«نامزد عصبانی» کیست؟! این سؤالیست که با خوانش اظهارات اخیر کارگزارانی‌های ستادی، یعنی جهانگیری و عطریانفر می‌توان پاسخ آنرا دریافت.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. با توجه به نزدیک شدن به روزهای داغ انتخابات، ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

جهانگیری: گاهی عصبانی می‌شوم...

«نامزد عصبانی» کیست؟

محمد عطریانفر، از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ و از اعضای حزب کارگزاران در بخشی از یک مصاحبه با روزنامه آرمان امروز گفته است:

«انتخاب آقای رئیسی به‌عنوان گزینه نهایی اصولگریان با سازوکار دموکراتیک و مدنی در این جریان صورت نگرفته و ایشان به صورت غیر منتظره‌ای به یکباره به‌عنوان کاندیدای نهایی اصولگرایان معرفی شدند. در نتیجه حضور غیرمنتظره آقای رئیسی در انتخابات و حمایت اصولگرایان از وی باعث عصبانیت و به هم ریختن تمرکز آقای قالیباف شده است. آقای قالیباف از یک طرف تلاش می‌کند با جریان اصلاحات و کاندیدای نهایی این جریان یعنی آقای روحانی رقابت کند و از سوی دیگر علاقه ندارد با اقدامات خود پایگاه رأی آقای رئیسی را تقویت کند.»[۱]

*اظهارات عطریانفر مبنی بر عصبانیت قالیباف در حالی است که کاندیدای فطری اصلاح‌طلبان یعنی اسحاق جهانگیری به تازگی در یک مصاحبه در جمع خبرنگاران با اشاره به مناظره دوم رسما اعلام کرد: زمانی که (سایر رقبا) به حاشیه بروند و به قولی به جاده خاکی بزنند گاهی هم به صورت کوتاه عصبانی می شوم.[۲]

در اشاره به اظهارات عطریانفر همچنین قابل ذکر است که ایشان هم فرض بر اینکه غرض خاصی برای ایجاد اختلاف در اردوگاه اصولگرایان نداشته؛ اما مثل تنی چند از اصلاح‌طلبان اقدام به «ذهن‌خوانی مرتاضانه» از قالیباف کرده است زیرا نه‌تنها هیچ فکت یا سندی در زمینه عصبانیت قالیباف از کاندیداتوری حجت‌الاسلام رئیسی وجود ندارد بلکه بر خلاف آن، اسنادی در زمینه همکاری این دو نامزد انقلابی نیز موجود است.

***

تفسیر برجامیزه «محمود صادقی» از نقش مردم در رفع خطر جنگ!

محمود صادقی، نماینده مشهور تهران در مجلس و از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی در یک میتینگ دانشجویی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «سایه جنگ را حضور مردم رفع کرده نه برخی مسئولان» گفته است: این مردم بودند که توانستند سایه جنگ را از کشور دور کنند و نیز این مردم بودند که به آقای روحانی رأی دادند و با هدایت و سیاست‌های درست رهبری و با برخورداری از یک تیم ورزیده سیاسی توانستند به توافق هسته‌ای دست پیدا کنند.

به گزارش پایگاه خبری کرمان‌نو، او افزوده است: برجام محصول اراده مردم بود و این اقتدار مردمی و نظام بود و رأی مردم در انتخابات بود.

گفته می‌شود برخی حاضرین در سخنرانی صادقی، این بخش از صحبت‌های او را نیز تشویق کرده‌اند...[۳]

*محمود صادقی که اظهارات نادرست چندی قبل وی علیه قوه قضائیه منشأ حواشی فراوانی شد و مجلس شورای اسلامی هم وی را متخلف شناخت، در حالی این تفسیر غلط و انحرافی را از بیانات مقام معظم رهبری ابراز کرده است که اولاً همه می‌دانیم حضور مردم، خطر جنگ را در تمام طول ۳۸ سال گذشته رفع کرده است نه فقط در ۴ سال اخیر!

ثانیاً او در حالی تلویحاً رأی مردم در سال ۹۲ به آقای روحانی را عامل رفع جنگ معرفی کرده است که متأسفانه مقاماتی از همین دولت نه تنها اعتقاد داشتند خزانه خالیست بلکه جلوی امیر کویت هم زانو می‌زدند و یا مثلاً از این می‌گفتند که آمریکا به حدی قدر قدرت است که با یک بمب می‌تواند تمام زیرساخت‌های دفاعی ما را از بین ببرد. و البته نظر خوشی هم نسبت به رزمایش‌های موشکی کشور نداشتند...

فی‌الجمله اینکه به زعم تحلیلگران اتفاقا دولت یازدهم احتمال هجوم به سمت ایران اسلامی و بروز رفتارهای جنگ‌افروزانه علیه ایران را افزایش داده است.

و در گام سوم نیز بایستی بیان کرد که نه تنها منظور رهبر انقلاب از برخی مسئولان، امری نامشخص نیست بلکه همه می‌دانند دولت یازدهم پس از اینکه وعده‌های اصلی‌اش در زمینه برجام عملی نشد، به طرح مسئله‌ای واهی به نام «رفع جنگ» بعنوان یک دستاورد پرداخت که هم‌اکنون مشخص شده است این دستاورد غیر قابل لمس نیز به دلیل دیگری بوده و دولت نقشی در آن نداشته است!

***

میرسلیم تهدید کرد...

سیدمصطفی میرسلیم، نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری طی اظهاراتی در جمع حامیان خود در دانشگاه آزاد ایلام گفته است:

در مناظره نخست طبق قاعده مناظره ها عمل کردم اما به یکباره برخی موج انحرافی ایجاد کرده و به جان هم افتادند، که در مناظره دوم اگر کسی قاعده مناظره را به هم بزند به طور قطع مقابله خواهم کرد.

به گزارش ایرنا، او افزوده است: مناظره دارای قواعدی است و اگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این قواعد را پذیرفته اند باید طبق آن عمل کنند و اگر قواعد را نمی پذیرند نباید در مناظره شرکت کنند.
کاندیدای حزب مؤتلفه در اشاره به صحبت‌های محمدباقر قالیباف در مناظره اول نیز گفته است:

مطرح کردن بحث ۴ و ۹۶ درصد و تقسیم ملت به ۲ دسته، تنها یک شعار برای کوبیدن رقیب بود و نامزدها باید در این مناظره ها بگویند که برای درمان دردهای مردم چه می‌کنند.[۴]

*اظهارات آقای میرسلیم صرفا برای قضاوت مردم و تنویر افکار عمومی نسبت به جبهه‌بندی‌های انتخاباتی در وبلاگ مشرق منتشر شد.

برخی معتقدند آقای میرسلیم حتی اگر در ۲ مناظره آینده به رقبای خود از گُل درشت‌تر! هم بگویند، کسی پاسخی به ایشان نخواهد داد.

کما اینکه در مناظره اول هم قاعده مناظره اقلاً درباره ایشان هرگز به هم نخورد...

پ.ن: لازم به توضیح است که منظور مشخص یک کاندیدا از طرح معنای «دولت ۴ درصدی» در مناظره به معنای ایجاد فضای دوقطبی منفی نیست بلکه منظور، برخی حامیان ستادی و کسانی از قبیل دریافت‌کنندگان وام‌های کلان بانکی با عملگری و نفوذ برخی نزدیکان رئیس‌جمهور هستند که مشغول بلعیدن منافع کشور هستند. و گرنه این نکته آشکار را همه می‌دانند که قشرهای درآمدی مختلف در کشور تماماً «ید واحده» هستند که اکثریت ۱۰۰ درصدی جامعه باافتخار ایران اسلامی را تشکیل می‌دهند.

***

۱_ http://www.armandaily.ir/fa/news/main/۱۸۴۴۸۰

۲_ http://www.iribnews.ir/fa/news/۱۶۱۷۷۸۰

۳_ http://kermaneno.ir/?p=۱۱۲۶۶

۴_ http://www.irna.ir/fa/News/۸۲۵۱۵۲۲۱/

برچسب‌ها