رسانه‌های اصلاح طلب با ناکارآمد و غیرمنطقی نشان دادن سیاست‌های کلی نظام، در جشن ۴۰ سالگی انقلاب، در یادداشت‌ها و تحلیل‌های روزنامه‌های وابسته به طیف خود، علیه نظام کیفرخواست می‌نویسند.

سرویس سیاست مشرق - ر وزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** بیگدلی: باید دغدغه‌های موشکی و حقوق بشری و منطقه‌ای اروپا را حل کنیم!

روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم «علی بیگدلی» از حامیان برجام نوشت: «باید توجه داشت که کنار گذاشتن اتحادیه اروپا به هیچ وجه به نفع جمهوری اسلامی نخواهد بود...نباید پیشنهاد اخیر اتحادیه اروپا (اینستکس) را با بیان چند جمله و اظهارنظر غیرکارشناسی رد کرد. باید با طرف اروپایی گفت‌وگو کرد و در ضمن همین رایزنی‌ها می‌توان سایر مسائل و دغدغه‌های فی‌مابین را حل و فصل کرد.»

نویسنده این یادداشت مدعی شده است که باید مسائل و دغدغه‌های فی مابین ایران و اروپا حل و فصل شود. اروپا در روزهای گذشته در بیانیه‌ای ۱۲ بندی با محتوایی توهین آمیز و بی ادبانه، مطالبات زیاده خواهانه خود از ایران را مطرح کرده بود.

در این بیانیه تصریح شده بود که ایران باید توان موشکی خود را متوقف کند. با تروریسم تکفیری در منطقه مقابله نکند. در احکامی همچون اعدام تجدیدنظر اساسی انجام دهد. بدون چشم داشت و یکطرفه و تا اطلاع ثانوی برجام را اجرا کرده و صنعت هسته‌ای خود را متوقف نگه دارد. ایران باید بدون چشم داشت FATF را اجرا کند. ایران نباید درباره میزبانی برخی کشورهای اروپایی از گروهک‌های تروریستی همچون منافقین، الاهوازیه، کومله و...حمایت این کشورها از رژیم صهیونیستی و داعش طلبکار باشد و...

حال یک سؤال؟ آیا عقل و منطق می‌پذیرد که ایران، این شروط را اجرا کند؟! به نظر شما با اجرای این شروط دیگر چیزی از ایران باقی می‌ماند؟!

متاسفانه حامیان برجام بدون توجه به تجربه عبرت آموز این توافق، خواهان تکرار آن در دیگر مؤلفه‌های قدرت ایران هستند!

** روزنامه حامی دولت: افزایش قیمت گوشت به دلیل سوءمدیریت است

«حمیدرضا آصفی» سخنگوی پیشین وزارت خارجه در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفت: «اساساً ساز و کار مالی اروپا چندان کارایی ندارد...حتی اگر ایران به معاهده جهانی FATF بپیوندد، باز هم ایران با بانک‌های جهانی مشکل دارد. از این رو بعید به نظر می‌رسد که تصویب نهایی لوایح چهارگانه بتواند در مبادلات بانکی و تجاری ایران با کشورهای دیگر به ویژه اروپا تاثیری بگذارد».

آصفی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «همه مشکلات به ویژه در حوزه اقتصادی ناشی از تحریم‌ها و فشارهای خارجی نیست، بلکه بخشی از مشکلات کشور از سوءمدیریت، فساد و رانت و...نشات می‌گیرد که ریشه در داخل دارد. چنانچه مسائل مذکور حل نشود حتی با رفع تحریم‌ها باز هم این مشکلات همچنان در کشور وجود دارد. به طور مثال افزایش قیمت گوشت هیچ ارتباطی به تحریم ندارد...بلکه از سوءتدبیر نشات می‌گیرد.»

حامیان دولت در ماهها و هفته‌های اخیر با حمله به منتقدان مدعی شدند که گرانی برخی اقلام از جمله گوشت به دلیل تحریم‌ها و فشارهای آمریکاست و چون منتقدان دولت در روند برجام کارشکنی کرده‌اند و این توافق به سرانجام نرسیده، اقلامی همچون گوشت گران شده است!

این در حالی است که همین جماعت تا پیش از سال ۹۲ تاکید داشتند که ۷۰ تا ۸۰ درصد مشکلات به دلیل سوءمدیریت دولت و نهایتاً ۲۰ تا ۳۰ درصد مشکلات به دلیل تحریم‌هاست.

برهمین اساس علت اصلی گرانی اقلامی همچون گوشت، بی عملی ستاد اقتصادی دولت و چیدن همه تخم مرغها در سبد برجام و چشم دوختن به نقطه‌های خیالی است.

آصفی در این مصاحبه با تاکید بر اینکه ساز و کار مالی اروپا کارایی چندانی ندارد، تصریح کرده است که حتی با تصویب لوایح مرتبط با FATF نیز مبادلات بانکی و تجاری ایران تاثیری ندارد.

** در ۴۰ سالگی انقلاب باید آشتی ملی را کلید بزنیم!

روزنامه ایران در یادداشتی به قلم «مرتضی مبلغ» نوشت: «۴۰ سال از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد و مسئولان کشور باید به یک عقلانیت و اعتدال لازم رسیده باشند. آنان باید در بخشی از سیاست‌های غلطی که در این کشور به مدت سالیان دراز دنبال می‌شود، تجدیدنظر کنند. لازم است که مسئولان سیاست‌های سازنده‌تری را دنبال کرده و وارد فرآیند گفت‌وگو و تعامل و آشتی ملی و انسجام همگانی شوند و چالش‌هایی که در درون حاکمیت از طریق تندروهایی که متأسفانه در قدرت هم دست داشته‌اند، پدید آمده، حل شده و با کنار گذاشته شدن آنان وارد فرآیند تعامل و همگرایی شوند. مطالبه ملت از مسئولان نظام همین است. مردم می‌خواهند که مسئولان بدانند  بعد از گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب برخی از روندهایی که در این ۴ دهه پیش گرفته‌اند، سازنده نبوده است. پس در روندهایی که به نفع مردم نبوده باید تجدید نظر جدی و اساسی شود تا یک روند سازنده برای حل مشکلات مردم ایجاد شود تا این جامعه بتواند راه‌های تعالی را بهتر طی کند.»

رسانه‌های اصلاح طلب با ناکارآمد و غیرمنطقی نشان دادن سیاست‌های کلی نظام، در جشن ۴۰ سالگی انقلاب، در یادداشت‌ها و تحلیل‌های روزنامه‌های وابسته به طیف خود، علیه نظام کیفرخواست می‌نویسند.

طیف اصلاح طلب با دو کلیدواژه «تعامل با جهان» و «آشتی ملی در داخل» دو هدف عمده را دنبال می‌کنند. یک هدف، تکرار رویکرد غلط برجام-بتن ریزی در صنعت هسته‌ای و باقی ماندن تحریم‌ها- در دیگر حوزه‌های قدرت ساز ایران است. هدف دیگر نیز به فراموشی سپردن خیانت نابخشودنی فتنه ۸۸ است.