کد خبر 101543
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۶

ماجرای تاریخی جدایی مجمع روحانیون مبارز از جامعه روحانیت مبارز در صد و بیست و هشتمین شماره از هفته‎نامه پنجره قرار گرفت.

به گزارش مشرق- در این مطلب آمده است: جامعه روحانیت مبارز و مجمع روحانیون مباز به ظاهر تنها در چند حرف با هم تفاوت دارند؛ آن هنگام که بخشی از اعضای جامعه روحانیت مبارز با عنوان مجمع روحانیون مبارز انشعاب کردند این‎گونه به نظر می‎رسید که این دو جریان در دل نظام، تنها اختلافاتی جزیی برخوردارند؛ اما در دهه‎های بعد این اختلاف به‎ظاهر ساده، عمق بیشتری پیدا کرد و جامعه روحانیون مبارز به تدریج از انقلاب و آرمانهای آن فاصله گرفت تا اینکه در فتنه 88 مواضعی اتخاذ کرد که چندان با آرمانهای نخستین انقلاب همخوانی نداشت! باید مواظب بود و از تاریخ درس گرفت تا انشعاب‎های امروز نیز به نتایج دیروز نینجامد. به این بهانه پرونده سرویس تاریخ هفته‎نامه پنجره در صد و بیست و هشتمین شماره این نشریه، با آثار و گفتاری از مسعود رضایی، محمد کاظم انبارلویی و محمد کوثری به ماجرای انشعاب جامعه روحانیون مبارز در سالهای آغازین انقلاب پرداخته است.
ارتداد در مذاهب گوناگون واژه‎ای آشناست و احکام مشخصی نیز برای آن وجود دارد؛ دین اسلام به عنوان کامل‎ترین دین آسمانی نیز مبانی روشن فقهی و احکام مستدلی در این زمینه دارد. موضوعِ مهم ارتداد از نگاه اسلام از دیرباز ناجوانمردانه مورد هجوم رسانه‎ای بوده، اما در مقابل بیشتر مواقعی که مطلبی در واکنش به این هجوم مطرح شده، یا محکومیت یا نوعی اظهار ضعف و انعطاف در برابر تبلیغاتی که از سوی دشمنان اسلام مطرح شده است، بوده است.
با اینوصف ارتداد در اسلام چیست؟ انواع آن و احکام فقهی آن کدام است؟ اگر می‎خواهید در این باب اطلاعات جامعی به‎دست آورید، پرونده سرویس حوزه پنجره، 128 با آثار و گفتارهایی از محمد هادی یوسفی غروی، رسول رضوی، محمد الحسون و حسن قیومی، به این بحث اختصاص یافته است.

جان هیک فیلسوف و نظریه‎پرداز تکثرگرای دینی، بیستم بهمن‎ماه (9 فوریه) در سن 90 سالگی درگذشت. او یکی از مطرح‎ترین و برجسته‎ترین فیلسوفان دین در مغرب زمین به شمار می‎آمد. مشهورترین نظریه هیک پلورالیسم دینی بود و همه ادیان بزرگ جهانی را معتبر می‎دانست و به‎طور خستگی‎ناپذیری در جهت گفت‎وگو میان سنت‎‎های دینی تلاش می‎کرد.
به مناسبت در گذشت جان هیک، پنجره 128 در پرونده اندیشه خود، با آثار و گفتارهایی از سید یحیی یثربی، قاسم پورحسن، محمد محمد رضایی و ابوالفضل ساجدی به بررسی و نقد آرا و نظریات جان هیک پرداخته و همچنین مناظره جان هیک و حجت الاسلام علی اکبر رشاد را مورد بازخوانی قرار داده است.
انتخابات مجلس نهم یکی از مهم‎ترین و حساس‎ترین انتخابات در طول عمر جمهوری اسلامی ایران است. با نگاهی به شرایط داخلی (عبور کشور از شرایط فتنه)، به هم ریختن آرایش‎‎های سابق و صورت‎بندی جدید در جریان‎‎های سیاسی کشور، موج فزاینده بیداری اسلامی در کشور‎های منطقه و تشدید مخاصمه نظام سلطه و دل‎بستن به مهار داخلی انقلاب اسلامی از طریق نافرمانی مدنی در انتخابات و نیز تلاش کانون‎‎های قدرت و ثروت برای تأثیرگذاری بر روند برگزاری آن؛ انتخابات نهم برای نظام جمهوری اسلامی و دشمنان آن در دایره اهمیت و حساسیت مضاعف قرار گرفته است. برگزاری پرشکوه این انتخابات به بهترین شکل می‎تواند سطح مقبولیت، کارآمدی و مشارکت سیاسی مردم را به نمایش گذارد. ضرورت این مساله زمینه‎ای بوده تا در یک گام مانده به انتخابات مجلس، هفته‎نامه پنجره پرونده سیاسی خود را با آثار و گفتارهایی از حسن فدایی، ابراهیم انصاریان، پرویز سروری، مهرداد بذرپاش، مرتضی طلایی والهام امین زاده، به این بحث اختصاص دهد.
اقتصاد را می‎توان پایه و اساس تثبیت یک جامعه نامید که سیاست و مسائل اجتماعی و فرهنگی بر روی آن قرار گرفته و نقش آفرینی می‎کنند. اجرای قانون هدفمندی یارانه‎ها و تبعات مختلف اجرای این قانون، موجب شده است تا حوزه اقتصاد، در چند سال اخیر، بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و پس از مدت‎ها، به جایگاهی برسد که کارشناسان اقتصادی سال‎‎های سال انتظارش را داشتند. عملکرد مجلس هشتم شورای اسلامی نشان داده که در این دوره، نمایندگان برای اقتصاد اهمیت ویژه‎ای قائل شده و مصوبات تاریخی اقتصادی از خود به یادگار گذاشته‎اند. با وجود این، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، در مجلس هشتم نیز مانند دوره‎‎های گذشته سیاست اجازه نداد آن عملکردی را که از مجلس شورای اسلامی انتظار می‎رفت، شاهد باشیم. در پرونده اقتصادی پنجره 128 با آثار و گفتارهایی از احمد توکلی، دكترغلامرضا مصباحی‎مقدم، دكتر الیاس نادران، حمید فرمانی، به بحث اقتصاد در مجلس هشتم می‎پردازد.
در بخش برون مرزی تازه‎ترین شماره پنجره نیز علاقمندان به پیگیری تحولات جهان می‎توانند آخرین رویدادهای یمن، مغرب، عربستان و... را دنبال کنند ماجرای گوگل و بسیج قانون گذاران کنگره امریکا علیه آن نیز از دیگر موضوعات مطرح شده در این بخش است.
در باشگاه اهل قلم پنجره 128 نیز خواننده مقالاتی از محمدحسین جعفریان، جواد محدثی، احمد رهدار، محسن مهدیان و محمدمهدی آذری نجف‎آبادی خواهید بود. گزارش ویژه از برگزاری دادگاه بزرگ‎ترین تخلف مالی در کشور و همچنین گزارش سنجش سینمای ایران با جایزه گفتمان انقلاب اسلامی دیگرمطالب مهم تازه‎ترین شماره هفته‎نامه پنجره را تشکیل می‎دهند. صفحات خواندنی و متنوع مجله خبری و فراسو از دیگر بخش‎های جذاب صد و بیست و هشتمین شماره پنجره هستند که در 84 صفحه و هزارو پانصد تومان منتشر شده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس