۲۴ وزیر باشد به نحوی که برای هر کرسی، یک وزیر وجود داشته باشد. همچنین او را به ضرورت تماس دائم با ائتلاف‌های پارلمانی که نامزدش نکرده‌اند، توصیه کردم.

بری افزود: اما آنچه مرا به موضع اخیر سوق داد این بود که دیدم نخست‌وزیر مکلف برای قیود و شروطی برای خود وضع کرده است.

بر اساس گزارش‌هایی که پیش‌تر رسانه‌های لبنانی منتشر کردند از جمله شروط دیاب برای تشکیل دولت، محدود بودن آن به ۱۸ وزیر، حضور بیشتر زنان، فن‌سالار بودن وزرا، عدم حضور وزرای دولت پیشین، حذف پست وزیر مشاور در دولت، عدم استفاده از نمایندگان مجلس و ادغام وزارتخانه‌ها بود.

رئیس پارلمان لبنان در ادامه صحبت‌های خود اعلام کرد: اگر وزیر سابق و موفقی وجود داشته باشد چرا استفاده نشود. دیگر اینکه نخست‌وزیر مکلف خواستار دولت تکنوکرات است اما آنچه ما نمی‌فهمیم خواست وی برای وزرای مستقل است آیا استقلال به این معناست که وزیر مرتبط (با حزبی) نداشته باشد؟ کسی که نخست‌وزیر را نامزد کرده همین قوای سیاسی و حزبی بوده‌اند که افراد متخصص و فن‌سالار هم دارند. من خواهان دولتی هستم که با فساد مبارزه کند، دولتی می‌خواهیم که وزرایش شایستگی برای نجات کشور داشته باشند پس چرا نخست‌وزیر مکلف خود را مقید به اموری کرده که قانون اساسی و عرف آن را تحمیل نکرده است.

نبیه بری تأکید کرد: من آماده رفتن به پارلمان و دادن رأِ اعتماد به دولتی هستم که می‌خواهند تشکیل دهند اما من در آن شرکت نخواهم کرد. من خواهان حسان دیاب هستم اما نمی‌خواهم او من و خودش را مقید کند، اگر او نمی‌خواهد با من راه بیاید من با او راه می‌آیم. من خواهان یک دولت صرف‌نظر از اسم آن هستم، با دولت سیاسی صرف مخالفت کردم، راه‌حل همان تشکیل دولت در سریعترین زمان ممکن است. من و فراکسیون من «التنمیه و التحریر» به آن رأی خواهیم داد اما چه اشکالی دارد که افراد متخصص، از برخی احزاب باشند و کدام متن قانون خلاف این را می‌گوید؟

رئیس پارلمان لبنان ادامه داد؛ پنجاه درصد از دلایل تنش اقتصادی در لبنان مسایل سیاسی است اما با دولت نجات، نجات لبنان ممکن است.

حسان دیاب در بیست و هشتم آذر ماه  با ۶۹ رأی مأمور به تشکیل دولت لبنان شد و پیش‌بینی کرد ظرف شش هفته این اقدام را انجام خواهد داد اما رایزنی‌هایش طی هفته‌های گذشته پیشرفت قابل ماحظه‌ای نداشته است. وبگاه «النشره» دیروز (دوشنبه) در گزارشی به تشریح دلایلی پرداخت که باعث شده دولت جدید تا کنون تشکیل نشود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس