محمد جواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از پرداخت سالیانه 9 میلیارد دلار ارز مسافرتی انتقاد کرد و تصویب قانون هدفمندی یارانه ها و قانون مالیات بر ارزش افزوده را از نقاط مثبت مجلس هشتم دانست .

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق ،محمد جواد ایروانی دارای مدرک دکتری در رشته مدیریت ( سیاست گذاری)با درجه عالی از دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و دارای سابقه تدریس در رشته های بانکداری بین المللی، پول‌‌، ارز و بانکداری، دوره‌های‌تخصصی مالی و ‌بانکی‌ و ... در این دانشگاه است .
 
از جمله مسئولیت های وی می توان به وزیر اموراقتصادی‌و دارایی، قائم‌مقام‌وزیر جهاد سازندگی، رئیس کمیسیون اقتصادی ،رئیس کمیته تخصیص ارز ،عضو کمیته اقتصادی شورای امنیت ملی و رئیس ستاد اجرای فرمان امام و ... اشاره کرد .
 
وزیر سابق اقتصاد و دارایی در گفت و گویی به بیان برخی نقاط ضعف و قوت دولت و مجلس در زمینه اقتصادی پرداخته که خلاصه ای از آن از نظرتان می گذرد :

• در زمان دفاع مقدس که وزیر اقتصاد بودم با توجه به شرایط تحریم ، سیاستی را اتخاذ کردیم که در آن با پرداخت به موقع جوایز صارداتی امید صادرکنندگان را افزایش دادیم که به تبع آن مقدار صادرات و درآمد ارزی افزایش پیدا کرد و این تصمیم کمک شایانی به اقتصاد کشور با نفت بشکه ای 5 دلار کرد ، در حال حاضر هم پیشنهاد من به دولت این است که اگر بخواهد این تحریم ها را به فرصت تبدیل کند باید جوایز صادراتی را به موقع پرداخت کند و عدم پرداخت جوایز صادراتی برای اقتصاد کشور مفید نمی باشد .

• در حال حاضر تولیدات محصولات باغی در کشور 102 میلیون تن در سال است که کشور ایران ظرفیت تولید 182 میلیون تن را دارد که باید حمایت دولت از کشاورزی افزایش پیدا کند و یک راهکار آن هم کنترل واردات و حمایت از تولیدات داخلی است .


• سیاست های اقتصادی دولت مانند سیاست های ارزی، پولی، مالی ، تجاری و مالیاتی باید از یک نظم و هارمونی مشخص پیروی کند .به این معنی که ابتدا نباید سناریوی افزایش سود سپرده ها را کلید بزنیم و سپس به فکر کنترل افزایش سود تسهیلات در تولید باشیم که اتخاد این نوع از سیاست ها درست نیست و به تولید ضربات جبران ناپذیری می زند.

• با توجه به ذخایر کافی انرژی در کشور قادر به کنترل تورم هستیم به شرطی که قوانین مدون و مشخص باشد که مسابقه تورم در کشور بوجود نیاید.


• با عنایت به اقلیم های متنوع و ظرفیت های گردشگری بسیار در کشور؛سالی 9 میلیارد دلار ارز مسافرتی را به اقتصاد کشور تزریق کردن چه توجیهی دارد.

• باید تقاضا برای ارز را محدود کنیم و یا پاسخ مناسبی به آن دهیم ؛کنترل و پاسخگویی به  14 محور تقاضای ارز در کشور سخت است .

• حجم بالای کالای قاچاق در کشور به نابسامانی های  ارزی بیشتر دامن می زند و قاچاق کالا باید کنترل شود .

• تحولات اقتصادی در منطقه یک فرصت طلایی برای ایران است و مطمئنا نقش ایران در کریدور اقتصادی عراق ، افغانستان ، پاکستان ، سوریه و ترکیه می تواند در گذر کشورمان از کشور در حال توسعه به توسعه یافته نقش بسزایی داشته باشد .

• یک شرکت آمریکایی معتبر که به پیش بینی اقتصادهای کشورهای مختلف جهان می پردازد ؛ پیش بینی کرده  که در بین سال های 2015 تا 2025 ایران جزو یازده اقتصاد برتر دنیا خواهد بود و این پیش بینی با توجه به ثبات محیط سیاسی کشور و ثبات شاخص های  اقتصاد کلان ، نیروی انسانی و ذخایر ارزشمند ملی قابل تحقق است .

• طرح مالیات بر ارزش افزوده را سال 66 به مجلس بردیم و بعد از یک سال این طرح برگشت خورد و حالا بعد از 22 سال که این طرح تصویب شده در مراحل اجرایی آن هنوز مشکلاتی وجود دارد و برگشت به عقب داریم ، در آن موقع 48 کشور آنرا اجرا می کردند و الان 148 کشور ، اما به هر حال تصویب این قانون و قانون هدفمندی یارانه ها از جمله کارهای خوب مجلس هشتم و دولت بود .

• هر سیاستی که ناظر به شفاف سازی اقتصادی باشد را مفید می دانم ، به طور مثال در قانون جامع مالیاتی کشور باید ببینیم که خروجی این قانون شکوفایی اقتصادی را بدنبال دارد یا خیر و باید بررسی شود که تاثیر آن بر تولید چیست ؟

• طرح "کاداستر "که بدنبال آن کلیه ثبت اسناد و املاک کشور را تحت پوشش قرار می دهد و ساماندهی می کند طرح بسیار خوبی است و مزارع و زمین های روستایی دارای سند می شود و اختلاف ها از بین می رود و روستائیان می توانند با این سند ها به عنوان وثیقه به توسعه زمین ها خود بپردازند و این طرح ها که به کمک شفاف سازی اقتصاد می روند بسیار مفید هستند .

• در اجرای اصل 44 باید نگاهمان را تغییر دهیم و واگذاری در راستای اجرای این اصل قانون اساسی یک دهم هم اهمیت ندارد ، بدلیل اینکه روزی این واگذاری ها به اتمام می رسد ؛ ما باید بسترهای رشد اقتصادی را فراهم کنیم و تعریف ما از سیاست های کلی اصل 44 کمک به بازگشایی بازارهای جهانی برای بخش خصوصی است .
 
• وظیفه رایزن های اقتصادی ما باید این باشد که برای پیمانکاران داخلی در بازارهای جهانی فرصت کار ایجاد کنند و از ظرفیت ها و نیروهای متخصص داخلی به صورت بهینه استفاده کنند و کسانیکه بدنبال حضور در بازارهای جهانی می باشند باید برای حضور خود را آماده کنند و تعاملات خود را با بنگاه های اقتصادی بین المللی افزایش دهند و نقش دولت در این راستا بسیار با اهمیت و تاثیر گذار است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس