تیتر سخیف روزنامه روبرت مرداک در واکنش به مواضع ضد اسرائیلی احمدی نژاد در آخرین سفر خود به نیویورک را شاید بتوان سخیف‌ترین تیتر تاریخ مطبوعات دانست.

مشرق -- تکنیک های عملیات روانی در حوزه ی رسانه و خبر، قالب های ارائه ی هدفمند اطلاعات است که با هدف گیری ضمیر ناخودآگاه، ذهن مخاطب را به مسیر دلخواه سردمداران یک رسانه سوق می دهد.
متن حاضر که توسط پژوهشگر حوزه جنگ نرم، احمد قدیری ابیانه (emailghadiri@gmail.com) نگاشته شده، پنجمین شماره از مجموعه 9 گانه در این خصوص است که به نظر خوانندگان مشرق می رسد.

***

* علت جعلی: در دو دسته جای می گیرد: 1- جا به جایی علت و معلول و 2- ذکر علت غیر واقعی.

«چون صفار هرندی از کابینه اخراج شد، از دولت انتقاد می کند»، در حالی که حقیقت این است چون با برخی اطرافیان رئیس جمهور مشکل داشت از کابینه اخراج شد. (جا به جایی علت و معلول)
«ترکیه برای صیانت از حقوق شهروندان سوری خواستار سقوط بشار اسد است». (ذکر علت غیر واقعی)


[در متن خبر آمده است: اسرائیل گفت که این حمله یک گروه کوچک را هدف گرفت که "تصور می شود" در ماه ژوئن در حملات فرامرزی از مصری که به مرگ یک اسرائیلی منجر شد نقش داشته – عبارت "تصور می شود" به منزله ی بیان "علت محتمل" حمله ی اسرائیل به رزمندگان حماس است]



[در حالی که مسئله ی لغو عضویت این عضو شورای شهر، در پی انتشار تصویر بدون حجاب وی در صفحه ی فیس بوک خود طرح شد، اما جرس دلیل دیگری برای آن ذکر کرده]


* سانسور و بایکوت: با دو رویکرد اعمال می شود: 1- عدم افشای واقعه ای و 2- عدم اشاعه ی آن. در شق دوم در مواردی که سندی بر یک ادعا وجود دارد، سکوت بهتر از تکذیب آن است. چرا که در تکذیب، علاوه بر مشخص شدن کذب انکار کننده، مطلب هم ناخواسته اشاعه پیدا می کند.

پس از انتشار فیلم مخفیانه ضبط شده از تاج زاده در زندان، در حالی که وی در صحبت با دیگر عناصر اصلاح طلب، با ذکر دلیل، به عدم امکان جا به جایی آراء در انتخابات دهم ریاست جمهوری اذعان نمود، ترجیح رسانه های خارجی و اصلاح طلب بر بایکوت محض مطلب و عدم پرداخت به آن بود.

لازم به ذکر است در عرف رسانه ای، عموماً "سانسور" ناظر به عدم ذکر برخی اجزاء یک واقعه، و "بایکوت" (تحریم) ناظر به ندید گرفتن اصل موضوع است.




* مفهوم مخالف: بیان غیر مستقیم مسائل است. اگرچه مطابق اصول منطق، "نفی شیء اثبات ما عدا" و "اثبات شیء نفی ما عدا" نمی کند، اما آنچه عرفاً استنباط می شود، خلاف آن است.

مفهوم مخالفِ «در عرصه ی سیاست خارجی، عملکرد دولت قابل قبول بوده» این است که در سایر عرصه ها عملکرد نامطلوبی داشته.



[مفهوم مخالف "توجه به نظر اکثریت، هدف انقلاب بود"، نادیده گرفتن رأی اکثریت در دوره ی کنونی (انتخابات 88) است]

* جمله ی مجهول: برای عدم اشاره به عامل یک حادثه، جمله به صورت مجهول به کار می رود.



[در تمام عباراتِ مشخص شده، نقش عامل حادثه نادیده گرفته شده است]


* عطش و آب: ابتدا طرح پرسش و مسئله و در آخر و به صورت قطره چکانی بیان پاسخ و مغز مطلب. در این روش ذهن مخاطب، حریصانه و به دنبال پاسخ می گردد و به هر آنچه رسد آن را می بلعد.

* استفاده از خبر سوخته: یکی از مصادیق تبدیل تهدید به فرصت است و در راستای اعتماد سازی و به عنوان سندِ صدق کلام مورد استفاده قرار می گیرد خصوصاً در مواردی که دروغ یک رسانه افشا می شود معمولاً با عذر خواهی از "اشتباه" پیش آمده سعی در تبدیل تهدید (دروغ) به فرصت (انصاف و صداقت در پذیرش خطا) دارند.

خبر دروغ خبرنگار بی بی سی فارسی در خصوص واکنش رئیس جمهور به سوال وی که ابتدا عبارت "اُه اُه" را به "گ... خورد" تحریف کرد و پس از رسوایی، به صورت تفصیلی دلیل "اشتباه" خود را بیان کرد و تهدیدِ "دروغ" خود را به فرصتِ "صداقت و شجاعت در اصلاح گفته" بدل نمود.

* کارکرد ثانوي: در صورت عدم حصول نتیجه ی یک امر می توان از آن مطلب برای دستیابی به هدفی دیگر استفاده کرد.

تلویزیون بی بی سی فارسی بعد از شکست پروژه ی کشته سازی، دروغ خود در خصوص "دستگیری، تجاوز و مرگ" سعیده پور آقایی را ناشی از "دام اطلاعاتی" ایران خواند. یعنی اگر در این ادعا (کشته شدن سبز ها) حکومت قاتل نیست، فریب کار و مسبب "اشتباه" هست.

* توهین، تحقیر، تمسخر: هدف از آن از اعتبار انداختن موضوع است که برای این منظور معمولاً از زبان طنز استفاده می شود.

اصولاً با نزدیکی به ایام انتخابات های مختلف در جهان، استفاده ی رسانه ها از این حربه به اوج می رسد. چنانکه اوباما در ایام رقابت با جان مک کین، در خصوص وعده ی متقابل حزب جمهوری خواه در ایجاد تغییر در سیاست های آمریکا، گفته بود: «اين كار مثل آن است كه يك خوك را بگيريد و آرايشش كنيد اما در كل قضيه فرقي نمي كند؛ چون هنوز خوك است».



[اظهارات باراک اوباما در 9 سپتامبر 2008 در جمع هوادارانش در ویرجینیا – گفته می شود اشاره ی این جمله به سارا پیلن، معاون منتخب مک کین، بوده است]



[تیتر سخیف روزنامه ی روبرت مرداک در واکنش به مواضع ضد اسرائیلی احمدی نژاد در آخرین سفر خود به نیویورک]


* بار عاطفی: برای بر انگیختن احساسات مخاطب صورت می گیرد.

«بیست کشته از جمله دو زن و یک کودک».




[تأکید چند باره بر "جوان" و "ایرانی" بودن این قاتل، برای برانگیختن حس هم ذات پنداری جوانان و هم وطنان است. زمینه ی سفید و آبی (ابر و آسمان) در عکس انتخابی نیز تداعی کننده ی "عروج" مظلومانه و قهرمانانه است]





[دلارا دارابی فردی بود که در 17 سالگی در حین سرقت از منزل یکی از اقوامش، وی را با ضربات متعدد چاقو از به قتل می رساند. در طول پروسه ی چند ساله ی "دستگیری، بازداشت، دادرسی و اعدامِ" وی، بی بی سی همواره از او با عنوان "جوان هنرمند" یاد می کرد و اخبار مربوط به او را به کرات پوشش می داد تا هر چه بیشتر مخاطبینش را نسبت به حق قصاص در ایران حساس نماید]



[30 تن، از جمله زنان و کودکان]


* متضاد نمایی: در کنار هم قرار دادن دو امر به نحوی که متضاد جلوه کند. همچنین با قرار دادن لفظ "اما" یا "در حالی که" میان دو بخش از یک روایت، ذهن به صورت ناخودآگاه طرفین عبارت را نقیض هم می پندارد.

«امام در مقابل صیانت از کشور حاضر به نوشیدن جام زهر شد در حالی که رهبری با مسئله ی هسته ای ایران را به قهقرا می برد»، «دین یا دنیا؟»، «عقل یا ایمان؟».

* چینش تصاویر و عبارات: اخبار، جملات و یا تصاویر طوری در کنار هم قرار گرفته و صفحه بندی می شود که مخاطب را به سمت برداشت خاصی سوق دهد.

قرار دادن برخی جملات و اظهار نظر های احمدی نژاد در ستون "سرگرمی" سایت شفاف، اختصاص تیتر اول به یک موضوع در مطبوعات و عکس اول به موضوعی دیگر.



[سخن رئیس جمهور در ستون "سرگرمی" قرار گرفته]



[خبر "مانور بزرگ سپاه" در کنار سخن فرمانده سپاه تهران پیرامون "اتفاق بزرگ فرهنگی" قرار داده شده]



[کلمات "اصولگرایی"، "بیکاری" و "اختلاس" در کنار هم آورده شده]



[در سایت بی بی سی فارسی خبر "تفکیک جنسیتی"، "توقیف روزنامه ی شرق"، "ورود مأموران دادستانی به دفتر روزنامه ی مغرب" در کنار اخبار زلزله ی شهرستان اهر و ورزقان آن هم با تعبیر "آذربایجان" آورده شده تا القای بی تفاوتی مسئولان نسبت به زندگی مردم ایران و خصوصاً آذربایجان باشد]


* حصر ثنوی: منحصر کردن چیزی میان دو گزینه.

طرفداران مشایی: «مخالفان مشایی، هاشمی چی هستند»، طرفداران هاشمی: «مخالفان هاشمی، مشایی چی هستند»، بوش: «کشور ها یا با ما و یا علیه ما هستند».



* تله گذاری: گاهی رسانه های معاند با هدف ایجاد شکاف میان افراد یک جریان، از فردی از آن طیف به طور مستقیم (تعریف و تمجید) یا غیر مستقیم (پوشش مواضع و اخبار مربوط به او) حمایت می کنند تا واکنش هم کیشانش را بر انگیزند. گاهی نیز با تخطئه ی یک گفتار یا رفتار، حساسیت را نسبت به آن قول و فعل بر می انگیزند. همچنین در مواردی با نسبت دادن چیزی به یک فرد، وی را برای رد آن ادعا مجبور به موضع گیری ناخواسته می کنند تا در پی آن، میان فردِ هدف و مخالفانِ موضعِ اخذ شده، تنش به وجود آید.

در لبنان رسانه های مخالفِ مقاومت با نسبت دادن عملیات های استشهادی حزب الله به آیت الله محمد حسین فضل الله، وی را به مسیر تکذیب و تحریم عملیات استشهادی می کشاندند.

* مصادره: اعلام حمایت از یک فرد، مفهوم یا تفکر است به نحوی که حمایت دیگران از موضوع، حمایت از حامی تلقی شود.



* نیات و منویات: عبارت است از بیان قصد و نیت و نیز نسبت دادن منویات درونی (غم، یأس، خشم، خوشنودی، تغافل، تجاهل، تظاهر، عمد و سهو) به افراد.

در ایام تبلیغات ریاست جمهوری 2012 آمریکا، زمانی که کالین پاول (وزیر خارجه ی اول بوش پسر) حمایت خود را از اوباما اعلام نمود، جرج سانانو (رئیس کارکنان کاخ سفید در زمان بوش پسر)، انگیزه ی این حمایت را مسائل نژادی (آفریقایی تبار بودن پاول) ذکر می کند.



[ترجمه: سانانو مطرح کرد «حمایت کالین پاول از اوباما "نژادی" است»]

* پاسخ با پرسش: این ترفند برای به کار برنده ی آن، بازی "برد برد" خواهد بود؛ چرا که پاسخِ سؤال کننده به پرسش جدید، یعنی بازی کردن در زمین تعیین شده، و عدم پاسخ یعنی عجز و شکست در برابر سؤال.

احمدی نژاد: «منتقدین بگویند کدام کار دولت کارشناسی نبوده است؟»؛ اعتماد: «کدام تصمیم دولت کارشناسانه بوده است؟».



[پاسخ ارائه شده: کدام تصمیم دولت کارشناسانه بوده است؟]

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 52
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • صهیونیسم رفتنیست ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
    0 0
    مرداک خر کیه؟! من با اینکه دل خوشی از اوس محمود ندارم ولی مرداک غلط کرده با هفت پشتش! مرگ بر صهیونیسم
  • ۲۳:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
    0 0
    مطالب کاملاً سو گیری داشته است. آیا به نظر نویسنده تمام مصداق ها شامل خبر گزاری های خارجی و روزنامه های اصلاح طلب بوده و روزنامه های دیگری مانند کیهان بری و کاملاً پاک و منزه هستند و تا به حال هیچگونه غلو یا موارد مطرح شده را را نداشته اند؟؟؟؟؟؟ اصلاً منصفانه نبود. قدری هم به مخاطب احترام بگذارید.
  • ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
    0 0
    که چی بشه ؟
  • ایرونی ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
    0 0
    این بی بی سی دیوانس؟
  • ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
    0 0
    وقتی رسانه ها و سایتهای خودمون به رییس جمهور رحم نکنن دیگه چه انتظاری از دیگران داری؟
  • vahid ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    w صفای شما چهره تا نورانی نگه دار
  • وحید ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    1 0
    تشکر از مطلب خوبتون، واقعا عالی بود
  • خواننده ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    مطلب علمی و خوبی بود در شماره های قبل مصادیق خوب و بی طرفانه ای از تمام رسانه ها اورده شده بود با تشکر از مشرق
  • ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    والله من که تفاوتی اساسی بین نشریه مرداک با سایتهایی مثل ... و حتی سایت شما در تخریب رئیس جمهور کشور نمی بینم. پیوندتان مبارک.
  • ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    احمدی دلاور پیرو خط رهبر ای رهبر آزاده ، آماده ایم آماده. منم عملیات روانی رو به عنوان یک دانشجو بلدم. مرگ بر انگلیس خبیث.
  • ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    شما کمی شأن این جا را نگه دارید. سایت مشرق قطعا مخالف جریان موسوم به اصلاح طلب است و عیب خودی را در جمع غریبه نمی گوید. فهم این مسئله اصلا سخت نیست. ضمنا شما از بس که در BBC می پلکی به ژستهای دروغ بی طرفانه و منصفانه عادت کردی در حالی که مشرق ادعا ندارد بی طرف است.
  • ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    کار همیشگی غرب یک دولت را همیشه مقصر حادثه ها میدونه این عملیات روانی برای دولتهای بعدی هم هست نگران نباش
  • حسین ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    شما اگر شماره های دیگه رو می خوندی این حرف رو نمی زدی ضمنا در همین شماره هم از پرس تی وی مثال آورده کمی انصاف بد نیست
  • سادات حسینی ۰۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    من به سهم خود از مشرق عزیز تشکر می کنم اگر این مطلب 4 سال زودتر منتشر می شد هرگز فتنه ی 88 رخ نمی داد. چرا که فتنه ی 88 چیزی نبود جز موج سازی رسانه های خبری الان که به این مطلب نگاه می کنم احساس می کنم تا به حال خودم شخصا چقدر بازی خورده ام هـــــــعــــــی!
  • ۰۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    تازه به خباثت بی بی سی پی بردم لعنت بر بی بی سی لعنت بر انگلیس
  • حسین ۰۲:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    متاسفانه بسیاری از موارد ذکر شده در این سلسله مقالات در رسانه های داخلی هم مورد استفاده قرار می گیرن و به نظر بنده این به دور از تقواست.
  • ۰۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    چه ربطی به "احمدی دلاور" داشت؟؟!!
  • ۰۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    عینک بزن پسرم تا ببینی!
  • ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    چو دانی و پرسی سؤالت خطاست
  • ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    مطلب بسیار خوبی است چرا انقدر دیر! کاش زودتر از اینها گذاشته می شد
  • ۰۵:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    بهترین مطلبی بوده که تاکنون در مقوله بصیرت افزایی دیده ام. باقی مطالبی که تاکنون دیگران میگفتند حکم ماهی دادن را داشت اما این مطلب حقیقتا ماهیگیری یاد دادن است بسیار استفاده کردم
  • شهاب ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    عالی بود.خیلی دقیق
  • ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    والله لب و لوچه مرداک " پبس او ش ی ت است " وجود منحوس این انوسی که تظاهر به کاتولیک بودن میکند این تازه کاتولیک کهنه یهود از تولد تا مرگ یهود . ادم قیافه اش را می بیند باید کفاره بدهد تمام خباثت های درونی اش در چهره اش متجلی شده . مرداک تو پ ی س ا و ش ی ت هستی و هفت پشت ات . تازه من از احمدی نزاد هم کلی دلخورم و لی تو ش ی ت زیادتر از دهنت خوردی مردار .
  • ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    شمام کم زرنگ نیستی دانشجو جان! قرار دادن دومطلب متفاوت برای تحت تاثیر قرار دادن مردم!! احمدی دلاور..... ای رهبر آزاده.....
  • بصیر ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    برای افرادی که سوادش را داشتند بسیار مفید بود وترفند های رسانه های معاند را خوب تبین نمودید متشکر
  • مسعود enginer ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    همه این روزها به هر بهانه واحی دنبال تخریب رئیس جمهور هستند ... ! مشرق انتقادپذیر باش...
  • ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    سخیف ترین تیترها را همین سایت های خودمان برای رییس جمهور به کار می برند آب از آب تکان نمی خوره
  • محمدرضا ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    اميدوارم بيماري شيزوفرني حاد و توهم زدن مزمن و دايي جان ناپلونيسمتون يروزي خوب بشه...البته بعنوان يه مطلب طنز بامزه بود
  • ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    شوما بخواب عزیز ...
  • ممد ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    مثلاً کیهان ان عکس فتوشاپ در مورد ناارامیها در مصر و خیلی چیزهای دیگر....دراین زمانه همه ماستشان شیرینه فقط طرف مقابل ترشه
  • عمو ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    نه. هدف مشخص و دقیقی را با تمام نیرو دنبال میکنه
  • ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    در برابر خارجی مواضعمون باید فرق کنه چه بخوایم چه نخوایم نماینده مردم ایرانه
  • وحید ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    چرا اسمی از مشرق نیومده بود؟
  • ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    کاش میتونستم به این نظر 1000000 تا مثبت بدم
  • حسین ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    جنگ روانی‌ و رسانه‌ جزو پیچیده‌ترین و علمی‌‌ترین مباحث هست. انگلیسیهای ضدّ انسان هم که تجربه سالها استعمار و زورگویی به ملتها را داشتن و کل تئوری‌هاشون را تست کردند. این مسائل به عبارت دیگر جنایت رسانه‌‌ای هست چون برای تطهیر ظلم و جنایتهای خودشون صورت میگیره وگرنه اگه حق با اونها بود احتیاج به همچین پیچیده گیها و تکنیک‌هایی‌ نداشتند. روزنامه‌های داخلی‌ امثال اینهایی که عنوان شد شکی نیست و مثل روز روشن هست که از لحاظ فکری و خط حرکتشون از کشورهایی که دشمن بشریت هستند مثل انگلیس تغذیه میشن(جدای از بحث مالی و پشتیبانی‌‌های دیگه). خبرهاشون شبیه هم،نحوه چینش و صفحه بندیشون مثل هم ،مفهوم خبر دقیقا مثل هم،زمان نشر و آغاز میانه و پایان و نتیجه گیری خبر عین هم اون وقت میگن هیچ ارتباطی‌ با انگلیس BBC و امثال اون نداریم قضیه روباه هست که گرفتار شد و گفت که من به مرغ و خروس شما کاری نداشتم ،نخوردمشون خودشون رفتن ،صاحب مزرعه گفت باشه ولی‌ این پرهایی که از سر و صورتت آویزونه و این خونی که از لب و لوچت چکه میکنه چیه؟
  • ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    مشرق بسیار عالی بود. فقط از تکنیک فتوشاپ هم در رسانه های مختلف صحبت کن. در ضمن جدی گرفتن اخبار طنز در رسانه های دیگر منجر به گافهای زیادی شده که مقاله جداگانه ای باید به آن اختصاص بدی
  • ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    سلام علیکم واقعا جلب توجه بود متشکر
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    دوران اجمدی نژاد آزادترین دوران رسانه ها بوده، هیچکس مثل اون اجازه انتقاد و توهین مخالفان به خودش و دولتش را نداده
  • نکته سنج ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    سلام مينويسي تيتر سخيف بعد شطرنجي ميكني اين خودش يه فن تخريبه ميدونستي
  • ناظر ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    برادر من شما خودتون هم از این تکنیک رسانه ای استفاده کرده اید؛ اسم رسانه های داخلی اصلاح ظلب رو کنار رسانه های مرداک و مخالفین خارجی اوردید!
  • ۱۵:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    خیلی سوختی می دونم...
  • ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    انتظار دارین بی بی سی و نیویورک پست و...که پولشون رو دولت انگلیس و امریکا یا سرمایه داری هایی با افکار ایدولوژیکی صهیونیستی مثل مرداک و...می پردازند به نفع ایران هم خبر بدن؟؟
  • ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    عالی بود مشرق جان ممنون
  • ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    اساسا مرداک به ایران ستیزی و بازی رسانه ای مشهوره و غیر از این برای دفاع از خواستگاهش انتظار نمیرفت...شاید بشه گفت یکی از کثیفترین مدیران رسانه ای جهانه...من اگه آمریکایی بودم هیچ وقت قبول نمیکردم یه اسرائیلی بشه یکی از غولهای رسانه ای کشورم.
  • پسر اریایی ۱۷:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    چرت وپرت میگن....
  • آذرآبادگانی ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    متاسفم برای کسانیکه اخبار شما رو دنبال می کنند. ..... همش دروغ.. همش سیاه نمایی.....تا کی ؟؟؟
  • محمد ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    مشرق از این دست مطالبتان تان که در جهت ارتقای فهم مخاطبان است ممنونم و امیدوارم این روند ادامه داشته باشه.یاعلی
  • ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    عالی بود
  • ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
    0 0
    مشرق مثل همیشه شیطنت می کنی نیازی به نشان دادن نیست
  • عماد ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
    0 0
    بسیار عالی بود نکته جالبش هماهنگی و بی تقوایی رسانه های غربی و روزنامه های اصلاح طلبه
  • باز سروکله بهار پیدا شد ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
    0 0
    واقعا خجالت خوب چیزیه... من همیشه سایت شما رو سر میزنم تا ببینم هر روز کدام شخصیت انقلابی را دارید تخریب میکنید. مسلمان! رطب خورده منع رطب نمیکند. دشمنان اسمشون روشون هست. اگه کاری علیه ما میکنند دشمنند اما شما دوست نماها چطور؟؟؟؟؟؟
  • ناشناس ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
    0 0
    اگر خودتون رو مسلمون میدونید با ابروی کسی بازی نکنید احمدی اولا که خوب بود حالا بد شده والان از همه طرف بهش هجوم میشه نکنید اینکارهارو اقا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس