میدان نبرد در یمن همچنان تحت تأثیر موج پیشروی‌های نیروهای انصارالله قرار دارد؛ موجی که از چند روز پیش با تصرف بندر راهبردی المخا آغاز شد و اکنون به تثبیت کنترل مناطق تصرف شده رسیده است.

سرویس جهان مشرق - در سه روز گذشته، میدان نبرد در یمن همچنان تحت تأثیر موج پیشروی‌های نیروهای انصارالله قرار دارد؛ موجی که از چند روز پیش با تصرف بندر راهبردی المخا آغاز شد و اکنون به تثبیت کنترل بر ساحل غربی و تنگه باب‌المندب رسیده است. این تحولات، که همزمان با تشدید حملات هوایی عربستان پیش می‌رود، تصویر تازه‌ای از معادلات نظامی در غرب یمن ترسیم کرده است.

انصارالله از سرنگونی ۹ پهپاد سعودی بر فراز یمن خبر داد

جنبش انصارالله یمن روز جمعه اعلام کرد که ۹ پهپاد ارسال شده از سوی عربستان سعودی را سرنگون کرده است. این جنبش در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما با موفقیت ۳۲ عملیات برای رهگیری هواپیماهای رزمی سعودی انجام دادیم و ۹ پهپاد تهاجمی را سرنگون کردیم.»

تثبیت دستاوردهای ساحلی و اشراف بر باب‌المندب

پس از آن‌که نیروهای انصارالله در روزهای پایانی هفته گذشته بندر المخا را از کنترل نیروهای وابسته به دولت مستقر خارج کردند، پیشروی آن‌ها به سمت جنوب ادامه یافت. گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که این نیروها موفق شدند شهر ساحلی ذُباب و جزیره میون (پریم) را نیز تحت کنترل خود درآورند.

با این اقدام، انصارالله عملاً کنترل بخش عمده‌ای از نوار ساحلی دریای سرخ در غرب یمن و نقاط کلیدی مشرف به تنگه باب‌المندب را به دست گرفته است؛ تنگه‌ای که یکی از حیاتی‌ترین گذرگاه‌های کشتیرانی جهان به شمار می‌رود.

در همین مدت، نیروهای مسلح یمن اعلام کرده‌اند که عملیات گسترده‌ای در ساحل غربی به آزادسازی مساحتی بالغ بر پنج هزار و چهارصد کیلومتر مربع منجر شده و چندین پایگاه و مقر نظامی نیروهای مقابل، از جمله پایگاه خالد و جبل‌النار، تصرف شده است.

مناطق حیص و الخوخه در استان الحدیده نیز در جریان همین پیشروی‌ها به کنترل انصارالله درآمده‌اند. این دستاوردها به انصارالله امکان داده تا پس از سال‌ها، حضور نظامی خود را در نزدیکی یکی از مهم‌ترین نقاط استراتژیک منطقه تثبیت کند.

پیشروی در ارتفاعات تعز

همزمان با تحولات ساحلی، جبهه تعز نیز شاهد پیشروی‌های تازه نیروهای انصارالله بوده است. طبق گزارش‌های منتشرشده از سوی منابع وابسته به این گروه، نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی در حومه استان تعز موفق شده‌اند مواضع راهبردی در مناطق نجد القسم و المسراخ را تصرف کنند. این پیشروی‌ها در ارتفاعات مشرف به جاده‌ها و مسیرهای ارتباطی، فشار بیشتری بر نیروهای مقابل وارد کرده و امکان مانور عملیاتی انصارالله را در غرب تعز افزایش داده است.

در حالی که نیروهای دولتی وابسته به عربستان ادعاهایی مبنی بر انجام حملات هوایی و زمینی در اطراف المخا و جاده المخا-ذباب مطرح کرده‌اند و از انهدام برخی خودروها و تجهیزات سخن گفته‌اند، گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که کنترل انصارالله بر مناطق تازه تصرف‌شده همچنان پابرجاست. نیروهای دولتی که از ساحل غربی عقب‌نشینی کرده بودند، اکنون در مأرب در حال بازآرایی هستند و اعلام کرده‌اند قصد بازگشت به میدان را دارند.

تشدید حملات هوایی و پاسخ‌های متقابل

در واکنش به این پیشروی‌ها، عربستان حملات هوایی گسترده‌ای را در چهل و هشت ساعت اخیر انجام داده است. یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد که جنگنده‌های سعودی ۱۲۹ حمله هوایی به استان‌های تعز، مأرب، الحدیده، الجوف، صعده، عمران و حجه صورت داده‌اند. این حملات عمدتاً مناطق تازه تصرف‌شده توسط انصارالله و مواضع نظامی آن‌ها را هدف قرار داده است.

انصارالله نیز در مقابل، از ادامه حملات موشکی و پهپادی به اهدافی در خاک عربستان خبر داده و هشدار داده که حملات سعودی بدون پاسخ نخواهد ماند. در یکی از این موارد، این گروه مدعی شده پایگاه نظامی شروره در جنوب عربستان را هدف قرار داده است.

یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد که نیروهای انصارالله با استفاده از موشک‌های بالستیک و پهپادها، پایگاه نظامی شروره (Sharurah) در استان نجران جنوب عربستان را هدف قرار داده‌اند.

به گفته او، این حمله انبارهای سلاح و مهمات و همچنین اتاق‌های فرماندهی و کنترل مرتبط با عملیات علیه یمن را هدف گرفته و با موفقیت انجام شده است. سریع این عملیات را پاسخ مستقیم به ادامه تجاوزات هوایی عربستان توصیف کرد و هشدار داد که در صورت تداوم حملات، عملیات‌های شدیدتر و عمیق‌تر در داخل خاک عربستان انجام خواهد شد.

طرف سعودی تا زمان گزارش‌ها، جزئیات مستقیمی درباره خسارت در شروره اعلام نکرده، اما پیش‌تر از فعال شدن آژیرها در آن منطقه خبر داده بود.این حملات در چارچوب پاسخ به تشدید حملات هوایی عربستان پس از پیشروی‌های انصارالله در ساحل غربی یمن گزارش شده‌اند.

درخواست عربستان از آمریکا برای ورود به جنگ جدید!

با پیشروی اخیر انصارالله و نزدیک شدن آنها به باب‌المندب، مقام‌های سعودی بیش از گذشته احساس خطر می‌کنند. اکسیوس گزارش داده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، روز پنجشنبه دو بار با دونالد ترامپ تماس گرفته و از رئیس‌جمهور آمریکا خواسته است دستور حمله به مواضع انصارالله را صادر کند اما ترامپ این درخواست را نپذیرفت.

مزدوران امارات درخواست عربستان برای جنگ انصارالله را نپذیرفتند

گروه‌های «حمایت و پشتیبانی» وابسته به «شورای انتقالی جنوب» -تحت حمایت امارات، امروز جمعه درخواست مزدوران سعودی برای جنگ با انصارالله را رد کردند.

این گروه ها با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند که در هیچ ماموریت نظامی وابسته به عربستان در خارج از مناطق جنوبی شرکت نخواهند کرد. شورای انتقالی در پی جدا کردن جنوب یمن از خاک این کشور است.در این بیانیه، مزدوران امارات مدعی شدند که «حفاظت از جنوب [یمن]، مرزها و امنیت مردم آن یک اولویت ثابت است که قابل مصالحه یا چشم‌پوشی نیست».

این گروه ها با اشاره به اینکه از سرکرده‌های وابسته به سعودی دست کشیده‌اند، خبر دادند که برای «حفظ امنیت و ثبات در عدن، در کنار عیدروس الزبیدی (رئیس شورای انتقالی) قرار خواهند داشت».

شاهرگ نفتی عربستان مسدود شد/ ریاض حمله به خط لوله شرق به غرب را تایید کرد

یک مقام وزارت انرژی عربستان جمعه شب اعتراف کرد خط لوله شرق به غرب در ریاض و مدینه (جبیل-ینبع)، صبح پنجشنبه هدف حمله قرار گرفته و به دنبال آن، فعالیت این خط لوله «به‌طور احتیاطی» متوقف شده است.

این مقام وزارت انرژی عربستان که به نامش اشاره نشده در گفت وگو با خبرگزاری رسمی عربستان (واس) همچنین اذعان کرد که به دنبال هدف قرار گرفتن خط لوله شرق به غرب سعودی، خساراتی به بار آمد و فعالیت آن برای احتیاط بیشتر متوقف شد.

پیش تر، مقامات رسمی امریکایی در گفتگو با CNN هدف قرار گرفتن خط لوله جبیل-ینبع عربستان توسط پرتابه های یمنی را تایید کردند و از آتش سوزی نیز تصاویر ماهواره ای با کیفیتی منتشر شده است.

یمن: رژیم سعودی واقعیت خارج شدن یمن از سلطه‌اش را باور کند

وزارت خارجه یمن در صنعاء تاکید کرد: اگر رژیم سعودی از تغییرات میدانی(شکستهای مفتضحانه مزدورانش در ساحل غربی یمن) عبرت نگیرد و آن را درک نکند، به سمت شکست سوق داده خواهد شد.

این وزارت افزود: عملیات محدود(نیروهای مسلح یمن) در برخی شهرهای ساحل غربی، آن مناطق را به وضعیت طبیعی خود بازگرداند.

عنوان

وزارت خارجه یمن تصریح کرد: رژیم سعودی باید این واقعیت که یمن از سلطه و سیطره آن خارج شده، را به خوبی درک کند.

این وزارت ادامه داد: راه صلح و پایان دادن به اقدامات خصمانه از سوی رژیم سعودی کمترین هزینه را برایش به همراه دارد و این مسئله را واقعیتها و رخدادها ثابت می کند.

ابلاغ پیام تبریک سفیر ایران در صنعا به معاون وزیرخارجه یمن

«علی محمد رضائی»، سفیر ایران در یمن در دیدار با «عبدالواحد ابوراس»، قائم مقام وزیر امور خارجه یمن، پیام تبریک دولت و ملت ایران را به مناسبت پیروزی‌های اخیر نیروهای مسلح یمن در جبهه ساحل غربی به دولت و ملت یمن منتقل کرد.

در این دیدار، طرفین در مورد برخی از حوزه‌های همکاری میان یمن و ایران و آخرین تحولات منطقه به بحث و رایزنی پرداختند. رضائی پیروزی‌های چشمگیر اخیر در جبهه‌های غربی یمن را رهبری انقلاب، دولت و ملت یمن تبریک گفت.

سفیر ایران در صنعا ضمن قدردانی از پشتیبانی و حمایتهای یمن از ایران و محور مقاومت تأکید کرد ایران در تلاش‌هابرای پایان دادن به تجاوز و محاصره و تحقق صلح در کنار دولت و ملت یمن ایستاده است.

در جریان این دیدار، معاون وزیر امور خارجه یمن به تشریح آخرین وضعیت تحولات داخلی یمن و عملیات‌های نیروهای مسلح این کشور در تعدادی از مناطق ساحل غربی که با پیروزی رزمندگان اسلام همراه شده، پرداخت.