اوباما

دو مجلس سنا و نمایندگان در حالی با رای بالا به تحریم ایران رای دادند که پیش از آن دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برای این منظور تشکیل جلسه داده و بر سر اعمال این تحریم‌ها توافق کرده بودند.

سرویس سیاست مشرق - نمایندگان آمریکایی سنگ‌تمام گذاشتند تا دوباره تحریم‌های جدیدی را علیه کشورمان اعمال کنند. موضوع جالب توجه در تصویب این طرح یکپارچگی و وحدت نمایندگان دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات مجلسین ایالات متحده آمریکا علیه کشورمان است.

۴۱۹ رای موافق نمایندگان آمریکایی برای تحریم ایران

در اواسط هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا طرح مربوط به اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه، ایران و کره شمالی را با اکثریت بسیار بالایی تصویب کرد.

مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۱۹ رای موافق، طرح تحریم های ایران، روسیه و کره شمالی را تصویب کرد. سه نماینده هم به این طرح رای منفی دادند . هر سه نماینده‌ای که رای منفی داده بودند از نمایندگان جمهوری‌خواه هستند. دوازده نماینده هم رای ندادند.شمار نمایندگان جمهوری‌خواهی که رای مثبت دادند ۲۲۹ نفر و شمار نمایندگان دمکراتی که رای مثبت دادند ۱۹۰ نفر اعلام شده است. در مجموع ۴۳۴ نماینده در مجلس حضور داشتند.[۱]

رای قاطع سنا علیه ایران

روز پنجشنبه ۲۷ ژوئیه (۵ مردادماه) مجلس سنای آمریکا نیز با اکثریت قاطع به طرح تشدید تحریم‌ها علیه سه کشور روسیه، ایران و کره شمالی رای داد.

در رای‌گیری مجلس سنای آمریکا درباره طرح تشدید تحریم‌ها علیه سه کشور یاد شده، از یکصد سناتور شرکت کننده، ۹۸ سناتور به این طرح رای مثبت دادند و تنها ۲ نفر با این طرح مخالفت نمودند.

طرح تحریم‌ها پیش از آنکه اجرایی شود، باید به امضای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برسد. در صورتی که دونالد ترامپ حاضر به امضای این طرح نشود و آن را وتو کند، رای دو سوم نمایندگان این دو مجلس برای اجرایی شدن آن به‌رغم مخالفت رئیس جمهور کفایت می‌کند.[۲] با این حال عملا اگر جای ترامپ فرد دیگری هم می‌نشست با چنین رای بالایی مخالفت یا موافقت وی با چنین طرحی اصلا معنایی نداشت.

توافق دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان آمریکا برای تحریم ایران

دو مجلس سنا و نمایندگان آمریکا در حالی با رای بالا به تحریم ایران و دو کشور دیگر رای دادند که پیش از آن دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برای این منظور تشکیل جلسه داده و بر سر اعمال این تحریم‌ها توافق کرده بودند.

پیش از رای گیری این طرح در دو مجلس آمریکا،‌ «استنی هویر»، از رهبران حزب دموکرات در کنگره آمریکا، اعلام کرد که دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برای تصویب تحریم‌هایی علیه ایران و روسیه به توافق رسیده‌اند.[۳]

به گفته این مقام حزب دموکرات، توافق دو حزب اصلی آمریکا تضمین می‌کند که دو حزب بتوانند بر اجرای تحریم‌ها نظارت کنند.

وقتی دموکرات‌ها اصلاح‌طلبان را دور زدند

در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، اصلاح‌طلبان نظر بسیار مثبتی به دموکرات‌ها و خصوصا رئیس‌جمهور داشتند. از این رو بود که حتی یکی از روزنامه‌های زنجیره‌ای این جریان با طرح قابل تاملی که مزین به زمینه بنفش بود زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شد، در یک گاف بزرگ هیلاری کلینتون را رئیس‌جمهور بعدی آمریکا معرفی کرد.

همین روزنامه‌ها دوره «باراک اوباما»‌ را یک فرصت تاریخی توصیف می‌کردند و به تقبیح جمهوری‌خواهان می‌پرداختند. این درحالی است که در تصویب طرح تحریم‌های ایران و دو کشور دیگر تنها جمهوری‌خواهان جرات منفی دادن به این طرح را داشتند و دموکرات‌ها برای نشان دادن دشمنی با ایران از هیچ رفتاری خودداری نکردند.

در همین رابطه، روزنامه آرمان در مصاحبه با یک استاد دانشگاه(!) نوشت: «دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما یک فرصت تاریخی بود. ایران می‌توانست حتی فراتر از برجام برود. ما در فرصت سوزی خیلی مهارت داریم و از این موقعیت نیز به نحو احسن استفاده نکردیم... ترامپ برخلاف دموکرات‌ها، دغدغه‌های اخلاقی، حقوق‌بشری و زیست‌محیطی در داخل یا خارج ندارد.»[۴]

این درحالی است که اوباما هم در زمان ریاست‌جمهوری خود هیچگاه هزینه ایستادن در مقابل نمایندگان آمریکایی را پرداخت نکرد. طرح‌های تحریمی ایران نیز نشان می‌دهد که اعمال فشار و تحریم‌ها علیه کشورمان کارویژه کنگره آمریکاست و از این باب دولت‌ها هر چند موافق و مخالف چندان در این زمینه تلاشی نمی‌کنند؛‌ چه اوبامایی که برجام در زمان او تصویب شد و چه ترامپی که وعده پاره کردن برجام را داد. این در شرایطی است که دولتمردان یازدهم،‌دولت خود را دولت دیپلماتیک نامگذاری کرده و راه تعامل را غرب را پیش گرفتند و جداسازی آمریکایی خوب (دموکرات) و آمریکایی بد (جمهوری‌خواهان) سعی کردند که راه سازش با آمریکا را هموار کنند که امروز دیده می‌شود که ابزار دیپلماسی نیز فرسنگ‌ها دورتر از ماشین اعمال تحریم‌ساز آمریکا جا مانده است.


[۱] http://fa.alalam.ir/news/۳۰۱۲۳۴۶

[۲] http://www.dw.com/fa-ir/a-۳۹۸۶۷۳۹۹

[۳] http://www.bbc.com/persian/iran-۴۰۶۹۱۳۷۳

[۴] http://kayhan.ir/fa/news/۹۷۷۴۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • فاضل IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    9 16
    اتفاقا حالا منیشه گفت حرف امام (ره) عینیت پیدا کرد و آمریکایی ها دیگه از دست ما عاصیند قبلنها داشتند از یه جایی نوش جان میکردند ولی با برجام دستشان دیگه رو شده.
    • IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
      12 5
      می ترسم کم کم دستاوردهای برجام به سطح" دیگه به ما نمیگن اه" نزول پیدا کنه!
  • ازاد IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    5 9
    نمایندگان چپ و راست ماهم همگی با اقدامات امریکا در هردوره چه دموکرات چه جمهوری خواه مخالف بودند این نشد منطق اقای ...و
  • مردم IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    18 6
    چون آمريكا شيطان بزرگ است اين حزب و آن حزب ندارد
  • IR ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    11 9
    برجام که هیچ وقت نقض نمیشه. آمریکا هم که مونده چیکار کنه که برجام نقض بشه.
  • IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    9 10
    میگفتند جلیلی دانشگاه امام صادق (ع) درس خونده ولی ظریف فلان دانشگاه انگلستان پس ظریف بهتره!! معلومه که کسی که دانشگاه امام صادق درس میخونه رفتارش امام صادقی و به نفع اسلام و مملکت اسلامی هست و کسی که انگلیس درس خونده، رفتارش انگلیسی و به نفع غرب هست!!
    • IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
      7 12
      دیدیم که کدومشون تونستن دنیا رو متقاعد کنن که ایران دنبال سلاح هسته ای نیست.
  • ممدخان IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    6 3
    تحریم های یک جانبه گرایی امریکا علیه ایران قدرت امریکا در دنیا را تضعیف می نماید .این روزها سایه اقتصاد جهانی از تنش های سیاستمداران با برخی کشورها چون روسیه - ایران - چین و...نیز موجب افول قدرت ایالات متحده خواهد شد . در واقع دونالد ترامپ نقطه عطف این افول در تاریخ امریکا تلقی خواهد شد .ایران مقتدر هیچ وقت مقابل نمایش بچه گانه سیاستمداران امریکا در این روزها کم نخواهد آورد بلکه تاریخ ساز برای آیندگان می شود
  • هاتف IR ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    6 6
    همه سر و ته یک کرباسند.
  • IR ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    9 8
    یعنی خواست خدا بود که روحانی با ...دوباره رای بیاره و آبروش سر ماجرای برجام به باد بره. بخور که چوب خدا صدا نداره، نوش جونت
  • IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۸
    9 10
    از وقتی تندرو های آمریکا آمدند روی کار تندروها و دلواپس های داخلی جون گرفتن!خسته نباشید
    • IR ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      2 2
      الان کل کشور دلواپسن دلواپس اینکه همه دستاورد ها رو دادیم رفت و هیچی هم به دست نیوردیم
    • دانیال IR ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
      2 2
      با اینهمه گندی که زدین باز هم روتون میشه زبون درازی کنین بابا خیلی دیگه شماها ...
  • IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۹
    1 2
    اگر كاري غير از اين ميكردند بايد تعجب ميكرديد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس