کد خبر 1840756
تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۵:۲۰

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی آمریکانا گزارشی از روزنامه نیویورک تایمز منتشر کرد و نوشت:

پیش از ایران، عراق و افغانستان، هیچ کشوری به اندازه چین موضوع خطاهای محاسباتی آمریکا نبوده است. اگر این مسئله عجیب به نظر می‌رسد، تنها به این دلیل است که حافظه تاریخی کوتاه است.

آمریکا ابتدا قدرت خود برای جلوگیری از پیروزی کمونیست‌ها را بیش از حد برآورد کرد، سپس ماهیت تمامیت‌خواه حکومت مائو را دست‌کم گرفت. در دهه ۱۹۹۰ نیز تصور کرد ادغام چین در اقتصاد جهانی، این کشور را به سمت سرمایه‌داری و لیبرالیسم سوق خواهد داد؛ اما چین تحت رهبری شی جین‌پینگ به اقتدارگرایی بازگشت.

وجه مشترک این اشتباهات، ناتوانی واشنگتن در درک اندازه، پیچیدگی و تفاوت‌های سیاسی و فرهنگی چین و همچنین برآورد بیش از حد از توانایی آمریکا برای تغییر مسیر این کشور بوده است.

برای نخستین بار از سال ۱۹۷۲، «بیانیه شانگهای» ممکن است با خطری جدی مواجه باشد. موضع آمریکا درباره تایوان و منطقه آسیا-اقیانوسیه دائماً دستخوش تغییر است و در سوی دیگر، شی جین‌پینگ اهداف تهاجمی در قبال تایوان دارد.

با وجود اظهارات خوش‌بینانه در نشست‌های سران، ما دوباره به دورانی بازگشته‌ایم که امکان وقوع اشتباهات بنیادین، این بار با پیامدهایی غیرقابل محاسبه، وجود دارد.

بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی ممکن، وقوع یک درگیری نظامی بر سر تایوان و دریای چین جنوبی خواهد بود. یک درگیری میان بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان می‌تواند حیاتی‌ترین زنجیره‌های تأمین را مختل کند و جهان را به شکلی عمیق تغییر دهد.

مهم‌ترین عنصر برای جلوگیری از چنین جنگی، سیاستی باثبات و قابل پیش‌بینی است؛ زیرا سوءبرداشت از نیات طرف مقابل می‌تواند به جنگ منجر شود. نوسان ترامپ در قبال تایوان و آسیا، از جمله استفاده از کمک نظامی به تایوان به‌عنوان اهرم چانه‌زنی با چین، به چنین سردرگمی‌ای دامن می‌زند.


*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.