به گزارش مشرق به نقل از فارس ، مرتضی تمدن استاندار تهران صبح امروز چهارشنبه در نشست خبری که در استانداری تهران برگزار شد با بیان اینکه ۶۳۹ نفر در استان تهران در حال حاضر با یکدیگر رقابت میکنند، اظهار داشت: در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر نیز ۵۴۷ نفر در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی به رقابت می پردازند.
استاندار تهران با بیان اینکه این آخرین آمار قطعی پس از رسیدگی شورای نگهبان بعد از انصرافها و جابهجاییهای حوزههای انتخابیه است، تصریح کرد: از بین ۶۳۹ نفر از کل تعداد کاندیداها ۱۱نفر در حوزه انتخابیه دماوند و فیروزکوه، ۱۶نفر رباطکریم و بهارستان ، ۲۲نفر شهریار و قدس ملارد، ورامین و پیشوا ۲۰ نفر و پاکدشت ۱۱نفر پاکدشت هستند.
وی بر همین اساس به حضور ۳نفر از زرتشیان، ۲ نفر از کلیمیان، ۴نفر از مسیحیان آشوری و کلدانی اشاره کرد و گفت: مسیحیان ارمنی شمالی ایران نیز ۳نفر هستند که جمعه همه کاندیداها در معرض آرای مردم قرار میگیرند.
*تفکیک مدرک تحصیلی کاندیداها
تمدن در ادامه به ترکیب کاندیداها از لحاظ مدرک تحصیلی اشاره و اضافه کرد: از میان کاندیداها در تهران یک نفر دارای مدرک دیپلم است که به دلیل شرایط خاص و استفاده از امتیازات قانونی معادل لیسانس محسوب شد. فوق دیپلم ۲ نفر، کارشناسی۷۲نفر، کارشناسی ارشد۴۳۱نفر، دکترا ۱۲۲نفر و حوزوی ۱۱نفر هستند.
استاندار تهران با تأکید بر اینکه کمترین محدوده سنی کاندیدایی ۳۰ساله و بالاترین کاندیدا ۷۵ سال سن دارد، افزود: از لحاظ شغلی نیز کاندیداها در این دوره شرایط ویژهای دارد و بیشترین شغل مربوط به اساتید دانشگاهها است.
وی با تأکید بر اینکه ۱۱۸ نفر از کاندیداها در استان تهران استاد دانشگاه، ۳۶نفر نماینده مجلس، ۳۷ نفر پزشک، ۲۰نفر روحانی و ۱۶نفر وکیل و قاضی هستند، اظهار داشت: همچنین ۱۱نفر بیکار، ۷۷نفر فرهنگی، ۱۹۵نفر کارمند، ۶نفر نظامی، ۷۲نفر بازنشسته، ۳۰نفر شغل آزاد و ۲۰نفر دارای سایر مشاغل هستند.
تمدن با بیان اینکه اساتید دانشگاه و کارمندان بالاترین میزان شغلی را در بین کاندیداها دارند، گفت: مشاغل نظامی نیز کمترین میزان شغلی را به خود اختصاص دادهاند.
استاندار تهران در ادامه به تعداد کل شعب اخذ رأی در استان تهران اشاره کرد و اظهار داشت: ۵هزار و ۴۵۵ شعبه اخذ رأی در استان تهران در روز ۱۲ اسفند خود را آماده کردهاند که از این میان ۴هزار و ۹۷۹ شعبه ثابت و ۴۷۶ شعبه سیار است.
وی با تأکید بر اینکه ۳هزار و ۲۵۱ شعبه در شهر تهران است که با جمع شهرستانهای ری، شمیرانات و اسلامشهر این تعداد به ۴هزار و ۱۶۸شعبه میرسد، یادآور شد: بر این اساس اعضای هر صندوق ۱۰نفر هستند که با آرای مردم را اخذ کند.
تمدن با تأکید بر اینکه تعداد افرادی که شعب اخذ رأی، نظارت و بازرسی و تدارکات انتخابات را مدیریت میکنند قریب ۴۹۰ تا ۵۰۰هزار نفر در استان تهران هستند، افزود: نیروهای انتظامی در امر انتظامات، اداره راهنمایی و رانندگی، برای تسهیلات تردد مردم در شعبهها حضور دارند همچنین هیئتهای اجرایی، هیئتهای نظارت، اعضای شعب اخذ رأی، ستادهای انتخاباتی استانها و شهرستانها در شعبهها حضور خواهند داشت که این میزان ۴۹۰ تا ۵۰۰ هزار نفر است.
استاندار تهران بر همین اساس به تمهیدات لازم برای حفاظت و حراست از شعب اخذ رأی اشاره و تصریح کرد: بیشتر توجه ما معطوف به نظم شعب اخذ رأی است تا مردم در فضای کاملا آرام و راحت بتوانند رأی دهند.
*پاکدشت تنها حوزه انتخابیه رایانهای در استان تهران
وی با تأکید بر اینکه در استان تهران تنها در یک حوزه انتخابیه، انتخابات به صورت الکترونیک و رایانهای انجام میشود افزود: پاکدشت تنها شهرستانی است که در آن انتخابات به صورت رایانهای برگزار میشود و در بقیه استان همانند گذشته اخذ آرای مردم صورت گرفت.
تمدن با بیان اینکه در هر شعبهای و در هر لحظه آخرین وضعیت شعبه به لحاظ آراء کاملا به صورت الکترونیک در اختیار ستاد وزارت کشور قرار دارد، گفت: شمارش آرا به صورت عادی در این دوره قرائت میشود ولی اطلاعات مربوط به انتخابات و مسائلی که ستاد وزارت کشور باید در جریان آنها باشد به صورت رایانهای است.
* مکانهای شعب اخذ رأی در استان تهران
استاندار تهران با بیان اینکه هزار و ۷۱۰ مدرسه و هزار مسجد در تهران مکانهای شعب اخذ رأی هستند گفت: مردم میتوانند آرای خود را در صندوقهای این مکانها بیاندازند.
وی بر همین اساس به فرآیند اخذ رأی در استان تهران اشاره و تصریح کرد: به واسطه ازدحام جمعیت اگر مردم در ساعات آخر به شعبهها مراجعه کنند وقتشان بیشتر گرفته میشود. از این رو بهتر است که از همان ساعات اولیه صبح روز ۱۲اسفند به شعبات مراجعه کنند.
* تبلیغات کاندیداها از ساعت ۸ صبح فردا ممنوع است
تمدن با بیان اینکه انتخابات از ساعت ۸ صبح فردا پنجشنبه ممنوع است، اظهار داشت: در روند تبلیغات کاندیداها تاکنون خلاف قانون به ندرت اتفاق افتاده و کاندیداها خیلی خوب ضوابط را انجام میدهند؛ همچنین تنش و رقابت جنجالی در کل استان تهران نداشتهایم.
استاندار تهران ادامه داد: البته در فرآیند انتخابات ممکن است برخی موارد رخ دهد که این به دلیل سرشت انتخابات است چرا که انتخابات رقابتی است.
وی با بیان اینکه برخی این رقابت را با انتخابات ریاست جمهوری مقایسه میکنند و این به دلیل اولین انتخابات و در سال ۸۸ است، گفت: به هیچ وجه این دو انتخابات شبیه یکدیگر نیستند چراکه تمام پتانسیل انتخابات ریاست جمهوری در تهران است اما انتخابات مجلس در کل کشور توزیع میشود.
تمدن با تأکید بر اینکه بخشی از تبلیغات کاندیداها به فضای مجازی منتقل شده است، یادآور شد: استفاده از پیام کوتاه، سایتها، وبلاگها و فضای رایانهای موجب شده تا پوستر و نصب آن بر روی دیوارها کمتر شود؛ همچنین در تهران رقابت لیست به لیست است و این نیز تفاوت دیگر با انتخابات ریاست جمهوری است.
استاندار تهران بر همین اساس به گرم شدن تبلیغات انتخاباتی در دو روز گذشته در شهر تهران اشاره و اضافه کرد: تبلیغات کاندیداها در سطح شهر به اوج خود رسیده و چهره شهر تهران امروز با روزهای دیگر تبلیغات کاملا متفاوت است. از این رو نمیتوان گفت که رقابت در تهران سرد و بیروح است؛ بلکه بسیار تنور انتخاباتی بسیار داغ است.
وی با بیان اینکه تعداد شکایتها در امر تبلیغات کمتر از صد شکایت است، گفت: این شکایتها نیز اغلب جزئی هستند و اصلا قابل توجه نیست و مربوط به پاره کردن پوسترهای یکدیگر و یا بحث و جنجال در جلسه سخنرانی بوده است که برخی از اینها طبیعی است.
*انصراف دقیقه ۹۰ کاندیداها
تمدن با بیان اینکه قانون به کاندیداها مجال داده تا در دقیقه ۹۰ نیز از انتخابات انصراف دهند، گفت: ممکن است در تهران برخیها که در لیست قرار نگرفتهاندبه هر دلیل انصراف دهند.
استاندار تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر الزامی بودن کارت ملی در روز اخذ رأی یادآور شد: کارت ملی برای تسریع در کار است اما نداشتن آن به معنای قبول نبودن و ندادن رأی نیست. چراکه این روند از طریق شناسنامه صورت میگیرد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه میزان مشارکت در انتخابات آینده را چند درصد پیش بینی میکنید اظهار داشت: در این دوره شاهد انتخابات پرشورتری از سوی مردم خواهیم بود و بررسیها نشان میدهد حتما میزان حضور و مشارکت مردم در انتخابات مجلس نسبت به دورههای قبل بیشتر است.
تمدن همچنین در خصوص اهمیت انتخابات مجلس نهم و آمادگی استانداری تهران برای برگزاری آن تصریح کرد: این انتخابات در مقطعی قرار دارد که بسیاری از دشمنان جمهوری اسلامی دلخوش هستند که مطامع و اهداف خود رادر حضور کمرنگ مردم جستوجو کند چرا که از نظر تهدید نظامی و تحریم شکست خوردهاند.
* هدف دشمن حضور کمرنگ مردم در انتخابات آینده مجلس است
استاندار تهران با تأکید بر اینکه ۲۲ بهمن نشان داد که تهدید و تحریم دشمنان بیاثر است، یادآور شد: آنها در مشارکت کم مردم اهداف خود را جستوجو میکند.
وی بر همین اساس به حضور بینظیر مردم در نمازجمعه چند هفته قبل که با حضور مقام معظم رهبری برگزار شد اشاره و اضافه کرد: نقش مجلس بسیار مهم است و سرنوشت مردم در آن رقم میخورد.
تمدن با تأکید بر اینکه همه امکانات و پرسنل برگزاری انتخابات در استانداری تهران آمادگی برگزاری انتخابات را دارند اظهار داشت: از بین ۴۹۰ تا ۵۰۰ هزار نفر که در امر انتخابات همکاری میکنند قریب به دو سوم آنها مردم و داوطلبان آنها هستند؛ از این رو مردم برگزارکننده انتخابات هستند نه دولت و آمادگی بسیار خوبی در استان تهران برای برگزاری انتخابات وجود دارد.
استاندار تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا به مردم پاکدشت برای برگزاری انتخابات رایانهای اطلاع رسانی شده است گفت: بله اطلاع رسانی کافی صورت گرفته و افراد برای انتخابات رایانهای خود را آماده میکند.
* پیشرفته ترین قوانین انتخابات در دنیا متعلق به جمهوری اسلامی ایران است
وی در ادامه سخنان خود به اهرمهای لازم قانونی برای نظارت دقیق در امر انتخابات اشاره کرد و اظهار داشت: هیئتهای نظارت، شورای نگهبان به خوبی در امر انتخابات نظارت داشته و باید گفت ما یکی از پیشرفتهترین قوانین انتخابات را در دنیا داریم.
تمدن با تأکید بر اینکه نظارت، نوع و شکل در امر برگزاری صحیح انتخابات از صفر تا صد صورت میگیرد، یادآور شد: از آغاز ثبت نام کاندیداها تا شمارش آرا همواره نظارت پابرجاست و این نقطه قوت در قانون انتخابات کشورمان به شمار میرود.
استاندار بر همین اساس به استفاده از ظرفیت بازرسان در انتخابات اشاره کرد و گفت: به جز ناظران بازرسان انتخابات نیز در انتخابات حضور دارند.
وی همچنین گفت که ۶هزار بازرس فرآیند انتخابات را بازرسی می کند و کوچکترین تخلف را مشاهده و بدون دخالت مستقیم به مسئولان انعکاس میدهند.
تمدن به سومین مکانیزم برای جلوگیری از خطا و اشتباه در قانون انتخابات اشاره کرد و گفت: به کاندیداها اجازه داده شده که بالای سر صندوقها نمایندگانی داشته باشند و نظارت کنند؛ چهارمین مکانیزم نیز هیئتهای اجرایی هستند که در فرمانداریها مستقر میشوند و هیئتهای نظارت نیز بر شورای نگهبان استقرار دارند.
استاندار تهران با تأکید بر اینکه کسانی که در انتخابات سال ۸۸ به انتخابات شبهه وارد کردند به دلیل حضور نمایندگانشان بر سر صندوقها هیچگاه نتوانستند سندی را ارائه دهند و فقط حرفهای کلی و بدون ارتباط با فرآیند اخذ رأی میزدند؛ اظهار داشت: اما با این وجود کنترل و بازرسی بسیاری از آرای مردم صورت میگیرد تا هرچه مردم بخواهند همان شود.
*۷۱ انصرافی در استان تهران
وی در خصوص انصرافیها از انتخابات آینده مجلس نیز یادآور شد: از بین هزار و ۷۱ نفر ، ۷۱ نفر انصراف دادند و ۶۲۱ نفر کسانی بودند که بعد از انصرافیها تأیید صلاحیت شدند؛ ۶۳ نفر از انصرافیها مربوط به شهر تهران هستند.
تمدن همچنین از بین ۶۲۱ نفر داوطلب نمایندگی در استان تهران ۹۸ نفر را زن و ۵۲۳ نفر را مرد عنوان کرد.
وی با بیان اینکه کاندیداها نماینده خود را به هیئت نظارت معرفی و هیئت نظارت برای وی کارت صادر میکند و به فرمانداری معرفی میشود، افزود: کاندیداها خود باید نمایندگانشان را انتخاب کند و ما لیست را به رسمیت نمی شناسیم اما اگر ۳۰ کاندیدا بنویسند که میخواهند یک کاندیدا داشته باشند این موردی ندارد و آخرین لحظه برای معرفی نمایندگان کاندیداها، ساعت ۸ صبح فرداست.
تمدن در پاسخ به سؤالی مبنی بر پاکسازی شهرها نیز افزود: پاکسازی شهرها از روز شنبه آغاز میشود.
استاندار تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا رقم جدیدی به تأیید صلاحیتها در استان تهران اضافه شده است یا خیر گفت که تاکنون آماری به استانداری از سوی وزارت کشور داده نشده است.
وی با تأکید بر اینکه واجدین شرایط در استان تهران ۵میلیون نفر هستند گفت: رأی اولیها ۱۴۸هزار و ۴۶۹ نفرند که از این میان ۱۰۷ هزار و ۷۴ نفر مربوط به شهر تهران است.
تمدن در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا شهرستان پاکدشت به عنوان برگزارکننده انتخابات رایانهای در استان تهران انتخاب شده است گفت: انتخاب این شهرستان به دلیل همجواری با شهر تهران و مشابهتهایی که با این شهر دارد است اما مستقل است.
*همه سلایق سیاسی در انتخابات حضور دارند
استاندار تهران با بیان اینکه انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در آرامترین فضا انجام میشود گفت: تاکنون هیچ تنش و مشاجرهای جدی دیده نشده است.
وی در خصوص تفکیک سیاسی در بین کاندیداها نیز خاطرنشان کرد: ما وارد این مرحله نشدیم و کسانی که تأیید صلاحیت شدند باسویه هستند اما باید گفت که از نگاه کلی تقریبا از تمام سلایق سیاسی موجود در کشور در انتخابات حضور دارد و هیچ جریان سیاسی در کشور نیست که قانونی و مشروعیت داشته باشد و جایش در این صحنه خالی باشد.