به گزارش مشرق حجتالاسلام والمسلمین ناصر سقای بیریا عضو جبهه پایداری در دومین نشست انتخاباتی "انتخاب اصلح" که در فارس برگزار شد، به فضای رقابتی در انتخابات مجلس نهم اشاره کرد و اظهار داشت: اصلاحطلبان حضورشان در انتخابات آینده ضعیف است چرا که خود انتخابات را تحریم کردند.
عضو جبهه پایداری با تأکید بر اینکه اگر اصولگرایان همه یکدست بودند و در کل کشور یک لیست بیرون میآمد ممکن بود، انگ انتخابات مهندسی شده به ما زده شود و بهانه بیشتری به دست آنها بدهد، تصریح کرد: صرفنظر از برخی تأثیرات که ممکن است جنبی باشد، یک اثر خوب چندلیستی توطئه دشمنان را خنثی میکند.
*شورای نگهبان کارآمدی خود را در احراز صلاحیتها به اثبات رساند
وی با بیان اینکه هیچ خبرگزاری در دنیا این ادعا را ندارد که انتخابات در جمهوریاسلامیایران آزاد نیست، یادآور شد: باید در احراز صلاحیتها از شورای نگهبان تشکر کرد و در واقع این شورا کارآمدی خود را به اثبات رساند.
حجتالاسلام سقای بیریا با تأکید بر اینکه با این تأیید صلاحیتها مشخص شد که هیچ حب و بغضی صورت نگرفته است، افزود: دلیل این امر حضور همه طیفی افراد و گروهها در انتخابات آینده مجلس است و کسی نمیتواند ادعا کند انتخابات آزاد نیست.
عضو جبهه پایداری بر همین اساس به فرمایش مقام معظم رهبری در 19 دی ماه و زمانی که تازه ثبتنامها تمام شده بود مبنی بر اینکه "انتخابات باید رقابتی باشد" اشاره و اضافه کرد: ایشان با بصیرت کامل این موضوع را بیان کردند.
وی ادامه داد: اگر مقام معظم رهبری این موضوع را مطرح نمیکردند شاید این موضوع مطرح میشد که انتخابات برنامهریزی شده بوده و آن را به سمت خاصی هدایت کردهاند اما در حال حاضر هم اصلاحطلبان و هم طیفهای مختلف در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی حضور دارند.
*جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری دو نیروی بزرگ در اصولگرایان
حجتالاسلام سقایبیریا با تأکید بر اینکه در بین اصولگرایان دو نیروی بزرگ یعنی جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان حضور دارند، یادآور شد: بقیه تشکلها محدود هستند و به علت عدم شناخت کامل مردم از آنها با اقبال محدود مواجه خواهند شد.
عضو جبهه پایداری با بیان اینکه مردم دو طیف جبهه پایداری و جبهه متحد که در صحنه هستند را میشناسند، تصریح کرد: اصولگرایان و کسانی که نسبت به آینده انقلاب دغدغه دارند به خوبی با اعضای این جبهه آشنا هستند.
وی بر همین اساس به گفتههای برخی از افراد مبنی بر اینکه دو تن از علماء در یک طیف و دو تن دیگر در طیف دیگر قرار دارند، گفت: این اختلاف نیست؛ در واقع مردم با این سخنان بدبین میشوند و این در حالی است که ما اینگونه مسائل را در اسلام حل کردهایم.
حجتالاسلام سقایبیریا با تأکید بر اینکه مسئله انتخابات مسئله تشخیص فرد است، یادآور شد: اگر فرد نتوانست تشخیص دهد، در اسلام شهادت عدلین وجود دارد؛ از بین افرادی که به آنها اطمینان داریم دو شاهد عادل انتخاب شوند چراکه آنها میتوانند سبب تشخیص درست شوند و این یک روش اسلامی است که مردم به آن اهمیت میدهند.
مشاور سابق امور روحانیت ریاست جمهوری ادامه داد: این مسائل در نوع خود بینظیر است و در کشورهای غربی به این شکل نیست و باید این مفاهیم را به خوبی معرفی کرد.
وی با بیان اینکه آیتالله مصباح در جبهه پایداری و آیتالله مهدویکنی در جبهه متحد اصولگرایان قرار دارند، اظهار داشت: در اسلام در مسئله تقلید نیز مجتهد اعلم وجود دارد و فردی ممکن است یکی را اعلم تشخیص دهد و فرد دیگر اعلم دیگری را انتخاب کنند یا اینکه دو شاهد عادل بخواهند عالم را تشخیص دهند این هیچ اشکالی ندارد.
