به گزارش مشرق، مطالعه نشان میدهد مصرف سه بار یا بیشتر آسپرین در هفته با کاهش ریسک مرگ ناشی از سرطان و همچنین مرگ به هر دلیل دیگری مرتبط است.
بیشتر بخوانید:
لاغری با مصرف یک میان وعده ساده قبل غذا
ماجرای مردی که از عامل سرطانش خط تولید ساخت
۷ خوردنی برای مقابله با سرماخوردگی و آنفلوآنزا
نتایج نشان میدهد تاثیر حفاظتی آسپرین در افراد دارای اضافه وزن با شاخص توده بدنی ۲۵ تا ۲۹.۹، به مراتب مشهودتر است.
این مطالعه شامل حضور بیش از ۱۴۶ هزار نفر در آزمایش غربالگری سرطان بین سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۸ بود. محققان دریافتند آسپرین با دوز پایین موجب کاهش ریسک مرگ ناشی از سرطان تا ۱۵ درصد و مرگ به هر دلیلی تا ۱۹ درصد شد.
«هولی لومنز کروپ»، سرپرست تیم تحقیق از موسسه ملی سرطان آمریکا، در این باره میگوید: «تمرکز اولیه ما بر سرطان کلورکتال بود، چراکه شواهد زیادی نشان میدهد مصرف آسپرین ریسک مرگ ناشی از سرطانهای دستگاه گوارش را کاهش میدهد.»
این نتایج از توصیه سازمان خدمات پیشگیرانه آمریکا حمایت میکند که اعلام کرده افراد ۵۰ تا ۵۹ ساله که با مشکل خونریزی مواجه نیستند بهتر است به منظور پیشگیری از سرطان روده بزرگ، آسپرین با دوز پایین مصرف نمایند.
هنوز کسی علت تاثیر حفاظتی آسپرین را در این مورد نمیداند، اما به گفته لومنز کروپ، «شواهد حاکی از عملکرد ضدالتهابی این دارو است.»
وی در ادامه میافزاید: «سرطانهای دستگاه گوارش، سرطانهای به شدت مرتبط با التهاب هستند و از اینرو، آسپرین هم بیشترین تاثیر را بر سرطانهای این ناحیه از بدن دارد.»
به گفته محققان، مصرف آسپرین تنها روش یا بهترین راه کاهش ریسک سرطان کلورکتال نیست، بلکه حفظ وزن سالم، تحرک فیزیکی، ترک سیگار و مصرف کمتر گوشت قرمز هم میتواند به کاهش این ریسک کمک کند.