کد خبر 764367
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۵۵
نان

معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذای سازمان غذا و دارو از ضرورت جایگزین کردن نان صنعتی به‌جای سنتی گفت.

به گزارش مشرق، سمیره صباح مدیر کل نظارت بر فراورده‌های غذای سازمان غذا و دارو عنوان کرد: یکی از ایده آل‌های این سازمان برای ارتقای سلامت، جایگزین نمودن نان صنعتی بجای سنتی است.

سمیره صباح ادامه داد: ما به عنوان یک ارگان نظارتی در پی آن هستیم که در ابتدا این رویکرد را به باور مردم برسانیم تا مطمئن شوند که این اقدام به سود سلامتی آنهاست به همین دلیل تا زمانی که از رسیدن به این خواسته مطمئن نشویم از تلاش خود برای ارتقای سلامت نان‌های سنتی دست بر نمی‌داریم.

وی در توضیح بیشتر تصریح کرد: نان‌های سنتی که تحت عنوان نان مسطح در سراسر جهان شناخته می‌شوند به انواع نام‌ها مثل تورتیلا، بالادی، کیسرا، شمسی، پیتا، فوکاسیا، چاپاتی، نان تنور، دوسای و در ایران سنگک، لواش، تافتون و بربری از محصولات کشاورزی مختلفی مثل سیب زمینی، چاودار، جو، ذرت، برنج، گندم و غلات دیگر تهیه می‌شود و لزوما مختص ایران نیست مشهور بودن پیتزا، و اخیرا تورتیلادر آمریکا، کانادا، اروپا، استرالیا و سایر کشورها نشانه بارزی از روشن بودن ارزش اقتصادی آینده این نان‌ها و همه نان‌های مسطح طبیعی است.

وی بیان داشت: در اینکه نان به عنوان مهم‌ترین منبع تامین کننده انرژی و پروتئین بسیاری از مردم جهان و ایران مطرح است و اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست کما اینکه مبتنی بر آمار تعداد افرادی که در سطح جهان انواع مختلف نان‌های مسطح سنتی را مصرف می‌کنند چیزی حدود ۱.۸ میلیون نفر تخمین زده می‌شوند لذا سازمان غذا و دارو برای بالا بردن دقت در نظارت بر این قوت غالب کشور، تدوین ضوابط بهداشتی و فنی در نانوایی‌ها را آغاز کرده است.

صباح با اشاره به اینکه غنی سازی آرد به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان غذا و دارو در حال اجراست؛ از تلاش در جهت بالابردن کیفیت آرد تولیدی به عنوان یکی دیگر از اهدف سلامت بنیان سازمان غذا و دارو نام برد که موجب می‌شود از مصرف جوش شیرین و جوهر قند در نان توسط برخی نانوایان جلوگیری بعمل آید.

معاون اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذای سازمان غذا و دارو در پایان کاهش نمک در نان و ضرورت بازنگری در شیوه پخت را به عنوان دو رکن تعیین کننده در ارتقای کیفیت نان بر شمرد و آن را ضرورتی ناگزیر دانست.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بچه دهاتی IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
    0 0
    در سطح جهان 1.8 میلیون نفر نان سنتی مسطح مصرف می کنند؟؟
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۹
    2 0
    اولاً چه اصراریه که همه چیز را میخواهید متحول کنید نمی‌دانم؟ الان با این طرز فکر، سوئیس، فرانسه و ایتالیا باید پنیر سنتی‌شان رو که بخشی از فرهنگ عمومی و فرهنگ غذایی‌شان هست حذف کنند و همه پنیر کارخانه‌ای را بخورند. متأسفانه آدم‌هایی با کج سلیقگی منحصر به فردشان که در زندگی‌شان فقط یک مشت جزوه و کتاب خواندند و از اصل و اصالت زندگی دور هستند، دارند برای همه چیز تصمیم می‌گیرند... از وقتی همه چیز صنعتی هم شده سلامت کمتر شده... هر کسی باید این اختیار رو داشته باشه که غذای مورد مصرفش رو به اختیار خودش تامین کنه. خود من صد سال سیاه نه لب به بستنی و ماست و شیر کارخونه‌ای نمی‌زنم و نه دلم می‌خواهد از این نون‌های صنعتی استفاده کنم... دلم می‌خواهد نانی بخورم که سابقه و تاریخی به قدمت ایران دارد... شیرفهم شد یا بازم بگم؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس