آمریکا خواستار افزایش فشار بر حماس برای پذیرش توافق شد

یک مقام آمریکایی ادعا کرده است که از طریق پیش نویس قطعنامه جدید خود می خواهیم حماس را تحت فشار قرار دهیم..

به گزارش مشرق، رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره فلسطین گفت: «ایالات متحده به فشار بر طرفین برای دستیابی به توافقی ادامه خواهد داد که گروگان‌ها را به خانه بازگرداند و امکان آتش‌بس موقت شش هفته‌ای را فراهم کند.»

سفیرو معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل تصریح کرد: حمایت شورا از این دیپلماسی برای افزایش فشار بر حماس برای پذیرش توافق روی میز ضروری است. تضمین آن توافق و اجرای موفقیت آمیز آن روشی است که ما پایه و اساس یک صلح پایدار را پی ریزی می کنیم.

او گفت: همه ما می خواهیم شاهد پایانی پایدار برای این درگیری باشیم. بهترین راه برای پیشبرد صلح پایدار - و امنیت اسرائیل - حمایت از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در کنار اسرائیل است.

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: با این حال، تحقق این چشم انداز همچنان با موانع متعددی مواجه است. از جمله این موانع می توان به ادامه گروگان گیری ۱۳۴ نفر توسط حماس و سایر گروه ها اشاره کرد.

رابرت وود ادامه داد: بدون آزادی گروگان‌ها آتش‌بس پایداری در غزه وجود ندارد. پس از پنج ماه جنگ، این موضوع مشخص است.سرعت مذاکرات می تواند ناامید کننده باشد. مذاکرات به دلیل ملاحظات عملی پیچیده هستند و همانطور که همه ما می دانیم، مذاکرات در چنین شرایطی همیشه به نتایج فوری منجر نمی شود. به همین دلیل، ما هر روز با شرکای خود در مصر و قطر تلاش می کنیم تا به نتیجه مثبتی برسیم که گروگان ها را به خانه بازگرداند و منجر به توقف شش هفته ای درگیری شود.

این دیپلمات آمریکایی اضافه کرد: جو بایدن رئیس جمهور و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به صراحت به اسرائیل گفته اند که در شرایط کنونی یک حمله زمینی بزرگ به رفح منجر به آسیب و آوارگی غیرنظامیان، از جمله به طور بالقوه به کشورهای همسایه خواهد شد که پیامدهای جدی برای صلح و امنیت منطقه خواهد داشت. به این ترتیب، ما تاکید کرده‌ایم که چنین حمله زمینی بزرگی نباید تحت شرایط کنونی انجام شود.

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین گفت: اسرائیل نباید عملیاتی را انجام دهد که ما می دانیم در غیاب برنامه ای قابل اجرا برای محافظت از غیرنظامیان، رنج بیشتری ایجاد و بحران انسانی را بدتر می کند.

رابرت وود افزود: «نقض قوانین بین المللی بشردوستانه توسط حماس و سوء استفاده های آن علیه غیرنظامیان غزه نیز به هیچ وجه از مسئولیت اسرائیل برای انجام تمام تلاش خود جهت حفاظت از غیرنظامیان نمی کاهد.»

او اضافه کرد: همه ما می خواهیم شاهد پایانی پایدار برای این درگیری باشیم. آتش بس موقت مشروط به توافق برای آزادی گروگان ها اولین گام است. باز هم این بهترین راه پیش رو است. ایالات متحده به فشار بر طرفین برای دستیابی به توافقی ادامه خواهد داد که گروگان‌ها را به خانه بازگرداند و امکان آتش‌بس موقت شش هفته‌ای را فراهم کند.

معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: حمایت شورای امنیت از این دیپلماسی برای افزایش فشار بر حماس برای پذیرش توافق روی میز ضروری است. تضمین آن توافق و اجرای موفقیت آمیز آن روشی است که ما پایه و اساس یک صلح پایدار را پی ریزی می کنیم.

اظهارات رابرت وود دیپلمات ارشد آمریکا در سازمان ملل در حالی است که «ماجد محمد الانصاری» سخنگوی وزارت امور خارجه قطر گفته است: «اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل مبنی بر فشار قطر به حماس برای آزادی گروگان‌ها چیزی جز تعلل و طولانی کردن جنگ نیست.»

او تصریح کرده است: «نخست‌وزیر اسرائیل خوب می‌داند که قطر از روز اول متعهد به میانجیگری، پایان دادن به بحران و آزادی گروگان‌ها بوده است.آتش‌بس بشردوستانه که باعث آزادی ۱۰۹ گروگان شد، ثابت کرد که مذاکره تنها راه حل برای بازگرداندن آنها و پایان دادن به تشدید تنش است».

«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به تازگی به سرزمین های اشغالی فلسطین سفر و با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر و «دیوید بارنیا» رئیس سازمان امنیت اطلاعات خارجی رژیم اسرائیل (موساد) دیدار و گفتگو کرد.

«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا نیز در سفر به منطقه خاورمیانه اعلام کرد هنوز امکان دستیابی به توافق آتش بس میان تل‌آویو و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و آزادی اسرا وجود دارد.

روزنامه «هاآرتص» اسرائیل گزارش داده است که توافق حماس و اسراییل در زمینه تبادل اسیران تا پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان قطعی خواهد شد.

گفته می شود، توافق تبادل اسرا و توقف (وقفه) جنگ اسرائیل در غزه شامل ۶ هفته خواهد شد اما هنوز اسرائیل و حماس درباره بسیاری از مسائل اصلی مذاکرات به ویژه مدت زمان توقف درگیری، از هم فاصله دارند.

اسرائیل مدعی است که همچنان ۱۳۴ اسیر این رژیم در غزه هستند، همزمان نیز منابع فلسطینی اعلام کردند که حدود ۸ هزار و ۸۰۰ فلسطینی نیز همچنان در زندان‌های اسرائیل بسر می برند.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۲/۰۴
    0 0
    قطر به نمایندگی از مردم غزه طرف آمریکا است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس