راهبرد ۳ مرحله‌ای آمریکا در صدمین روز جنگ غزه چگونه است؟

یک تحلیلگر ارشد منطقه‌ای به بررسی ابعاد کلی راهبرد آمریکا هم‌زمان با گذشت ۱۰۰ روز از جنگ غزه پرداخت.

به گزارش مشرق، «ابراهیم امین» تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در مقاله‌ای در روزنامه الاخبار لبنان نوشت که اگر رهبران گروه‌های مقاومت به دنبال ایجاد بهترین راهکار برای همبستگی تلاش‌های موجود در این عرصه بودند، فرصتی مانند فرصت ارائه شده از سوی دولت و ارتش آمریکا در تجاوز به یمن به دست نمی‌آوردند.

این تجاوزها علاوه بر اقدامات خصمانه‌ای است که ارتش آمریکا و سرویس‌های جاسوسی آن در نوار غزه انجام می‌دهند. علاوه بر اینکه سرویس‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس و برخی دیگر از کشورهای غربی پیش از این نیز اقداماتی مشابه در لبنان و عراق و سوریه انجام داده و همچنان به این رفتار خود ادامه می‌دهند.

آمریکا نه تنها مجبور شده منافع خود را به نتایج این جنگ گره بزند، بلکه به صورت مستقیم مدیریت اوضاع را در اختیار گرفته است. این موضوع در وهله اول در نتیجه تنش‌های روزانه ای است که در کابینه بنیامین نتانیاهو و ارکان جنگی رژیم صهیونیستی ضد غزه وجود دارد که آمریکایی‌ها نسبت به ارزیابی‌های ارائه شده از سوی مقامات نظامی و جاسوسی در خصوص آمادگی ارتش اسرائیل و سرویس‌های امنیتی آن برای جنگ گسترده در غزه یا جبهه‌های دیگر ابراز تردید می‌کنند.

اگر آمریکا مجبور به ایجاد تغییرات سیاسی گسترده در اسرائیل باشد تا بتواند مدیریت جنگ غزه را بر اساس معیارها و ضوابط خود دنبال کند، این اتفاق نیازمند فضای متفاوتی در سرزمین‌های اشغالی خواهد بود و در حال حاضر غیر از افزایش فشارهای سیاسی از سوی افکار عمومی و اپوزیسیون کابینه، تغییری در این خصوص دیده نمی‌شود. البته آمریکا می‌خواهد این اتفاق به نحوی رقم بخورد که اسرائیل بازنده جنگ نباشد، چرا که شکست در چنین جنگی برنامه‌های آمریکا را در منطقه به هم می‌ریزد. لذا اظهاراتی که در خصوص درخواست‌های آمریکا مبنی بر اصلاح روند مدیریت جنگ می‌شنویم، در راستای تلاش برای تحقق حداکثری اهداف نظامی و سیاسی این جنگ است.

أمین در مقاله خود تاکید می‌کند که آن چیزی که تحت عنوان انتقال به مرحله سوم جنگ مطرح شده، نمودی از مطالبات آمریکا در خصوص جنگ غزه و دیگر جبهه‌ها است تا آمریکا شاید بتواند از طریق مدیریت هدفمند جنگ، تضعیف جبهه مقاومت در منطقه را دنبال کند. تلاش‌های آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در سفر اخیر به منطقه نیز مبتنی بر همین چارچوب بود.

به این ترتیب می‌توان محورهای اصلی استراتژی آمریکا را در موارد زیر خلاصه کرد:

اول: الزام اسرائیل به روش جدیدی از عملیات نظامی برای تحقق تخریب‌های جدی در محور مقاومت بدون آسیب به بستر مردمی آن.

دوم: ادامه فعالیت‌های عملیاتی با هدف کاهش دایره آتش در برابر افزایش محاصره نوار غزه برای تحریک کردن ساکنان آن ضد مقاومت که این موضوع نیازمند ایجاد ائتلاف محلی از سوی رژیم صهیونیستی است.

سوم: دنبال کردن سطح جدیدی از قدرت‌نمایی ضد جبهه‌های پشتیبان نوار غزه در لبنان، عراق، سوریه، یمن و ایران که آمریکا آن را از طریق حمله نظامی مستقیم به یمن دنبال کرده است.

سردبیر روزنامه الاخبار در این مقاله تاکید می‌کند که در ۱۰۰ روزگی جنگ نسل کشی در غزه عملاً همه طرف‌ها به سطح جدیدی منتقل شده و در آینده چالش‌های جدید امنیتی نظامی و سیاسی را شاهد خواهیم بود. این در حالی است که غرب به دنبال اجرای چالش‌های جدیدی است و در طرف مقابل محور مقاومت نیز اقدامات و گام‌های جدیدی را برای تثبیت مواضع و تلاش‌های خود در پشتیبانی از نوار غزه و گسترش دامنه این پشتیبانی‌ها به کار خواهد گرفت که می‌تواند اهداف آمریکا را با شکست مواجه کند.

امروز محور مقاومت برنامه کاری متفاوتی دارد که از افزایش آمادگی نظامی برای درگیری‌های بزرگتر آغاز می‌شود و تا ورود به فعال سازی سطح جدیدی از عملیات ضد دشمن صهیونیستی و ایجاد بازدارندگی و هشدار به دشمن نسبت به جنگ جنون آمیز ضد جبهه‌های پشتیبان استمرار پیدا می‌کند.

محور مقاومت تلاش دارد به دشمن صهیونیستی و آمریکایی بفهماند که در مرحله‌ای که آنها آن را مرحله سوم نامیده‌اند، اوضاع بر اساس تمایلات و برنامه‌های آمریکا پیش نخواهد رفت، وقتی که عاموس هوکشتاین فرستاده آمریکا مدعی می‌شود که از آنجا که در مرحله سوم، عملیات گسترده نظامی متوقف می‌شود، دلیلی برای پشتیبانی از غزه وجود ندارد، سخنی فریبکارانه را مطرح کرده است. واکنش مقاومت به این اظهارات عوام فریبانه در چارچوب استمرار عملیات نظامی در تمامی جبهه‌های پشتیبان است و مقاومت تاکید می‌کند که تا زمان پایان جنگ و توقف هرگونه اقدام نظامی دشمن فارغ از ماهیت و تمرکز آتش آن، مقاومت به پشتیبانی از جبهه غزه ادامه خواهد داد و تلاش‌ها و تهدیدات دشمن برای گسترش دامنه جنگ در صورت عدم توقف عملیات جبهه‌های پشتیبان، دامنه این عملیات‌ها را متوقف نخواهد کرد و همانگونه که سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان و از رهبران ارشد جبهه مقاومت بیان کرد، دشمن آمریکایی و صهیونیستی در برابر چالش تصمیم‌گیری در خصوص گسترش دامنه تجاوز به سمت جنگ منطقه‌ای قرار خواهد گرفت.

نکته بعدی مورد نظر محور مقاومت رفع محاصره این منطقه است. مقاومت اعلام کرده که رفع محاصره غزه توأم با شرط توقف تجاوزات است و جبهه مقاومت در صورت ادامه محاصره غزه به فعالیتهای خود ادامه خواهد داد.

امین در پایان این مقاله تاکید کرد که منطقه در در آستانه بزرگترین آزمون برای غرب است که یا می‌تواند جنایت‌های کنونی را مهار کرده و مانع آسیب‌های آن شود یا اینکه تمام منطقه را به تلی از آتش تبدیل کند که در این صورت اسرائیل و دیگر منافع آمریکا در آن قبل از هر چیز قربانی خواهند شد.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس