آغاز جلسه بررسی برنامه‌های اخلاقی وزیر پیشنهادی دفاع در مجلس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مهرداد اخلاقی برای تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رای اعتماد دادند.

به گزارش مشرق، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی برنامه‌های مهرداد اخلاقی وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به ریاست قالیباف رئیس قوه مقننه و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.

در جریان جنگ ۴۰ روزه بود که دشمن آمریکایی صهیونی در حملات خود به تهران سرلشکر امیر عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را در ابتدای جنگ تحمیلی سوم ترور کرد و به شهادت رساند پس از آن بود که رئیس جمهور طی نامه‌ای سردار سید مجید ابن الرضا را به سرپرستی این وزارتخانه منصوب کرد.

مهرداد اخلاقی ۱۳ مهرماه با نامه‌ی پزشکیان به مجلس برای تصدی وزارت دفاع معرفی شده بود. در هفته‌ی گذشته نیز اخلاقی طی دو جلسه با نمایندگان مجلس، برنامه‌های خود را تشریح کرده و نقطه نظرات نمایندگان را شنید. وی هم‌چنین اخیراً به دیدار فرماندهان ارتش و سپاه رفت و موارد مد نظر آنان را استماع کرد.

لازم به ذکر است که اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس موافقت و رأی مثبت خود را نسبت به برنامه‌های مهرداد اخلاقی وزیر پیشنهادی دفاع اعلام کردند.

قالیباف: وزرای پیشین دفاع پیش‌قراولان مسیر جهاد و شهادت بودند

محمدباقر قالیباف در جلسه علنی وبیناری امروز (یکشنبه ۲۶ مهر) مجلس شورای اسلامی و بعد از دفاع رئیس جمهور از مهرداد اخلاقی وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: یاد شهدای دولت به‌ویژه شهدای وزارت دفاع را گرامی می‌داریم؛ شهدایی که پیش‌قراولان شهدای کابینه بودند.

وی افزود: اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم، شهید چمران، شهید نامجو، شهید فکوری، شهید شمخانی و شهید نصیرزاده از جمله وزیران دفاع ما بودند که این موضوع نشان می‌دهد این افراد در مسیر جهاد و شهادت پیش‌قراول بودند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امیدوارم بتوانیم راه شهدای بزرگی را که در این حوزه پرچمدار بودند از جمله شهید فخری‌زاده، شهید حاجی‌زاده، شهید تهرانی‌مقدم و دیگر شهدا، به فضل الهی ادامه دهیم.

قالیباف گفت: حتما عزیزان ما در مجلس نیز به این شرایط حساس و این روز مهم توجه دارند.

پزشکیان: توان دفاعی امروز حاصل فعالیت آقای اخلاقی در کنار تهرانی‌مقدم‌ها است

پزشکیان با اشاره به توان اجرایی و تخصصی وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گفت: صلاحیت علمی، دانش و تخصص ایشان در ارتباط با ساختار دفاعی بر هیچ‌کس پوشیده نیست. همکاری او با شهدای بزرگوار انقلاب اسلامی، از جمله شهید تهرانی‌مقدم، شهید فخری‌زاده و شهید حاجی‌زاده، نشان‌دهنده تلاش وی در مسیر خدمت به انقلاب اسلامی است.

وی اضافه کرد: مجموعه تلاش‌های این عزیزان توان دفاعی کشورمان را به جایگاهی رسانده است که اکنون قدرت‌های خارجی، با وجود برخورداری از همه امکانات و تجهیزات، جسارت نمی‌کنند به‌راحتی به کشور ما تجاوز کنند.

رئیس‌جمهور در ادامه، با قدردانی از زحمات نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هماهنگی‌های انجام‌شده با دولت وفاق ملی، اظهار کرد: سپردن مسئولیت به مهرداد اخلاقی در وزارت دفاع، از سطوح پایین تا مراحل بالای کارشناسی و علمی، از جمله دلایلی است که می‌توان به او دل بست و به آن افتخار کرد. تلاش و تخصصی که وی و همکاران شهید ایشان در وزارت دفاع از خود نشان داده‌اند و زمینه ارتقای توان دفاعی کشورمان را فراهم کرده‌اند، قابل تقدیر است و ایرانِ امروز بیش از هر زمان دیگری به چنین تخصص و جان‌فداهایی نیازمند است.

پزشکیان با بیان اینکه «مهرداد اخلاقی» از مدت‌ها پیش در فهرست تحریم و ترور دشمن متخاصم قرار داشته است، بر لزوم حفاظت از جان او و تمام دانشمندان و سرداران کشورمان تاکید و تصریح کرد: امیدواریم حضور وی فرصتی دوچندان برای افزایش قدرت دفاعی کشورمان فراهم کند.

وی همچنین با قدردانی از «سردار سید مجید ابن‌الرضا»، سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، اظهار کرد: او نیز با عهد و پیمانی که با آقای اخلاقی بسته‌اند، در همان مسیر و با همان توان و باور حضور خواهند داشت. ما از وجود وی هم استفاده خواهیم کرد و امیدوارم این وحدت و انسجام حفظ شود و روزبه‌روز تقویت شود. ( برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.)

گزارش کمیسیون امنیت درباره بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع

حسن قشقاوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۶ مهر ماه) مجلس که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با استماع مجموعه برنامه‌ها و سیاست‌ها و سابقه عملکردی و مسئولیتی و سطوح علمی، همچنین برنامه ریزی مؤثر در قدرت افزایی نیروهای مسلح، ایشان را با اکثریت آرا واجد شرایط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دانسته‌اند.

گزارش کمیسیون صنایع در مورد صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع
سخنگوی کمیسیون صنایع و معاون مجلس ضمن تشریح گزارش این کمیسیون در مورد صلاحیت وزیر پیشنهادی دفاع از موافقت این کمیسیون با برنامه های اخلاقی خبر داد. ( متن کامل گزارش کمیسیون صنایع را در اینجا بخوانید.)

نمایندگان مخالف وزیر پیشنهادی دفاع چه گفتند؟

حامد یزدیان نماینده مردم اصفهان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در مخالفت با برنامه‌ها و صلاحیت مهرداد اخلاقی کتابچی گزینه پیشنهادی وزارت دفاع گفت: مخالفتم به معنای نادیده گرفتن توانایی‌های وزیر پیشنهادی نیست؛ چرا که معتقدم وظیفه همه ما در دوران جنگ و دفاع مقدس حمایت از مجموعه وزارت دفاع است.

وی بر ضرورت برون‌سپاری در وزارت دفاع پس از جنگ و با توجه به آسیب‌های واردشده، تاکید کرد و افزود: باید نگاه جدی‌تری به مجموعه‌های دانش‌بنیان داشته باشیم و نباید مجموعه‌های دانش‌بنیان را صرفا پیمانکار وزارت دفاع بدانیم.

یزدیان با تاکید بر اینکه باید دیدگاه‌ها و خلاقیت‌های متنوع را که در خارج از مجموعه وزارت دفاع شکل بگیرد، گفت: می‌توان از این ظرفیت‌ها برای تقویت وزارت دفاع و نیروهای مسلح استفاده کرد. همچنین لازم است در برخی روش‌های خود، خلاقیت و نوآوری بیشتری داشته باشیم.

به حوزه‌های راداری، پهپادی و موشکی بیشتر توجه شود

این نماینده مجلس به ضرورت توجه بیشتر به حوزه‌های راداری، پهپادی و موشکی تاکید کرد و گفت: جنگ امروز، جنگی چندبعدی و ترکیبی است و عمده تمرکز برنامه‌های وزیر پیشنهادی بر مباحث نظامی بود؛ موضوعاتی مانند تأثیر رادارهای دشمن در کشورهای منطقه بر شرایط اقلیمی و بارش‌ها در کشور، جنگ سایبری و دیگر ابعاد جنگ نشان می‌دهد که وزیر دفاع باید به همه این مسائل توجه جدی‌تری داشته باشد.

یزدیان در ادامه با تأکید بر ضرورت توجه هم‌زمان به توان عملیاتی و انگیزه‌های معنوی نیروهای مسلح، عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سخنان خود با نیروهای مسلح بارها بر ضرورت برخورداری از توان عملیاتی و انگیزه‌های معنوی تأکید کرده‌اند لذا لازم است صلابت، اقتدار و نگاه ایدئولوژیک نیز در بیانات و مواضع وزیر دفاع نمود داشته باشد.

نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به اهمیت توانمندی‌های فنی در موفقیت موشکی کشور، گفت: تردیدی نیست که مشخصات فنی و تکنیکی در اصابت موشک‌ها به اهداف بسیار مهم است؛ اما یکی از عوامل مؤثر در این مسیر، باور و اعتقاد نیروهای مسلح است. لازم است این نگاه در سخنان وزیر دفاع نیز پررنگ‌تر باشد و در کنار توجه به سوابق فنی، به انگیزه‌های نیروهای مسلح نیز توجه شود.

ضرورت بهبود وضعیت معیشتی نیروهای مسلح

یزدیان با بیان اینکه بهبود وضعیت معیشتی نیروهای مسلح باید به‌طور جدی دنبال شود، افزود: همچنین ضروری است انگیزه‌های درونی، باورهای اعتقادی و روحیه مبتنی بر اعتقاد به دفاع از کشور در میان نیروهای مسلح تقویت شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت حمایت از جبهه مقاومت، خطاب به وزیر پیشنهادی دفاع گفت: جبهه مقاومت در شرایط کنونی به حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران نیاز دارد؛ همان‌طور که حمایت از جبهه مقاومت در سال‌های گذشته نیز از راهبردهای کلان نظام جمهوری اسلامی بوده است.

یزدیان خواستار اعلام موضع صریح و قاطع وزیر پیشنهادی دفاع در حمایت از جبهه مقاومت شد و افزود: انتظار می‌رود وزیر پیشنهادی در تشریح برنامه هایش، حمایت صریح خود را از جبهه مقاومت و نیروهای آن در لبنان، عراق و یمن اعلام کند؛ چنین موضعی برای دنیا پیام دارد و می‌تواند ضمن ناامید کردن دشمنان، موجب تقویت روحیه و امید در جریان مقاومت شود.

برنامه وزیر پیشنهادی دفاع از انسجام و آینده‌نگری برخوردار است

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی مجازی امروز یکشنبه مجلس و در موافقت با وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گفت: هر برنامه‌ای که از سوی انسان ارائه می‌شود، بدون نقص نیست و آنچه اهمیت دارد، معدل و نمره‌ای است که آن برنامه کسب می‌کند، یکی از نکات قابل توجه در برنامه وزیر پیشنهادی دفاع، توجه به اسناد بالادستی است.

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: در طول دوره‌های مختلف مجلس، کمتر برنامه‌ای از سوی وزرای پیشنهادی ارائه شده که به همه محورهای اسناد بالادستی اشاره کرده باشد، اما در این برنامه ۲۳ محور از اسناد بالادستی مورد توجه قرار گرفته است. در برنامه‌های مشابهی که معمولاً به مجلس ارائه می‌شود، چنین توجه جامع و دقیقی به اسناد بالادستی و شاخص‌های مختلف کمتر دیده شده است.

سلیمی به ارزیابی دقیق معاونت نظارت مجلس از برنامه وزیر پیشنهادی دفاع اشاره کرد و گفت: در این برنامه، شرایط محیطی به‌دقت ارزیابی شده و با توجه به ملاحظات امنیتی، تحلیل مناسبی از شرایطی که برنامه در آن تدوین شده، ارائه شده است. برنامه از دسته‌بندی مناسبی برخوردار است و موضوعاتی همچون روندهای دفاعی و امنیتی، مسائل اقتصادی، علم و فناوری، منابع انسانی، رفاه و تأمین اجتماعی، مأموریت‌های کلان وزارت دفاع، ساختار این وزارتخانه، استفاده از بخش خصوصی، سرمایه‌گذاری، مسکن، دیپلماسی دفاعی، تعامل با مجلس، صادرات دفاعی، مشارکت دفاعی، توسعه سرمایه انسانی و تحول را در بر می‌گیرد.

وی تصریح کرد: تناسب برنامه با مأموریت‌های وزارتخانه، واقع‌گرایی، صراحت، شفافیت، انسجام میان فصل‌ها و بخش‌های مختلف، جامعیت، آینده‌نگری و سنجش‌پذیری، مطلوب ارزیابی شده است.تنها در بخش زمان‌بندی، برنامه در سطح متوسط ارزیابی شده که لازم است وزیر پیشنهادی در این زمینه بازبینی لازم را انجام دهد.

سلیمی تاکید کرد: ۷۰ درصد برنامه با اسناد بالادستی منطبق و ۲۲ درصد آن همسو ارزیابی شده است، درباره ۸ درصد باقی‌مانده، توضیح و شفاف‌سازی وزیر پیشنهادی ضروری است. هرچند در برخی بخش‌ها اشاره‌هایی اجمالی به این موارد شده، انتظار می‌رود برای حفظ صراحت، شفافیت و انسجام برنامه، این موضوعات روشن‌تر بیان شوند.

نماینده تهران در مجلس با اشاره به برنامه های وزیر پیشنهادی دفاع گفت: در این برنامه، ۱۸ محور از بیانات و رهنمودهای امام شهید و مقام معظم رهبری استخراج شده و در بخش‌های مختلف کتابچه برنامه مورد توجه قرار گرفته است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: با توجه به شرایطی که کشور در آن قرار دارد، امیدوارم ضمن توجه به ملاحظاتی که از سوی موافقان و مخالفان مطرح شد، وزیر پیشنهادی بتواند با رأی بالایی از مجلس اعتماد بگیرد.

وزیر پیشنهادی دفاع: دشمن در وضعیت بن بست راهبردی قرار دارد

وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با تأکید بر ضرورت شناخت دقیق تحولات منطقه‌ای و جهانی، گفت: قدرت دفاعی هر کشور علاوه بر ظرفیت‌های عملیاتی آن، به کیفیت و میزان شناخت آن کشور از محیط راهبردی وابسته است.

وزیر پیشنهادی دفاع با اشاره به اقدامات انجام‌شده پس از جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: در ادامه این تلاش‌ها، پس از جنگ ۱۲ روزه، این قابلیت‌ها به‌گونه‌ای تکمیل و روزآمد شده‌اند که برآوردها و محاسبات دشمن را تغییر داده‌اند و تردیدی عمیق درباره استمرار جنگ نظامی در ذهن دشمنان ایجاد کرده‌اند. تداوم این مسیر نیازمند شناخت دقیق تحولات راهبردی، ارتقای توان دفاعی و آمادگی برای مواجهه با تهدیدات پیچیده و متغیر است.  ( برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید.)

«مهرداد اخلاقی» وزیر دفاع شد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی وبیناری امروز (یکشنبه ۲۶ مهر) صلاحیت و برنامه های مهرداد اخلاقی کتابچی را بررسی کردند.

بعد از اظهارات نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی دفاع، نمایندگان با تصدی مهرداد اخلاقی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موافقت کرد.

اخلاقی با ۲۳۷ موافق، ۱۵ رای مخالف و بدون رای ممتنع از مجموع ۲۷۷ رای ماخوذهبه عنوان وزیر دفاع انتخاب شد .

پیش از آن، سردار شهید عزیز نصیرزاده وزیر دفاع بود که در جنگ ۴۰ روزه به شهادت رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۶
    0 0
    ۲۳۷ با ۱۵ میشه ۲۵۲ بقیه ۲۷۷ نفر کجان
    • IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۵/۰۷/۲۶
      0 0
      تبریک بهشون .موفق باشند ان شاءالله

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس