به عبارت دیگر هواگردهای این کشورها و یا ایالات متحده به محض تیک آف از پایگاه هایی مانند الظفره ، العدید ، علی سالم و ... در برد اصابت این پدافند موشکی قرار می گیرند .

به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مطالعات پژواک خرد معاصر، یادداشتی با موضوع سامانه پدافندی باور ۳۷۳ را از علیرضا تقوی نیا منتشر کرد.

سامانه پدافندی باور ۳۷۳ به طور رسمی در فاز عملیاتی قرار گرفت. به گفته فرمانده پدافند هوایی غرب کشور این سامانه ابتدا در این منطقه و سپس در سایر نقاط ایران عملیاتی خواهد شد.

وارد خدمت شدن این سامانه ضد هوایی از چند جنبه اهمیت راهبردی دارد:

با توجه به برد ۴۵۰ کیلومتری کشف و ۲۵۰کیلومتری برای اصابت اهداف پروازی ، این پدافند در صورت نصب در نقاط مرزی و به خصوص جزایر خلیج فارس ، می تواند آسمان کشورهای کویت ، امارات ، بحرین و قطر را به طور کامل پوشش دهد.

به عبارت دیگر هواگردهای این کشورها و یا ایالات متحده به محض تیک آف از پایگاه هایی مانند الظفره ، العدید ، علی سالم و ... در برد اصابت این پدافند موشکی قرار می گیرند .

توجه داشته باشیم که جغرافیای جنوب خلیج فارس تماما بیابانی بوده و فاقد عوارض طبیعی چون کوه و نقطه کور راداری است و به راحتی توسط رادارهای برد بلند ایرانی قابلیت رصد دارد.

دامنه اعمال نفوذ و تحمیل قدرت جمهوری اسلامی بر کشورهای عربی خلیج فارس افزایش یافته و اثر توان هوایی آنها (که با خریدهای گسترده غربی قصد برقراری توازن با ایران را داشتند) به شدت کاهش خواهد یافت.

 هواپیماهای استیلت پیشرفته آمریکایی و اسرائیلی چون f35 برای عملیات علیه اهدافی در عمق خاک ایران (به خصوص از جنوب و جنوب غرب و جنوب شرق) نیازمند سوخت گیری از طریق تانکر خواهند بود و بدون آن قابلیت عملیات در گستره وسیع را ندارند.

 اگر فرض کنیم پدافند ایران قابلیت رهگیری f35 را نداشته باشد (که شواهد می گوید دارد)، ولی قابلیت هدف قرار دادن هواپیماهای سوخت رسان را به راحتی دارد و این تانکرها جهت امنیت خود باید تا فاصله بسیار زیادی از مرزهای ایران دور شوند و همین اتفاق باعث خواهد شد تا هواپیماهای نسل پنجم غربی در فاصله بسیار دوری سوخت گیری کرده و توانایی رفت و برگشت موفق و بمباران مراکز راهبردی ایران در تهران و یا اصفهان و... بدون باک خارجی را نداشته باشند .

در صورتی که از باک خارجی استفاده نمایند نیز قابلیت رادار گریزی شان به طور کامل از بین می رود.

 در شمال غرب نیز آسمان کشورهای ارمنستان ، آذربایجان و گرجستان به طور کامل زیر اشراف پدافندی ایران می گیرد و همین نکته از لحاظ امنیتی به خصوص در مورد آذربایجان که اخیرا نیروهای اسرائیلی و برخی تجهیزات هوایی آنها در آن مستقر شده اند ، بسیار مهم و موثر خواهد بود.

 موشک صیاد ۴ مورد استفاده توسط سیستم باور ۳۷۳ می تواند موشک های کروز توماهاوک که زیر یک ماخ سرعت دارند را در فواصل دور و قبل از نزدیک شدن به مرز ، هدف قرار دهد و از حجم آتش موشکی کشور متخاصم بکاهد و کار سایر سیستم های پدافندی برد متوسط و کوتاه برای مقابله با موشک ها را راحت تر کند. (توجه داشته باشیم حملات موشکی آمریکا علیه اهداف عمدتا با موشک توماهاوک که حدود ۹۰۰ کیلومتر سرعت دارد انجام می گیرد ).

 اخیرا برخی منابع نظامی روسی اعلام کرده اند که ایران به رادار "رزونانس" روسی مجهز شده و در ماههای گذشته توانسته f35 های آمریکایی را  شناسایی کند.

اگر خبر فوق درست باشد ، باید گفت ترکیب  پدافند برد بلند باور ۳۷۳ با اس ۳۰۰ و رادار رزونانس ، احتمال موفقیت حملات هوایی علیه ایران را به شدت کاهش می دهد.

 در صورت درگیری در خلیج فارس با توجه به عرض کم آن ، هواگردهای آمریکایی و کشورهای جنوبی این شاخاب، مانند گذشته نمی توانند از نیروهای درگیر در سطح دریا پشتیبانی انجام دهند و نتیجتا نیروی دریایی آنها از حمایت هوایی به طور کامل محروم خواهد شد .

همچنین آواکس های آمریکایی و ... تا حد زیادی باید از برد این سامانه دور شوند و قابلیت رصد آنها از داخل ایران و صحنه احتمالی درگیری کاهش می یابد.

در نهایت معتقدم عملیاتی شدن باور ۳۷۳ یک اقدام راهبردی از طرف جمهوری اسلامی ایران بوده که در زمان باقی مانده به پایان تحریم تسلیحاتی ، نقطه ضعف خود و قوت دشمنانش (نیروی هوایی ) را هدف گرفته است.

 موازنه نظامی بین جمهوری اسلامی و همسایگان جنوبی اش زمانی دستخوش تغییر شگرف می شود که جنگنده های پیشرفته سوخو ۳۰ به ایران تحویل شوند.

در آن صورت جمهوری اسلامی با کمک پهنه وسیع و عمق راهبردی زیاد، موشک های دقیق دوربرد ، پدافند قدرتمند و هواپیماهای پیشرفته شرقی از نظر توان هوایی کاملا بر اعراب جنوبی خلیج فارس و متحدان آنها برتری خواهد یافت.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

برچسب‌ها