کد خبر 433582
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۶

ویکی لیکس، زهر خود را ریخت و الیزه و کاخ سفید را به جان هم انداخت.گویا سازمان امنیت ملی آمریکا بین سال های سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ و به مدت حدود ۶ سال، بدون آنکه کسی متوجه شود، فال گوش سه رئیس جمهور فرانسه ایستاده است.

به گزارش مشرق، گزارش‌های ویکی لیکس که حالا خیلی پر طمطراق در روزنامۀ لیبراسیون و سایت مدیاپارت منتشر شده، زلزله ای بدتر از ماجرای آنگلا مرکل در پاریس به راه انداخته است.

اولاند که این روزها بخاطر سیاست های اقتصادی اش خیلی بدفرم بر روی سراشیبی محبوبیت سُر می خورد، در اولین اقدام، دستپاچه و  سراسیمه، اعضای شورای عالی دفاع را صدا زد تا در الیزه، بحران به وجود آمده را چاره اندیشی کنند. وزارت خارجه تحت فرمان لوران فابیوس هم فوراً سفیر آمریکا را فراخواند تا همه چیز رنگ و بویی جدی به خود بگیرد. حالا در اروپا یک چیز کاملا روشن و هویداست و آن اینکه سران اروپایی اگر آب بخورند، مقامات ایالات متحده از آن خبر دارند. حتی شاید از خصوصی ترین مکالمات شان.

بطور مثال شاید آمریکایی ها خیلی زودتر از  نشریه «کلوزر» از عاشقانه محرمانه اولاند و «ژولیه گیه» خبر دار شده اند و زمانی که این خبر رسانه ای شد، احتمالا کاخ سفید نشین ها به ریش روزنامه چی های فرانسوی می خندیدند که خیلی دیر، مسائل داخلی خود را متوجه می شوند.

از طرف دیگر ماجرا اما، جان کری، وزیرامور خارجه آمریکا برای اینکه ابهام ماجرا سنگین تر شود جلوی دوربین آمد و گفت که نمی تواند درباره صحت و سقم و محتوای اسناد ویکی لیکس، اظهار نظر کند.

ویکی لیکس هم خبر داده که آهای جماعت تشنه اطلاعات، خبردار باشید که به زودی اسناد مربوطه به فرانسه را تحت عنوان «جاسوسی از الیزه»، کاخ ریاست جمهوری فرانسه منتشر می کند. ویکی لیکس همچنین گفته که اسناد منتشر شده حتی به موضوع شنود مکالمات و ارتباطات سفیر فرانسه در آمریکا نیز اختصاص دارد.

اما فرانسوا اولاند که همیشه سعی دارد یک چهره خونسرد از خود نشان دهد، دیروز چهارشنبه قبل از رفتن به جلسه اضطراری شورای عالی دفاع ، دست های خود را تکان داد و گفت که اقدام سازمان اطلاعاتی آمریکا «غیرقابل قبول» است.

البته رئیس جمهور فرنگی که حسابی از دست متحد خود یعنی آمریکا شوکه شده، علاوه بر اعضای شورای عالی دفاع از  نمایندگان گروه ها و احزاب حاضر در پارلمان هم برای تبادل نظر درمورد اقدام آمریکایی ها دعوت کرد.

جالب اینجاست که یکی از همین نمایندگان پارلمان یعنی آقای پیر للوش، از فرانسوا اولاند خواسته که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را وادار کند تا به خاطر جاسوسی های این کشور از مقامات فرانسوی معذرت خواهی کند. موضوعی که کاملا بعید است اتفاق بیفتد چون که سر ماجرای جاسوسی های واشنگتن از آنگلا مرکل ، آمریکایی ها کلاً زدند زیر قضیه و از اساس، بحث جاسوسی را تکذیب کردند. این در حالی بود که حتی کودکان شاخ آفریقا هم فهمیده بودند که موبایل خانم صدر اعظم، ریز به ریز رویدادهای زندگی اش را بصورت مستقیم برای مأموران سازمان امنیت ملی آمریکا، مخابره کرده است. یک جاسوسیِ موبایلیِ تمام عیار.

حالا معلوم نیست که آب از آب روابط پاریس – واشنگتن ، تکان می خورد یا اولاند و اوباما، رفاقتی، سر و ته قضیه را هم می آورند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس