به گزارش مشرق، محمود یاوری به تحلیل باخت تیم ملی فوتبال ایران مقابل عراق پرداخت و تاکید کرد که رفتار مارک ویلموتس سرمربی تیم ملی پیش از این مسابقه و درخواستش برای دریافت پول نشان از «بی مسئولیتی» این مربی بوده است. وی ضمن انتقاد از رفتار کاپیتان های تیم ملی در بازی با بحرین و عراق، از فدراسیون خواست تا قبل از آنکه فرصت از دست برود، نسبت به ادامه کار ویلموتس تجدیدنظر کند.
مشروح گفتگوی محمود یاوری در ادامه می آید:
ویلموتس به تیم ملی تعصب ندارد
پیش از هرچیز می خواهم بر این نکته تاکید کنم که اگر حرفی می زنم صرفا برای فوتبال ایران است. دلم برای فوتبال می سوزد و تمام صحبت هایم در جهت کمک به فوتبال کشورمان است و هیچ نگاه دیگری در آن دخیل نیست. اولین ایراد را در باخت تیم ملی به مارک ویلموتس می گیرم. این مربی تا یک هفته پیش از مسابقه با عراق خارج از ایران بود و می گفت تا پولم را ندهید بر نمی گردم. با این تفاسیر بعید می دانم ویلموتس به تیم ملی تعصب داشته باشد. بنده ۴۲ سال در این فوتبال مربی بوده ام ولی چنین چیزی را در ایران ندیده بودم. تعهد برای مربیان در ایران ورای هر چیزی بوده است.
هدف ویلموتس جمع کردن پول است
این رفتار سرمربی سرلوحه خیلی از چیزهاست. شاید اطلاعات فدراسیون فوتبال از این مربی کافی نبوده است. شاید بررسی مطلوبی نداشته اند و شاید ویلموتس تنها گزینه ایران بوده است ولی به هر حال این مربی نشان داد نتوانست به مسئولیتش متعهد باشد. ما از بحرین شکست خوردیم و به عراق در زمین بی طرف باختیم. امکانات هم بیش از هر زمان دیگری فراهم بوده است بخصوص شرایط خوب لیگ برتر که بازیکنان توانمندی را تحویل تیم ملی داده است. تاکنون تیم ملی را اینقدر جوان نداشتیم. این کار از زمان کی روش شروع شد و الان باید به ثمر می نشست. یک مربی مثل کی روش اثراتش را سال به سال نشان می داد ولی ویلموتس توانایی و قابلیت ندارد. هدف ویلموتس جمع آوری پول بود که از حرکاتش مشخص است. او نتوانست وجهه و شخصیت تیم را که کی روش بوجود آورده بود، حفظ کند. این اولین ایرادی است که به تیم ملی و ویلموتس وارد است.
کاپیتان، عصای دست مربی در زمین است
یکی از مسائلی که روی تیم ملی کار نشده، بحث انضباطی و فرهنگی است. در بازی با ژاپن در جام ملت ها همه دیدند که چه اتفاقی افتاد. ما مقابل عراق و بحرین هم گل خوردیم روی دو عمل نامقبول کاپیتان های تیم ملی. در بازی با بحرین احسان حاجی صفی که یکی از بهترین های فوتبال ایران است و به عنوان کاپیتان، عصای دست سرمربی در زمین است عصبانی شد و اخطار گرفت. او در ادامه نتوانست یک توپ را استپ کند که در نهایت همان توپ به پنالتی بحرین ختم شد.
انتقاد از حرکات شجاعی و آزمون
مسعود شجاعی کاپیتان تیم ملی هم پسر بسیار محترمی است اما او را در تراکتور هم ۹۰ دقیقه بازی نمی دهند. ویلموتس شجاعی را برابر عراق تعویض نکرد تا کارت زرد دوم را گرفت. شاید کارشناسان بگویند خطای دوم شجاعی مستحق کارت نبود ولی من می گویم رفتار شجاعی خوب نبود. او کاپیتان تیم است و باید الگو باشد. همین می شود که سردار آزمون هم به داور پرخاش و داور را «چپ چپ» نگاه می کند. برادر! برو فوتبالت را بازی کن و گل بزن نه اینکه داور را چپ چپ نگاه کنی. این مسائل در فرهنگ ما نبوده است. کاپیتان ها باید الگو باشند. باید این مسائل را درست کنیم. فوتبال ما از نظر فنی از عراق و این کشورها عقب نیست ولی از نظر فرهنگی عقبتر است.
فدراسیون به مربی ایرانی بها بدهد
باید یک فکر اساسی برای تیم ملی کرد. نمی خواهم و نمی توانم در کار فدراسیون فوتبال دخالت کنم. همانطور که گفتم اگر حرفی می زنم صرفا برای دلسوزی است و منفعت و ضرری در پی صحبت هایم نیست. به نظرم فدراسیون باید مطالعه بیشتری درباره ویلموتس کند. او نشان داد برای پول بیش از مسئولیتش ارزش قائل است. ویلموتس در ترکیه ماند و گفت تا حقوقم را ندهید به ایران نمی آیم. اگر قرار به کار است که وحید هاشمیان شناخت بیشتری از فوتبال ایران دارد. او در فوتبال آلمان بازی کرده و کلاس مربیگری رفته است. به نظرم فدراسیون یکبار برای همیشه به مربی ایرانی بها بدهد.
کی روش فوتبال ما را در کلاس بین المللی قرار داد
متاسفم برای کسانی که به فدراسیون فوتبال در ارتباط با انتخاب سرمربی اطلاعات خوبی ندادند. ما یک مربی مثل کی روش داشتیم که اگر چشمش را می بست و دهانش را باز می کرد، می دانستیم که موفق می شود. اشکال کی روش این بود که به پای مدیران کلان می پیچید ولی حداقل هویت اضافه ای به فوتبال ما داد. فوتبال ما فراتر از آسیا است و کی روش خیلی به آن ارزش و اعتبار داد. این مربی ما را در کلاس بین المللی قرار داد ولی ویلموتس تا پولش را نگیرد کار نمی کند. در واقع ویلموتس خودش قبول کرده بود که به عراق می بازد و برای همین اول درخواست گرفتن حقوقش را کرد چون اگر برکنار می شد به پولش نمی رسید. چقدر باید سرمان کلاه برود؟ دلم برای فدراسیون می سوزد. واقعا فدراسیونِ ما دارد کار می کند. بازیکنان خیلی خوبی از دل همین لیگ ایران بیرون آمده است. ۸۰ درصد همین بازیکنان ابتدا در ایران شکوفا شدند و سپس به خارج از کشور رفتند.
عراق و بحرین علیه ما تبانی میکنند
به نظرم باید به مربی ایرانی در ادامه راه اعتماد کرد بخصوص اینکه حتی اگر چهار بازی بعدی خود را ببریم بازهم شاید به مرحله بعد نرسیم. ممکن است در ادامه همین مرحله عراق با بحرین کنار بیاید و کار برایمان سخت شود. مثل زمانی که من مدیر فنی تیم ملی بودم و یک روز عراق با سوریه بازی داشت. به آقای سیموئز قبل از آن بازی گفتم که عراق با سوریه تبانی می کند و همین اتفاق هم افتاد. این کشورها با هم کنار می آیند. ما باید حساب این چیزها را هم بکنیم چون در دل کشورهای عربی بازی می کنیم.
طارمی همیشه بوی گل میداد
شما نگاه کنید بازیکنی مثل مهدی طارمی همیشه بوی گل می داد. سردار آزمون یکی از گلزنان برتر تیم زنیت روسیه است ولی از آنها در بازی تیم ملی حرکتی ندیدیم. هیچ کار روحی و روانی با بازیکنان نشده بود. هیچ مربی خارجی هم نمی تواند ۲۴ ساعت قبل از یک مسابقه با بازیکنان تیمش کار روحی و روانی کند مگر آنکه آن مربی همخون و همخاک بازیکنان باشد. مثال های زیادی هم دارم. مثل زمانی که زمان جنگ بنده در تیم ملی بودم. قبل از بازی با سوریه شرایط روحی ملی پوشان خوب نبود. بنده با بازیکنان صحبت کردم که رزمنده های ما در جبهه ها یک گوششان به خمپاره هاست و یک گوششان به رادیو و بازی شما. آنقدر با بازیکنان صحبت کردم که توانستیم سوریه را هم شکست بدهیم. خب اگر من همخون و همخاک بازیکنان نبودم آیا می توانستم آن کار را انجام بدهم؟
تیم ملی مقابل عراق بی حال بود!
بازیکنان تیم ملی کارلوس کی روش را می پرستیدند چون برای تیم ملی همه کار می کرد. او کتش در حمایت از بازیکنانش کتش را در می آورد و رگ گردنش بیرون می زد. او همه جوره کنار تیم و بازیکنانش ش بود. اما تیم ملی در بازی با عراق اصلا روح نداشت. تیم ملی بی حال بود. هیبت و شخصیت یک مربی باید به بازیکن و هوادار منتقل شود. ویلموتس مربی مسئولیت پذیری نبوده و نخواهد بود. بازهم می گویم که حرفهایم صرفا از سوی دلسوزی است و امیدوارم برای هیچکس سوء تفاهم نشود.