کد خبر 1393302
تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۵

به گزارش مشرق، کاربرفضای مجازی در توییتی نوشت: 

اهمیت مذاکره غیر مستقیم با آمریکا

۱-آمریکا در دوران ترامپ یک طرفه از برجام خارج شد؛ با این اقدام ایالات متحده ابتکار عمل به دست ایران افتاد؛ درواقع با گافی که داد، جمهوری اسلامی اکنون او را بخشی از گفتگوها نمیداند، هرچند که سرنوشت مذاکرات به تصمیم آمریکا گره خورده باشد!

۲- خروج آمریکا از برجام در ابتدا برای ایران دردناک مینمود اما پس از مدت کوتاهی مشخص شد یک نعمت بزرگ بوده است. این روزها و پس از شکست سیاست فشار حداکثری علیه ایران، کشورمان با فراغ بال بیشتری به اهدافش میپردازد، حال آنکه دست آمریکا هم از اعمال نفوذ مستقیم در مذاکرات کوتاه شده است.

۳- در شرایط این روزهای جهان که هر التهاب جدیدی میتواند قیمت نفت را صعودی کرده، اقتصاد غرب را در هم شکسته و سبب آشفتگی در آمریکا و اروپا شود، و از آنجا که ایران میتواند در کم و زیاد شدن این التهابات احتمالی نقش محوری داشته باشد، نه جنگ با ایران قدرتمند مقدور است، و نه تحریم...

۴- میتواند ایران را از پای درآورد. حال با این تفاصیل، تنها راه شاید همان همیشگی است: "مذاکره"!

کدام مذاکره؟ همانی که آمریکا دیگر جزوی آن به حساب نمی آید و ایران هوشمندانه او را به تالار گفتگو راه نمیدهد؛ و همین گاف احمقانه ی خروج از برجام سبب شده تا الزامات پذیرفته شده توسط...

۵- روحانی، که عموما کنترلش تحت سیطره آمریکا تعریف شده بود، تا حدود زیادی بی اثر گردند؛ حال آنکه اگر آمریکا بخشی از مذاکرات باقی میماند، اجرای بسیاری از مفاد برای ایران الزام آور می بود و درصورت امتناع، میتوانست سبب دردسرهای حقوقی زیادی برای کشور شود!

۶- در تمام این مدت که رئیسی دولت را در دست گرفته، اروپا به نمایندگی از ایالات متحده کوشیده است تا آمریکا را به هرطریق ممکن به میز مذاکره بازگرداند و تله های تعبیه شده در برجام را علیه ایران فعال کند. ایران اما نه تنها زیر بار پذیرش آمریکا در اتاق مذاکرات نرفت، که حتی در اقدامی..

۷- زیرکانه، با استفاده از فرصت تغییر دولت روحانی، و بهانه ارزشمند خروج آمریکا از برجام، دست به تغییرات گسترده ای درمتن توافقات زد که اگرچه ابتدا با مخالفت غربیها مواجه گردید، لیکن در نهایت ناچار به پذیرش آن شدند؛ و حالا این ایران است که با دست باز برای آمریکا و اروپا شرط میگذارد!

۸- بر کسی پوشیده نیست که افرادی چون بورل و مورا، و بطور کلی اتحادیه اروپا ابزاری بیش نیستند و نتیجه برجام نیز مثبت یا منفی، در نهایت به تصمیم سیاسی آمریکا بستگی دارد؛ اما در موقعیت فعلی، مذاکرات غیر مستقیم هوشمندانه ترین رویکردی است که ایران در پیش گرفته است.

۹- هم تله های برجامی را خنثی کرده، هم با خود آمریکا اتمام حجت میکند، و هم اینکه او را به رسمیت نمیشناسد و اعتبار قانونی به او نمیدهد. ملاک قطعا منافع ملی است و در این راستا جوسازی لیبرالهای ایرانی هم پشیزی ارزش ندارد. اصلاح طلبان هم بدانند که نفع ایران، امروز در مذاکره کاغذی است!

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.