قلعه‌نویی: افرادی که در زمان جنگ به غار رفته بودند در جام جهانی تیم ملی را کوبیدند/ شجاعت پذیرفتن اشتباهاتم را دارم

سرمربی تیم ملی فوتبال گفت: عده‌ای در روزهای جنگ فعالیت خود را متوقف کرده بودند اما همزمان با جام جهانی شدیدترین حملات را علیه تیم ملی انجام دادند.

به گزارش مشرق، امیر قلعه‌نویی در جلسه ستاد کمیته فرهنگی جام جهانی ۲۰۲۶ گفت: مهم‌ترین اتفاقی که رقم خورد این بود که دنیا هم مظلومیت مردم ایران را دید و هم اقتدار کشورمان را. این اتفاق به لطف تلاش بازیکنانی رقم خورد که با وجود تمام سختی‌ها، متعهدانه کنار تیم ملی ماندند و برای سربلندی ایران جنگیدند. من خودم را مدیون این بازیکنان می‌دانم و از آنها قدردانی می‌کنم.

وی با اشاره به حمایت ایرانیان از تیم ملی افزود: یکی دیگر از دستاوردهای این دوره، همدلی میان ایرانیان بود. فارغ از هر سلیقه و دیدگاهی، مردم داخل و خارج از کشور برای حمایت از تیم ملی کنار هم قرار گرفتند و این اتحاد، ارزشمندترین اتفاق برای فوتبال ایران بود.

سرمربی تیم ملی در ادامه به شرایط دشوار آماده‌سازی تیم پیش از جام جهانی اشاره کرد و گفت: تا حدود دو هفته مانده به مسابقات، هنوز محل برگزاری اردوی نهایی مشخص نبود و نمی‌دانستیم باید به آمریکا برویم یا مکزیک. در نهایت با تصمیم فیفا راهی تیخوانا شدیم. حتی تنها ۲۴ ساعت قبل از نخستین مسابقه اجازه ورود به آمریکا را دریافت کردیم؛ در حالی که برنامه‌ریزی ما حضور زودتر در محل مسابقات بود.

قلعه‌نویی با اشاره به مشکلات سفرهای تیم ملی اظهار داشت: قبل از دیدار با بلژیک، در کمتر از ۲۰ ساعت دو پرواز انجام دادیم و فقط یک جلسه تمرینی داشتیم. علاوه بر مسائل فنی، بسیاری از امور اجرایی نیز بر عهده تعداد محدودی از اعضای تیم بود و شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم.

جنگ، برنامه‌های تدارکاتی تیم ملی را بر هم زد

وی همچنین درباره لغو دیدارهای دوستانه پیش از جام جهانی گفت: برنامه ما برگزاری چند مسابقه تدارکاتی از جمله برابر اسپانیا بود تا هم کیفیت آماده‌سازی تیم افزایش پیدا کند و هم زمان سفر کاهش یابد، اما با آغاز جنگ همه برنامه‌ها تغییر کرد. علاوه بر اسپانیا، تیم‌هایی مانند مقدونیه و پورتوریکو نیز حاضر به انجام بازی دوستانه با ایران نشدند و ناچار شدیم بارها برنامه‌های خود را تغییر دهیم.

سرمربی تیم ملی تأکید کرد: با وجود تمام این مشکلات، هیچ‌گاه تلاش نکردیم مسئولیت را متوجه دیگران کنیم یا فدراسیون را تحت فشار قرار دهیم. هر زمان برنامه‌ای اجرا نشد، برای آن جایگزین طراحی کردیم و تمام تمرکزمان روی مسائل فنی باقی ماند.

وی ضمن قدردانی از حمایت‌های فدراسیون فوتبال گفت: «از مهدی تاج، مهدی نبی و اعضای هیات‌رئیسه تشکر می‌کنم که در این مسیر کنار تیم ملی بودند و با وجود محدودیت‌ها، تلاش کردند شرایط لازم برای آماده‌سازی تیم فراهم شود.

واکنش به حاشیه ساعت مچی

قلعه‌نویی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به حواشی مربوط به ساعت مچی خود واکنش نشان داد و گفت: بیش از ۴۰ سال است ساعت را در دست راستم می‌بندم و ساعت برای من نماد نظم و وقت‌شناسی است. نمی‌دانم چرا این موضوع تبدیل به سوژه شده است. اگر یک سرمربی لباس مرتب بپوشد یا ساعت به دست داشته باشد، نباید محل انتقاد قرار بگیرد. مگر اگر یقه پیراهنم را باز می‌گذاشتم یا زنجیر طلا می‌انداختم، آدم بهتری محسوب می‌شدم؟

پاسخ به منتقدان عملکرد تیم ملی

سرمربی تیم ملی همچنین نسبت به برخی انتقادها از عملکرد تیم واکنش نشان داد و اظهار داشت: عده‌ای که در روزهای سخت و دوران جنگ کنار فوتبال نبودند، همزمان با آغاز جام جهانی به صحنه آمدند و علیه تیم ملی صحبت کردند. سؤال من این است که چرا چنین افرادی تریبون پیدا می‌کنند تا عملکرد تیم ملی را زیر سؤال ببرند؟

وی ادامه داد: در جام جهانی ۲۰۱۴ تیم ملی با کسب یک امتیاز مورد تحسین قرار گرفت، اما امروز با وجود شرایط متفاوت و مشکلات فراوان، قضاوت‌ها شکل دیگری پیدا کرده است. البته من اهل فرار از مسئولیت نیستم و اگر لازم باشد، اشتباهات خودم را هم می‌پذیرم.

پذیرش اشتباهات فنی و نگاه به آینده

قلعه‌نویی با اشاره به عملکرد فنی تیم گفت: بعد از دیدار مقابل بلژیک خودم اعلام کردم که تعویض‌هایم آن‌طور که باید مؤثر نبود. کمتر مربی‌ای پیدا می‌شود که بلافاصله پس از مسابقه، اشتباهاتش را بپذیرد. فوتبال بدون نقد و اشتباه معنا ندارد و ما نیز برای برطرف کردن ایرادها تلاش خواهیم کرد.

تغییر نسل، نه جوانگرایی

وی درباره تغییر نسل در تیم ملی نیز خاطرنشان کرد: برخی می‌گویند تیم ملی جوانگرایی نکرده، در حالی که در تیم ملی بزرگسالان بحث جوانگرایی مطرح نیست، بلکه باید تغییر نسل انجام شود. در این مدت بازیکنان جوان زیادی به تیم ملی اضافه شدند و هفت یا هشت بازیکن برای نخستین بار حضور در جام جهانی را تجربه کردند که نشان‌دهنده آغاز این روند است.

سرمربی تیم ملی همچنین تأکید کرد که همواره از نظر کارشناسان استفاده می‌کند و گفت: برخلاف برخی ادعاها، همیشه اهل مشورت بوده‌ام. در طول مسابقات با مربیانی مانند حسین فرکی، مجید جلالی و دیگر کارشناسان در ارتباط بودم و حتی در دوران حضورم در استقلال نیز چندین مشاور در کنارم فعالیت می‌کردند.

عذرخواهی از مردم و برنامه برای جام ملت‌های آسیا

قلعه‌نویی در پایان با عذرخواهی از مردم گفت: خودمان را در قبال مردم مسئول می‌دانیم و اگر نتوانستیم آن‌طور که انتظار داشتند نتیجه بگیریم، از این بابت شرمنده هستیم. به‌زودی درباره مسائل فنی و برنامه‌های تیم برای جام ملت‌های آسیا صحبت خواهیم کرد تا نقاط ضعف برطرف شود. اگر شرایط طبق برنامه پیش می‌رفت و مسابقات تدارکاتی مورد نظر برگزار می‌شد، بدون تردید می‌توانستیم نتایج بهتری در جام جهانی کسب کنیم.

هدف بعدی؛ قهرمانی در جام ملت‌های آسیا

در بخش دیگری از نشست، از قلعه‌نویی درباره برنامه‌های تیم ملی برای جام ملت‌های آسیا و ضرورت قهرمانی در این رقابت‌ها به‌عنوان تکمیل‌کننده کارنامه او در تیم ملی سؤال شد. سرمربی تیم ملی در پاسخ با اشاره به بحث تغییر نسل در فوتبال ایران گفت: برخی بدون مطالعه و صرفاً از روی حسادت یا برداشت‌های نادرست مدام از جوانگرایی صحبت می‌کنند، در حالی که تیم ملی بزرگسالان محل جوانگرایی نیست؛ اینجا باید تغییر نسل اتفاق بیفتد. طی دو تا سه سال گذشته نزدیک به ۳۸ بازیکن را به تیم ملی دعوت کردیم و در جام جهانی نیز هشت یا ۹ بازیکن برای نخستین بار حضور در این مسابقات را تجربه کردند. علاوه بر این، چند بازیکن جوان دیگر هم در کنار تیم ملی بودند که آینده فوتبال ایران را تشکیل خواهند داد. این یعنی فرآیند تغییر نسل آغاز شده است.

وی ادامه داد: برخی از منتقدان بدون بررسی دقیق درباره عملکرد تیم ملی اظهارنظر می‌کنند، در حالی که اگر تجربه کار در فوتبال داشته باشند، می‌دانند تیم ملی محصول کار باشگاه‌ها و رده‌های پایه است و جوانگرایی باید از همان سطوح آغاز شود، نه در تیم ملی بزرگسالان.

دعوت منتقدان به مناظره فنی

قلعه‌نویی با رد برخی ادعاها درباره شیوه مدیریتی خود گفت: برخلاف آنچه گفته می‌شود، همیشه اهل مشورت بوده‌ام. در جریان جام جهانی نیز با مربیان و کارشناسان باتجربه‌ای مانند حسین فرکی، مجید جلالی و تعدادی دیگر از اهالی فوتبال در ارتباط بودم و از نظرات آنها استفاده کردم. حتی در دوران حضورم در استقلال هشت مشاور داشتم و در سپاهان نیز از تجربه افرادی مانند امیر حاج‌رضایی بهره بردم. اعتقاد دارم هیچ مربی موفقی بدون استفاده از نظرات دیگران به نتیجه نمی‌رسد.

وی همچنین از منتقدان دعوت کرد تا در فضایی کارشناسی درباره مسائل فنی گفت‌وگو کنند و افزود: از همه کسانی که در این مدت درباره تیم ملی صحبت کرده‌اند، دعوت می‌کنم در یک برنامه تخصصی حضور پیدا کنند، رزومه و سوابق فنی خود را مطرح کنند و سپس درباره عملکرد تیم ملی بحث کارشناسی داشته باشیم. نقد علمی به پیشرفت فوتبال کمک می‌کند، اما قضاوت بدون مطالعه سودی برای فوتبال کشور ندارد.

الگوی ژاپن و ضرورت سرمایه‌گذاری در رده‌های پایه

سرمربی تیم ملی با اشاره به الگوی کشورهای موفق آسیایی در زمینه استعدادیابی اظهار داشت: در کشورهایی مانند ژاپن سال‌ها روی بازیکنان از سنین پایین سرمایه‌گذاری می‌شود. آنها از ۱۳ یا ۱۴ سالگی آموزش حرفه‌ای می‌بینند و تا پیش از رسیدن به تیم ملی ده‌ها بازی بین‌المللی انجام می‌دهند. تیم ملی بزرگسالان حاصل همین برنامه‌ریزی بلندمدت است و انتظار نمی‌رود وظیفه جوانگرایی از آنجا آغاز شود.

واکنش به وعده موفقیت در جام جهانی

قلعه‌نویی در ادامه به انتقادها درباره وعده موفقیت تیم ملی در جام جهانی نیز واکنش نشان داد و گفت: زمانی که از خوشحال کردن مردم برای یک هفته صحبت کردم، کشور در شرایط عادی قرار داشت و تمام برنامه‌های آماده‌سازی بر همان اساس تنظیم شده بود. قرار بود با اسپانیا بازی تدارکاتی برگزار کنیم، اردو داشته باشیم و بخشی از مسیر طولانی سفر را نیز مدیریت کنیم، اما با آغاز جنگ همه برنامه‌ها تغییر کرد. در نهایت به جای مسابقه با تیم‌های بزرگ، مجبور شدیم دیدارهایی با تیم‌های محلی برگزار کنیم، در حالی که برخی از رقبای ما پیش از جام جهانی مقابل تیم‌هایی مانند برزیل و انگلیس به میدان رفتند.

وی افزود: اگر شرایط مطابق برنامه پیش می‌رفت، بدون تردید می‌توانستیم با آمادگی بیشتری وارد مسابقات شویم. با این حال هیچ‌گاه مشکلات را بهانه نکردیم و مسئولیت عملکرد تیم را پذیرفتیم.

نگاه به آینده؛ رفع ضعف‌ها برای قهرمانی آسیا

سرمربی تیم ملی در پایان تأکید کرد: فوتبال همیشه غیرقابل پیش‌بینی است و همین ویژگی آن را جذاب می‌کند. مگر کسی تصور می‌کرد تیمی مانند فرانسه با آن همه ستاره نتایجی دور از انتظار بگیرد؟ در فوتبال همیشه امکان رخ دادن اتفاقات غیرمنتظره وجود دارد. ما هم نقاط ضعف خود را می‌شناسیم و برای جام ملت‌های آسیا تلاش می‌کنیم با برطرف کردن ایرادها، تیمی آماده‌تر و مدعی قهرمانی راهی مسابقات کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 1
  • بازنشسته IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
    2 7
    دوست نداشتیم یک مشت پیر پاتال و مصدوم و با رابطه رفتند جام جهانی.نتیجه اش افتضاح بود.فقط ادعا دارید
    • ..... IR ۱۷:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
      3 4
      خیلی ادعاتون میشه بیاید تو گود . معرفی کنید یه به درد بخور که ادعا نداشته باشه.شما ها عشق غرب را که به هیچ روشی نمیشه قانع کرد
    • IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
      0 2
      پیر باباته. تیمی که باخت نداشته و بدشانس هم بوده چجوری افتضاح بوده؟!! اکثر خارجی ها از تیم ایران تمجید کردن اونوقت داخلی های خودتحقیر مدام تیم ایران رو تخریب میکنن!
    • IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
      0 0
      باید مربی از روسیه می گرفتیم
  • سیف IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
    12 2
    منتقدین اول کارنامۀ خودشون رو نشان بدهند! یکی‌شون علی دایی که بزرگترین افتخارش در جام جهانی مساوی کردن با آنگولا بوده!!! فردوسی‌پور که یک وررررررراج عقده‌ای خودتحقیر بیشتر نیست!
    • IR ۱۸:۵۳ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
      2 0
      2006 فقط راه رفت
  • یاسین IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
    15 2
    بازیکنان تیم ملی ما در بدترین شرایط ممکن بازی کردند. از داوری‌ها بگیرید [که خبلی از تحلیل‌گران ورزشی خارجی تایید کردند] تا کارشکنی حرومیان آمریکایی که اجازه ندادند بازیکنان ما در محل مسابقات ساکن بمونن و....! منتقدین، چرت و پرت و از روی عقده‌گشایی پرت و پلا گفتن
  • رضا تورانی IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
    8 4
    جناب قلعه نویی عزیز دست مریزاد خدا قوت درحالیکه دشمن به کشورت حمله کرده بود مردانه و با غیرت همراه با تیم ملی در خاک دشمن جنگیدید و راست قامت ایستادید
  • IR ۲۲:۳۷ - ۱۴۰۵/۰۴/۲۸
    0 0
    نتیجه بد نبود دستشون درد نکنه تو اون شرایط،این حمله ها از جانب مردم نیست از جانب فردوسی پور که دیگه هیچ کس ادم حسابش نمیکنه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس