کد خبر 1481720
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۶

کاربران فضای مجازی از روند فعالیت های چندساله و به خصوص چند ماه اخیر ربع پهلوی نتیجه گرفتند که رضا پهلوی نمیتواند گزینه مناسبی برای حتی اظهار نظر سیاسی باشد.

به گزارش مشرق، پیش از سفر رضا پهلوی به سرزمین های اشغالی، روزنه هایی از اختلافات رهبران اپوزیسیون و دشمنام ملت ایران خودنمایی کرده بود. گروهکی که هرکدام با کینه ورزی و انگیزه های شخصی دور هم جمع شده و به دروغ و به نام ملت ایران، فعالیت سیاسی میکنند. حتی پیش از اغتشاشات سال ۱۴۰۱، هرکدام از این افراد هر از گاهی و به هر بهانه ای در فضای رسانه علیه یکدیگر سخنوری می کردند. این افراد در این کشمکش های سیاسی متغیر بودند اما تنها فردی که در سال های اخیر شخصیت ثابت منفور و مورد انتقاد معاندین و معترضان بوده، اتفاقا همین رضا پهلوی بود.

رضا پهلوی سال هاست که به دلایل مختلف مورد انتقاد و تمسخر کاربران فضای مجازی قرار میگیرد؛ گاهی به دلیل پول تو جیبی گرفتن از مادرش برای گذاران امور زندگی، گاهی به خاطر خوشگذرانی های دوران نوجوانی در ایران و پس از فرار در خارج از کشور و گاهی نیز به دلیل عدم شناخت و بینش سیاسی.

اکنون این انتقاد ها که در سال های اخیر متوجه رضا پهلوی بوده در حافظه فضای مجازی باقی مانده است. در این گزارش به برخی از اظهارات و رفتار های اپوزیسیون در ماه های اخیر اشاره می کنیم که با چرخش های سیاسی پی درپی خود نشان دادند به هیچ وجه ثابت قدم و مورد اعتماد نبوده و طنابی پوسیده و سست برای برون رفت از مشکلات و چالش ها هستند.

امید خلیلی، مجری من و تو

پس از سفر رضا پهلوی به تل آویو، امید خلیلی، مجری شبکه من و تو در حساب توئیتری خود نوشت: «یکی همه عمر تعلیم دیده که رهبر یه کشور بشه و سوگند ولیعهدی و وفاداری یاد کرده. اونهای دیگه یا صیغه میشدن، یا دنبال مجوز دم در ارشاد، یا از خودی سر میبریدنو میکشتن
یکی بی عقده و مناسب، دیگران پر عقده و نامناسب. شما بی مقدارانِ بی مرام نه به درد خودتون میخورید نه آینده‌ی ایران »

به نظر می رسد این توئیت امید خیلی خطاب به چهره های برجسته دیگر اپوزیسیون از جمله مسیح علی نژاد و حامد اسماعیلیون بوده که در روز های اخیر اختلافاتشان با رضا پهلوی نمایان شده است. اما نکته دیگر این توئیت این است که در خرداد ماه سال گذشته، مهناز شیرالی، نویسنده و کارمند اینترنشنال، مخاطبان خود را به افزایش انگیزه براندازی و اعلام همبستگی با رضا پهلوی دعوت می کند. یکی از افرادی که در بخش نظرات پاسخ شیرالی را داده، امید خلیلی است که نوشته: «اون روزی که ما جلوی سفارت ایران تلاش میکردیم صدای مردم داخل باشیم و ازشون حمایت‌ کنیم آقای رضا پهلوی جشن سالگرد ازدواج داشتند.کسی که زیر بارون به عده‌ای میگه بیاید در پناه من، دست کم باید یه چتر دستش باشه. نه!؟»

این چرخش نظر یک مجری و تحلیلگر شبکه لندن نشین در کمتر از یک سال در دیگر افراد رسانه ای معاند نیز مشاهده می شود.

سالومه سیدنیا، مجری من و تو

از دیگر افرادی که این روزها تلاش می‌کند مخاطبان خود را به طرفداری و حمایت از رضا پهلوی دعوت کند سالومه سیدنیا، مجری شبکه من و تو می باشد. سیدنیا اخیرا تظاهر میکند که حامی رضا پهلوی است. اما ویدیویی از برنامه «امیدی.ام» شبکه من و تو با مجریگری امید خیلی در شبکه های اجتماعی وجود دارد که نشان می دهد، سیدنیا در پاسخ به شهروند ایرانی که با برنامه تماس گرفته و درخواست کمک از رضا پهلوی می کند، اظهار میکند که ما نباید روی آدم های دیگر (ربع پهلوی) حساب بکنیم و باید خودمان دست به کار شویم. نکته جالب دیگر این ویدیو، نظر امید خلیلی بوده که معتقد است رضا پهلوی کلا اینکاره نیست.

امیر عباس فخرآور

یکی از افرادی که در اوایل وکالت به رضا پهلوی به شدت با شورای ائتلاف سران مخالفت کرد، امیر عباس فخرآور، اپوزوسیون تندرو بود. او با اینکه در ابتدا به تقلید از دیگر سران اپوزیسیون، پیام های مشترک توئیتری را بازنشر داده و تلاش میکرد تا خود را بدون دعوت در کمپین های آن ها همراه کند، اما چندان تاب نیاورده و در همان ساعات اولیه وکالت، در یک ویدیو شورای ائتلاف اپوزیسیون را نقد کرده و گفت: مدت ها پیش من گفتم شورای انقلاب(ائتلاف ضدانقلاب ها) مُرد و هنوز هم پای حرفم هستم. او هیچگاه با اپوزیسیون کنار نیامده و تافته جدا بافته این جماعت بوده است؛ چنانچه مخاطبان او نیز معتقدند که «امیر عباس همیشه با ذخالت ها و اظهار نظراتش، بازی اپوزیسیون را خراب می کند.»

او از جمله افرادی است که همچنان از رضا پهلوی حمایت ظاهری میکند؛ اما این چرخش نظر و حمایت های توخالی بیانگر این است که این افراد دلخوش به وحدت خیالی خود شده و در رسانه و معرض دید مردم ایران تلاش میکنند جماعت خود را متحد نشان بدهند، اما در خلوت و درون خود بیش از هرکسی نسبت به عدم لیاقت و اراده رضا پهلوی در این مسیر واقف اند.

پس از سفر ربع پهلوی به تل آویو نیز بسیاری از کاربران توئیتر، سفر امیر عباس فخرآور به سرزمین های اشغالی را یادآوری کردند. وی در اوایل دهه نود به دعوت مقامات رژیم صهیونیستی، به این سرزمین سفر و با سران رژیم دیدار و ملاقات کرد. کاربران با یادآوری این مسئله مدعی شدند که همان سیاستی که رژیم صهیونیستی در سال های قبل در خصوص فخرآور صورت دادند و به نتیجه نرسید، اینبار بر رضا پهلوی آزمایش می کنند و سرانجام او را نیز ختم به عاقبت فخرآور توصیف کردند.

البته فخرآور سعی کرده به این بهانه از قافله عقب نماند و در فضای رسانه یادآوری کند که او هم به اسرائیل دعوت شده بوده است.

جای خالی پیام های تبریک و حمایتی مسیح علی نژاد و حامد اسماعیلیون

پس از اینکه اختلافات سران اپوزیسیون با یکدیگر سرباز کرده و در فضای رسانه نیز خودنمایی کرد، اینبار پس از سفر رضا پهلوی به تل آویو، هیچ خبری از پیام های تبریک مسیح و حامد اسماعیلیون نبود، نه تبریکی و نه حمایت و تمجیدی. این تغییر رویکرد تنها کمتر از یک سال از تشکیل شورای ائتلاف، وکالت به رضا پهلوی و فریاد وحدت اپوزیسیون در بوق و کرنا بوده است.

شاید بتوان گفت این اختلافات را مدیون فضای رسانه هستیم که لیاقت و تلاش های رضا پهلوی برای پادشاهی را شفاف سازی و آشکار کرده است. یکی از این تلاش های بی وقفه و طاقت فرسای رضا پهلوی، در مستند من و تو و بخش گفت و گو با مادرش فرح پهلوی آشکار شد. در این ویدیو در حالی که شبکه لندن نشین سعی دارد از سفر ها و کوشش ربع پهلوی برای مردم ایران گزارش تهیه کند، برای لحظاتی صفحه لپتاپ او نمایان شده که نشان میدهد او در حال بازی کامپیوتری بوده است. در پایان این ویدیو به محض اینکه بازی در حالت تمام صفحه قرار میگیرد، ربع پهلوی آن را از دید خارج می کند.

همچنین در جدیدترین تقلای رسانه‌ای ضدانقلاب که در ماه های گذشته صورت گرفت، «حامد اسماعیلیون»، «نازنین بنیادی»، «رضا پهلوی»، «مصی علی‌نژاد» به صورت حضوری و «علی کریمی»، «شیرین عبادی»، «گلشیفته فراهانی» و «عبدالله مهتدی» با ارسال پیامی تصویری در نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» که در دانشگاه جرج تاون وانشگتن برگزار شد، شرکت کردند. این نشست با رپورتاژ شدید خبری رسانه های معاند صورت گرفت و ادعا شد که وحدت تاریخی اپوزیسیون شکل گرفته است؛ اما نتیجه طور دیگری رقم خورد و در فضای مجازی به سیرک اپوزیسیون در «جرج تاون» معروف شد. پس از ویدیو های منتشر شده از درگیری مسیح علینژاد و رضا پهلوی بر سر تصاحب خودکار در جلسه، این نشست به سیرک اپوزیسیون لقب گرفت.

رفتار های عجیب ربع پهلوی در سرزمین های اشغالی

همزمان با خبر سفر پهلوی به تل آویو کاربران توئیتری بر دو موضوع این سفر متمرکز شدند. ابتدا اینکه رضا پهلوی در حالی به تل آویو سفر میکند که پدر او در زمان حیات با رژیم صهیونیستی بشدت مخالف بوده و او نیز این رژیم را غاصب قلمداد کرده است. کاربران با انتشار تصاویر اظهارات محمد رضا پهلوی در زمان پادشاهی درباره رژیم صهیونیستی، اظهار کردند که ربع پهلوی حتی برای سیاست های پدرش ارزش قائل نبوده و در این خصوص نیز توان تشخیص بینش سیاسی را ندارد.

از طرفی در این سفر اجرای مناسک دینی یهودی توسط رضا پهلوی نیز سوژه کاربران شد و نسبت به جریان معاند و سایبری های آن ها اعتراض کردند. این کاربران در توئیت های خود گفتند در حالی رضا پهلوی مناسک دینی را اجرا کرده و به دیوار ندبه یهودیان توسل می کند که سلطنت طلبان و دیگر جریان های سیاسی ضد انقلاب، مراسمات و توسلات دینی در ایران را تمسخر کرده و آن را متحجرانه میدانند. پهلوی با این اقدام حتی برای سایبری های خود نیز ارزش قائل نشد و محتوا های پوچ آن ها علیه مراسم و مناسک مذهبی در ایران را باطل کرد.

رپورتاژ های خبری من و تو ، اینترنشنال و تمام کارمندان و سایبری های معاند در این چند ماه اخیر برای تحمیل رضا پهلوی به مردم ایران همچنان ادامه دارد و هر از چند گاهی مستند و گزارشاتی مبنی بر تلاش های او برای پادشاهی تولید و منتشر می کنند. اما این اختلافات درونی بیانگر این است که هم ائتلاف توئیتری در سال نو میلادی و هم وکالت دهی و همچنین نشست جورج تاون، همگی شکست خورده و در این ایام فقط احساسات و اعتماد مخاطبانشان ملعبه بازی های سیاسی این افراد شده است.

در حال حاضر کاربران فضای مجازی از روند فعالیت های چندساله و به خصوص چند ماه اخیر ربع پهلوی نتایجی را بدست آوردند. این کاربران معتقدند که رضا پهلوی نمیتواند گزینه مناسبی برای حتی اظهار نظر سیاسی باشد. آن ها معتقدند که یک شاهزاده ای که از نوجوانی پول امورات زندگی شخصی خود از والدین خود تامین میکند و حتی اراده احداث یک فروشگاه مواد غذایی برای تامین مالی شخصی خود را در اختیار ندارد، لایق پادشاهی ایران نیست. این کاربران نه گیمر میخواهند و نه فردی را میپذیرند که حتی بین همکاران و سران اپوزوسیون، محبوبیت و مقبولیت ندارد.

برچسب‌ها