کد خبر 128925
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۶

عضو شورای نظام دامپزشكی استان تهران گفت: مصرف گوشت خرگوش به دلیل ایجاد مسمومیت با 'آتروپین' می تواند سبب اختلال در سیستم بدن و در برخی موارد منجر به مرگ شود.

به گزارش مشرق، دكتر سید جاوید آل داوود در گفت و گو با ایرنا افزود: 'آتروپین' یكی از تركیباتی است كه در سیستم اعصاب خودكار بدن نقش دارد و سبب تحریك اعصاب پاراسمپاتیك می شود.

وی اظهارداشت: اعصاب پاراسمپاتیك در بسیاری از فعالیت های قلبی، تنفسی و گوارش نقش اصلی را ایفا می كند.

عضو هیئت علمی دانشكده دامپزشكی دانشگاه تهران افزود: در بدن خرگوش تركیبی به نام 'آتروپیناز'وجود دارد ، لذا این سم تاثیری بر بدن خرگوش نداشته و سبب مسمومیت آن نمی شود.

آل داوود ادامه داد: اما تجمع این تركیب در بدن خرگوش سبب می شود كه گوشت آن بسیار سمی شده و در صورت مصرف، سیستم اعصاب خودكار انسان و حیوان را به شدت مختل كرده به گونه ای كه این اختلال با تاثیر بر سیستم تنفسی و قلب می تواند منجر به مرگ شود.

وی گفت: خوشبختانه در دستورات شرعی اسلام خوردن گوشت خرگوش حرام بوده و این نشانگر دوراندیشی و دیدگاه علمی در دستورات دین مبین اسلام است.