کد خبر 1816522
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۱

اروپا که همواره خود را متحد راهبردی اسرائیل معرفی کرده، اکنون گام بی‌سابقه‌ای برداشته و به دنبال وضع نخستین تحریم‌های هماهنگ علیه شهرک‌نشینان صهیونیست است.

به گزارش مشرق، سه دیپلمات اروپایی دیروز شنبه به رویترز اعلام کردند که فرانسه در حال رایزنی با چند کشور برای اعمال تحریم‌های هماهنگ داخلی علیه اسرائیلی‌های متهم به خشونت علیه فلسطینیان در کرانه باختری است.

به گفته آنان، این اقدامات شامل مسدودسازی دارایی‌ها و ممنوعیت سفر است، اما هنوز نهایی نشده و ممکن است کشورها فهرست‌های متفاوتی از افراد هدف داشته باشند.

این تحول در حالی رقم می‌خورد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اخیراً مالیات شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری را لغو کرده و طرح جدید توسعه شهرک‌ها را تصویب کرده است.

از سوی دیگر، شهرک‌نشینان حتی پس از ارتکاب شدیدترین خشونت‌ها، عملاً محاکمه نمی‌شوند. در روزهای اخیر نیز حملات آنها به زمین‌های کشاورزی فلسطینیان و زخمی کردن آنها به شدت افزایش یافته است.

یک دیپلمات ارشد اروپایی با اشاره به بن‌بست سیاسی در تعامل با اسرائیل تأکید کرد: «حمایت یکجانبه دیگر جواب نمی‌دهد. این نخستین جرقه است و فهرست تحریم‌ها می‌تواند گسترش یابد.»

هنوز جزئیات نهایی و اسامی افراد مشخص نشده، اما همین حرکت فرانسه که از حامیان قدیمی اسرائیل است، به گفته دیپلمات اروپایی پیام روشنی به نتانیاهو دارد: هزینه خشونت شهرک‌نشینان دیگر فقط بر دوش فلسطینیان نیست و متحدان اروپایی نیز وارد بازی تحریم شده‌اند.