«سرقت» به یکی از مهمترین مطالبات مردم تبدیل شده تا آنجا که فرمانده جدید پلیس در اولین طرح عملیاتی، برخورد با سارقان و مالخران را در دستور کار قرار داده تا به مطالبه مردم به صورت شفاف، پاسخ داده باشد.

به گزارش مشرق، «دزدی» واژه عجیب و غریبی نیست؛ هر کدام از ما یا اطرافیان و نزدیکان‌مان در موردش از این و آن شنیده یا اخبارش را در جراید و رسانه‌ها بارها خوانده و دیده‌ایم.

سرقت به عنف، زورگیری، کیف‌قاپی، قاپ‌زنی، گردنبندقاپی، موبایل‌قاپی، سرقت منزل، سرقت خودرو، سرقت لوازم خودرو، سرقت مغازه و انواع و اقسام سرقت‌های دیگری که گاه و بیگاه با بکارگیری خشونت و استفاده از انواع سلاح از تیزی و چاقو و قمه و حتی شمشیر گرفته تا در سرقت‌های مسلحانه که با کلت و کلاشینکف انجام می شود ، از جمله مواردی هستند که صفحه حوادث رسانه‌ها را به خود اختصاص داده اند؛ فرقی هم نمی‌کند که در کدام نقطه کشور باشید در پایتخت یا فلان کلانشهر و فلان شهرستان و روستا؛ در مورد سرقت شنیده اید؛ سرقت سوخت و احشام و محموله باری هم به کنار!

اگرچه در موضوع سرقت تاکنون اقدامات زیادی صورت گرفته اما آنقدر بازدارنده نبوده که مانع از تشکیل چرخه سارقان و مالخران و در ادامه بازار فروش اقلام دست دوم شود چرا که در این سالها عده‌ای سارق نوپا نیز به سودای کسب پول سهل و آسان دزدی پا به این عرصه گذاشته اند که مهمترین دلیلش را علاوه بر اعتیاد، مشکلات اقتصادی و نبودن کار می توان به عدم بازدارندگی مجازات‌ها گره زد ؛ چون در طرح های دستگیری با متهمانی مواجه هستیم که چندین فقره سابقه دستگیری یا تحمل حبس را در کارنامه خود داشته‌اند.

پلیس در دوره قبلی فرماندهی یعنی در دوره سردار اشتری تلاش بسیاری کرد و طرح‌های مختلفی را به مرحله اجرا گذاشت؛ فقط در پایتخت چند ده مرتبه طرح‌های رعد، کاشف و ... اجرا شد آن هم با تلاش شبانه‌روزی ماموران پلیس تهران و دستگیری‌های هدفمند و پرتعداد و پاکسازی پاتوق های مجرمان از قهوه خانه و باشگاه‌ها گرفته تا پارک‌ها و بوستان‌ها که با دستگیری سارقان حرفه‌ای و سابقه دار رقم خورد.

حال با آغاز دوره جدید فرماندهی در انتظامی کشور و روی کار آمدن «سردار رادان» با سابقه و تجربه ای که در مبارزه با هنجارشکنان و برهم زنندگان نظم و امنیت دارد، مهم‌ترین مطالبه مردم از پلیس برخورد قاطع با سارقانی است که آرامش و آسایش را سلب کرده‌اند؛ مجرمانی که باعث شده‌اند مردم در این هول و ولا باشند که نکند منزل‌شان مورد دستبرد قرار گیرد؛ دزدی شیشه ماشین‌ را شکسته و محتویاتش را به سرقت ببرد یا بدتر از آن خود موتور یا خودرو را بدزدند؛ از همه مهمتر مردم با دیدن و شنیدن اخبار زورگیری، نگران رفت و آمد فرزندان‌شان هستند تا نکند به واسطه گوشی موبایل یا گردنبند و زیورآلاتی مورد زورگیری مجرم چاقو به دستی قرار بگیرد.

همه این نگرانی‌ها و مطالبات مردم، فرمانده انتظامی کشور را بر آن داشت تا تدبیری نو بیندیشد و اجرای مرحله جدیدی از طرح مبارزه با سارقان و مالخران را از روز گذشته به مرحله اجرا بگذارد آن هم در ۷ استان هدف : تهران بزرگ، غرب تهران، البرز، اصفهان ، فارس، خراسان رضوی و خوزستان و این طرح را تا آنجا ادامه دهد که کاهش سرقت و رضایتمندی مردم را در پی داشته باشد.

روز گذشته سردار رادان از استقبال و همراهی کامل قوه قضائیه در این طرح خبر داد؛ حال باید منتظر ماند و دید که با عزم راسخ فرمانده جدید انتظامی کشور و ابلاغ تدابیری جدید مبنی بر مبارزه قاطع با ناامن کنندگان و همراهی دستگاه قضا وضعیت سرقت در کشور چگونه خواهد شد؟

آیا دستگیری ها از سوی پلیس و در ادامه تعیین جرم و مجازات از جانب قوه قضائیه آنقدر بازدارنده خواهد بود که سارقان را از بازگشت دوباره به چرخه جرم باز داشته و وضعیت به گونه‌ای رقم خورد که تعدد دستگیری‌ها برای مجرمان رزومه و افتخار تلقی نشود؟

منبع: فارس