به گزارش مشرق، «عبدالله متولیان» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
موفقیت دشمن در جنگهای نسل پنجم، بستگی تام و تمام به تأثیر حداکثری تحریمها تا مرز خشمگینسازی و به میدان آوردن مردم و عصیان و شورش علیه حاکمیت دارد و چنانچه تحریمها به هر دلیلی نتواند جامعه را ملتهب، عصبانی، نگران و خشمگین کند و به میدان بیاورد، عملاَ دشمن در این جنگ نیز مانند جنگهای چهار نسل پیشین شکست را تجربه خواهد کرد. بر این اساس باطلالسحر تمامی تحریمها و فشارهای اقتصادی از سوی دشمن، رونق اقتصادی از طریق توجه ویژه به عرصه تولید است و از این رو است که حضرت امام خامنهای تولیدکنندگان را فرماندهان، پیشروان، خطشکنان صفوف مقدم عرصه حیاتی «تولید داخلی، رونق اقتصادی و گسترش رفاه عمومی» خوانده و خاطرنشان میکنند: «عرصه تولید و رونق اقتصادی به پیشروان و فرماندهان (خطشکن) نیاز دارد. خطشکن این میدان «تولیدکنندگان» هستند. این میدان خطیر، میدان یک جنگ واقعی است».
بیشتر بخوانید:
دور زدن تحریم یک تاکتیک است و مصونسازی کشور از تحریم یک راهبرد
تجربه ۴۱ سال گذشته به خوبی ثابت کرده که هرکجا عقبنشینی کرده و تن به مذاکره دادهایم، عملاَ به نسخه ذلتپذیری دشمن عمل کرده و ذلیلانه مجبور به دراز کردن دست خود دربرابر دشمن شده و «دشمن جسورتر و متوقعتر شده»، «مشکل نهتنها حل نشده بلکه بر حجم مشکل افزوده شده» و «آن مشکل به حربه و تهدیدی علیه کشور در دست دشمن تبدیل شده است». تجربه نشان داده که هرکجا در برابر زیادهخواهی و استکبارورزی دشمن ایستادهایم، دشمن مجبور به عقبنشینی شده است. تجربه نشان داده که تنها راه مطمئن برای برونرفت از مشکلات کشور ایستادگی و مقاومت و باج ندادن است.
وقایع روزهای اخیر نشان داد که اولاً دشمن برای از چرخش انداختن ماشین تولید و تبدیل فرصتها به تهدید، برنامه دارد و طبق گفتههای مایکل دیآندریا، مسئول مرکز مأموریت ایران در سازمان جاسوسی سیا حداقل از دو سال پیش برای این روزها برنامه داشته و به سازماندهی، شبکهسازی، آموزش، تجهیز و مانور شبکه اراذل و اوباش و براندازان مشغول بودهاند و سرکرده یکی دیگر از گروهکهای برانداز مدعی است با افزایش فشار اقتصادی ما میدانستیم که ایران مجبور خواهد شد قیمت بنزین را افزایش دهد، زمانش را نمیدانستیم، اما یقین داشتیم که این اتفاق خواهد افتاد به همین دلیل خودمان را آماده کردهایم و آن دیگری در مصاحبه بنگاه لجنپراکنی بیبیسی صریحاً میگوید هدف ما فراتر از مشکلات معیشتی و قیمت بنزین بود. ما به دنبال از حرکت انداختن کامل چرخ اقتصادی ایران بودیم.
ثانیاً در برآوردهای خود به این اطمینان رسیدهاند که راهبرد فشار حداکثری جواب داده و آنان را به نتایج مورد نظر امیدوار ساخته و ثالثاً حربه جنگ اقتصادی شمشیر دو دمی است که از یکسو نظام اقتصاد و تولید را متلاشی میکند و از دیگر سو موجب افزایش فقر، بیکاری، تورم و در نتیجه تکثیر بیاعتمادی و عصبانیتر شدن مردم خواهد شد. آن چیزی که مایه تأسف است این است که برخی از سیاسیون کشور، کماکان به لغو تحریمها و کمکهای دشمن دل بسته و با فرصتسوزی و بیاعتنایی به ظرفیتهای داخلی بر دور زدن تحریمها تا مرز کوتاه آمدن دشمن و لغو تحریمها متمرکز شده و عزم جدی برای رفع موانع سختافزارانه و نرمافزارانه تولید و اصلاح و تغییر قوانین دستوپا گیر و متضاد با تولید ندارند.
از همین رو است که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب، در عین اینکه بر خوشباوری و امید کاذب و دروغین به رفع تحریمها در میان مدت و حتی بلند مدت خط بطلان میکشند، مصونسازی کشور در برابر تحریمهای وحشیانه و ناجوانمردانه دشمن را راهبرد نظام معرفی و میفرمایند: «این تحریم الان شدت بیشتری گرفته و خواهد بود؛ اینکه امید داشته باشیم یک یا دو سال دیگر تمام میشود باطل است و این تحریمها حالا حالاها خواهد بود... حال بعضی زرنگی میکنند و تحریم را دور میزنند، دستشان درد نکند، اما کار اصلی «مصونسازی کشور از تحریم» است.
دور زدن تحریم یک تاکتیک است و مصونسازی کشور از تحریم، یک راهبرد است... تنها راهحل مسائل موجود این است که مسیر تقویت و رونق تولید داخلی را با جدیت ادامه دهیم و با تصمیمات صحیح و اقدامات لازم، موانع را برطرف کنیم.» یکی از موانع مهم بر سر راه مصونسازی کشور از تحریم که به ویژه در سالهای اخیر و دولت حاضر کشور را مبتلا ساخته، فرصت سوزی از طریق تسویف و شرطی کردن امور است: «در این سالها (ی اخیر) بیان مسائلی از قبیل اینکه «ببینیم شش ماه دیگر چه میشود» و یا «ببینیم برجام چه میشود» و حالا نیز «به امید ابتکار رئیسجمهور فرانسه ماندن» هیچ مشکلی را حل نکرده و نخواهد کرد. این نگاه باید کنار گذاشته شود.»
تجربه جمهوری اسلامی در حوزه دفاعی و اقتدار موشکی که منجر به «بیاثر شدن تحریمهای نظامی»، «ایجاد آرامش و امنیت پایدار»، «توسعه و گسترش عمق استراتژیک کشور»، «حضور ایران به عنوان یک بازیگر قدرتمند و مؤثر در تمامی معادلات منطقه غرب آسیا» و... شده است، برای اثبات موفقیت اقدامات مشابه در سایر حوزهها از جمله در حوزه نبرد اقتصادی کافی است و تردیدی نیست که «نگاه فرصت محور به تحریمهای وحشیانه حداکثری اقتصادی» و «مصونسازی راهبردی اقتصاد کشور» از طریق رونق تولید و تغییر و اصلاح قوانین مربوط به مسائل مالی، پولی، بانکی، گمرکی، مالیاتی، تأمین اجتماعی، صادرات و واردات و... و همسو کردن آنها با سیاست کلی کشور در تکیه به توان داخلی:
۱-تحریمهای اقتصادی را بی اثر خواهد کرد.
۲- موجب استفاده حداکثری از ظرفیت جوانان کشور که محدود و مقید به زمان است میشود
۳- موجب تولید و افزایش ثروت ملی و بالا رفتن سطح رفاه عمومی میشود.
۴- امید و اعتماد مردم به نظام را افزایش میدهد.
۵- به تقویت فرهنگ ملی و تحکیم بنیان و نظام خانواده میانجامد.
۶- به استقلال همهجانبه کشور کمک خواهد کرد.
۷- زمینه را برای تشکیل دولت تراز انقلاب اسلامی فراهم میآورد.
۸- دشمن را به دلیل جلوگیری از ضرر بیشتر وادار به عقبنشینی خواهد کرد.