حجتالاسلام سقایبیریا با تأکید بر اینکه در مسائل سیاسی نیز به همین شکل است، اضافه کرد: در مسائل سیاسی نیز ممکن است فردی به یک عالم بیشتر اعتقاد داشته باشد و این دلیل عدم اعتماد به عالم دیگر نیست و نوعی رقابت به شمار میرود.
*آیتالله مصباح میگوید باید صافی بررسی را ریزتر کنیم
عضو جبهه پایداری بر همین اساس به نظرهای آیتاللهمصباح و آیتالله مهدویکنی اشاره و تصریح کرد: آیتالله مصباح میگوید ما صافی بررسی را باید ریزتر کنیم تا اصولگراترها بیرون بیایند چرا که مجلس در رأس امور است و نیاز به افراد کارآمد، قابل اطمینان و امتحان داده در فتنه و انحراف دارد. از این رو باید به این مسئله مقید باشیم.
وی در عین حال گفت که آیتالله مهدویکنی بنا به مصلحت اینکه ما نباید کسی را طرد کنیم و اجازه دهیم همه در انتخابات حضور داشته باشند یک صافی درشتتر را برای بررسی قرار داد که مجموعه این موارد یک مصلحت بزرگ را رقم زده است.
حجتالاسلام سقای بیریا با تأکید بر اینکه در نهایت قضاوت با مردم است، اظهار داشت: مردم تشخیص خوبی دارند و کارآمدها را انتخاب میکنند در واقع باید گفت، فرهنگ انتخاباتی مردم کاملاً رشد کرده است.
عضو جبهه پایداری به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "نباید به کانونهای قدرت و ثروت نزدیک شد" اشاره و اضافه کرد: این موضوع یک هدفگذاری تربیتی بسیار مهم است، یعنی مردم را به ورطه بالاتری رهنمون میکنند؛ از این رو ممکن است این امر در چند انتخابات آینده خود را بیشتر نشان دهد.
وی بر همین اساس به انتخابات نهم و دهم ریاست جمهوری اشاره کرد که صرفنظر از شخص پدیده عجیبی بود، چرا که مردم به صاحبان ثروت و قدرت رأی ندادند و این نشانه رشد فکری و فرهنگی ما در زمینه انتخابات است؛ اغلب مردم به این نکات توجه دارند و مسئله اتصال به کانونهای ثروت و قدرت را نفی میکنند.
حجتالاسلام سقای بیریا با تأکید بر اینکه رقابت سازنده است، گفت: آیتالله مصباح اسم جبهه را نامگذاری کردند و بنده و عدهای دیگر از دوستان هیئت مؤسس این جبهه هستیم و در جلساتی که با آیتالله مصباح داشتیم دو رهنمود ارزنده را مطرح کرد.
*آیتالله مصباح گفت جبهه پایداری بمانید و به دنبال کاندیداهای مشترک باشید
عضو جبهه پایداری ادامه داد: آیتالله مصباح این موضوع را یادآور شد که شما الان جلو بروید و بحثها را رها کنید و به دنبال کاندیداهای مشترک باشید و گفت که جبهه پایداری بمانید.
وی بر همین اساس به طرح 2+2 اشاره و اضافه کرد: قرار بود در این طرح با توجه به منشور اصولگرایی به افراد نمره داده شود و هرکس بیشترین امتیاز را با اکثریت آرا به دست آورد وی را در لیست قرار دهند.
حجتالاسلام سقای بیریا به دومین رهنمود آیتالله مصباح اشاره کرد و گفت: برای شما مهم نباشد که افراد در چه لیستهایی هستند اگر به فرد اصلح رسیدید آن را در لیست قرار دهید.
عضو جبهه پایداری با بیان اینکه اعضای جبهه متحد اول این موضوع را عنوان کردند که هرکس در لیست ما قرار دارد نباید در لیست دیگری باشد و چون از یک نپختگی برخوردار بود، از این امر اجتناب کردند.
وی با تأکید بر اینکه مباحثاتی که بین جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان انجام شد موجب شد دو طرف به سمت لیست واحد بروند و تا اندازه زیادی خالصتر شوند، اظهار داشت: این دو رهنمود آیتالله مصباح موجب شد که در تهران 5 نفر در بین دو لیست مشترک باشند.
*در شهرستانها 90 درصد اشتراک بین جبهه متحد و جبهه پایداری وجود دارد
حجتالاسلام سقای بیریا با تأکید بر اینکه چون تهران قلب رقابتهاست اشتراکات در این اندازه خوب است، تصریح کرد: کاندیداهای مشترک جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان در شهرستانها به نود درصد میرسد البته از تعداد افرادی که ما معرفی کردهایم.
عضو جبهه پایداری با بیان اینکه ما صد و هشتاد نفر را از بین کاندیداها در لیست جبهه پایداری معرفی کردهایم، افزود: آیتالله مصباح گفت اگر در شهرستانی به اصلح نرسیدید سکوت کنید و هیچکس را معرفی نکنید؛ از این رو ما حدود صد نفر را اعلام نکردهایم یا در شهرستانهایی که دو یا سه کاندید خواسته است ما یک نفر را معرفی کردهایم.
وی ادامه داد: برای مثال ما در قم سکوت کردیم؛ البته ما کاندیداهایی را اصلح تشخیص میدهیم اما مصلحت نمیدانیم اعلام رسمی کنیم و به طور غیر رسمی از کاندیدایی که تشخیص میدهیم، حمایت خواهیم کرد و در قسمتهایی هم که ما اظهارنظر نکردهایم جبهه متحد کاندیدا دارد.
*توصیه حجتالاسلام سقای بیریا در خصوص برخی لیستهای مشکوک
حجتالاسلام سقای بیریا با تأکید بر اینکه این موارد بسیار نویدبخش است، یادآور شد: اما لیستهای مشکوکی وجود دارد که دارای هیچ شناسنامهای نیستند؛ نباید به لیستهای فرعی توجه کرد چرا که جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری اصل هستند و این به دلیل حضور افرادی است که در پشت صحنه این دو جبهه قرار دارند.
عضو جبهه پایداری با بیان اینکه سخنگو، دبیرکل و اعضای جبهه پایداری هیچگاه نمیگویند که حتماً باید به ما رأی داده شود، افزود: هدف ما این است که روشنگری کنیم و جبهه پایداری یک جبهه گفتمانی است که از مدتها قبل فعال بوده و در زمینه مسائل سیاسی و اجتماعی روشنگری میکند.
*ارتقاء بصیرت مردم هدف جبهه پایداری است
وی بر همین اساس هدف جبهه پایداری را ارتقاء بصیرت، فهم و درک مردم دانست و یادآور شد: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری این بود که "احزابی را که دنبال قدرت هستند مورد تأیید نمیدانم"، از این رو بصیرتبخشی هدفی است که جبهه پایداری در پیش گرفته است.
حجتالاسلام سقای بیریا در خصوص رقابت در انتخابات یادآور شد: هر فردی سعی میکند، برای خود جلب و جذب دیگران را داشته باشد و این نوعی رقابت است که هیچ اشکالی ندارد.
عضو جبهه پایداری با تأکید بر اینکه رقابت ناسالم از زمان پسران آدم آغاز شد، گفت: رقابت بین پسران آدم در قرآن کریم ذکر شده است؛ این دو، قربانیانی را به پیشگاه الهی هدیه کردند که خداوند یکی از آنها را پذیرفت و دیگری به جای آنکه نقص خود را اصلاح کند تخریب را آغاز کرد و گفت تو را میکشم.
*رقابت موجب میشود افراد اصلح وارد میدان شوند
وی با بیان اینکه تقوا عامل پذیرفته شدن قربانی یکی از پسران آدم شد، اظهار داشت: پسری که قربانیاش پذیرفته نشد به حرف دیگری گوش نداد و کار خود را کرد و مرتکب قتل شد؛ از این رو چنین مناسباتی در رقابتها وجود دارد و تا وقتی که به تخریب نینجامد اشکالی ندارد.
حجتالاسلام سقای بیریا یادآور شد: رقابت بین گروهها و تشکلهای سیاسی موجب میشود که افراد عالی و صالحتر به میدان بیایند اما اگر ما یکدیگر را تخریب کنیم حکایت پسران حضرت آدم به وجود میآید؛ چرا که قتل در انتخابات قتل زبان است.
* نباید قتل زبان در انتخابات صورت گیرد
عضو جبهه پایداری با بیان اینکه نباید مسائل خصوصی افراد را بیان کرد چرا که این از رده خارج کردن که همان قتل زبانی یک نفر است به شمار میرود؛ از این رو کاندیداها باید کارها و برنامههای خود را برای مردم به خوبی تشریح کنند.