کد خبر 1500751
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۵

معاون نخست‌وزیر روسیه تأکید کرد که درگیری‌ها و اختلافات ارمنستان و جمهوری آذربایجان تنها از طریق صلح بین دو کشور رفع می‌شود.

به گزارش مشرق، «الکسی اورچوک» معاون نخست‌وزیر روسیه تصریح کرد که هیچ جایگزینی برای صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان وجود ندارد.

خبرگزاری ترند گزارش کرد، معاون نخست‌وزیر روسیه با اشاره به نشست‌های سه‌جانبه میان نمایندگان ایروان، باکو و مسکو برای برقراری صلح میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: «ما نشستی را در قالب کارگروه سه‌جانبه معاونان نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان، جمهوری ارمنستان و فدراسیون روسیه برگزار کردیم. در نتیجه آن، سند جامعی شکل گرفت».

وی ادامه داد: «افتتاح خطوط حمل و نقل در منطقه با احیای راه‌آهن آغاز خواهد شد که مسیر ارزدیان-جلفا-مهری-هورادیز را طی می‌کند و رویکردهای مهم مبتنی بر احترام برای حاکمیت طرفین را تعیین می‌کند».

بنا به گفته این مقام روس، به سختی می توان نمونه هایی را در جهان پیدا کرد که طرف های متخاصم تقریباً بلافاصله پس از پایان مخاصمات بر سر میز مذاکره نشسته و درباره احیای خطوط حمل و نقل صحبت کنند.

وی در این خصوص گفت: «در این مورد، همه می‌دانند که هیچ جایگزینی برای صلح بین (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان وجود ندارد و بهترین راه برای رسیدن به صلح، به وجود آوردن فرصت‌هایی برای افراد به منظور تعامل صلح‌آمیز است».

مذاکرات صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان در روزهای اخیر برگزار شده اما به گفته ایروان، همچنان محاصره بخش ارامنه‌نشین قره‌باغ و انسداد مسیر مهم لاچین توسط باکو ادامه دارد.

وزارت دفاع دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان طی روزهای اخیر دو طرف را به حملات خمپاره‌ای به مواضع یکدیگر متهم کرده‌اند و هرکدام ادعای طرف دیگر را رد می‌کند.

از طرف دیگر، «میخائیل گالوزین» قائم مقام وزارت امور خارجه روسیه نیز اواسط خرداد ماه اعلام کرد که ایالات متحده می خواهد روسیه را از روند صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان خارج سازد.

وی گفت: «ایالات متحده در همه جا تلاش می‌کند به همین هدف دست یابد. از یک سو، روسیه را بیرون کند، و از سوی دیگر، کشورهای مستقلی را که شرکا و متحدان روسیه هستند، به سبک نو استعماری تحت سلطه خود درآورد. این همیشه دغدغه اصلی آمریکا بوده است.»

درگیری نظامی ایروان و باکو به سپتامبر ۲۰۲۰ برمیگرد که ارتش جمهوری آذربایجان بخش‌هایی از قره باغ را تحت کنترل خود درآورد. پس از پایان این جنگ توافقی سه جانبه با وساطت روسیه برای برقراری آتش بس امضا شد. بنابر این توافق، روسیه نیروهای حافظ صلح خود را در مناطق همجوار قره‌باغ کوهستانی و مناطق مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان مستقر کرده است.

منبع: فارس

برچسب‌ها