کد خبر 1796460
تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۵
نفتکش ایرانی

تجاوز صهیونیستی آمریکایی درحالی وارد چهارمین هفته خود شده است که مقاومت جانانه ایران، پاسخ های کوبنده نیروهای مسلح، دشمن را در وضعی قرار داده که برای مدیریت بازار انرژی به گفتار درمانی رو آورده اند.

به گزارش مشرق، در تازه ترین گفتار درمانی تیم کاخ سفید، اسکات بنت وزیر دارایی آمریکا در حالی که تجاوز این کشور به ایران منجر به اختلال در حمل و نقل دریایی و افزایش بهای انرژی در جهان شده است، در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که از روز جمعه - ۲۹ اسفند - به طور موقت تحریم‌های مربوط به نفت ایران که در حال حاضر در دریا است را لغو کرد و اجازه داد که به اکثر کشورها فروخته شود. این مجوز شامل نفتی می‌شود که از ۲۰ مارس در کشتی‌ها بارگیری شده و تا ۱۹ آوریل تمدید می‌شود.

وی مدعی شد که آمریکا این تصمیم را برای تقویت عرضه انرژی و حفظ ثبات بازار جهانی اتخاذ کرده و این مجوز محدود و کوتاه مدت برای فروش نفت هایی خواهد بود که ایران در دریا دارد.

اعلام این تصمیم در حالی صورت می گیرد که هفته گذشته و در روزهای ابتدایی مدیریت تنگه هرمز از سوی ایران اعلام کرده بود که تحریم های نفتی روسیه را به صورت موقت تعلیق می کند تا به زعم آنان، با ورود نفت روسیه به بازار بخشی از کسری ایجاد شده در عرضه نفت متوقف شود.

این در حالی است که پس از اعلام لغو تحریم نفت روسیه، بازار جهانی نفت، واکنش چندانی به این تصمیم نداشت و حتی مشخص شد که یک سوم نفت روسیه را از قبل شرکت های هندی خریداری کرده اند و بنابراین نفت چندانی از این محل به بازارهای جهانی عرضه نمی شود و نمی تواند پاسخگوی نیاز روز افزون پالایشگاههای جهان به طلای سیاه باشد.

در مورد ایران نیز ادعای وزیر دارایی آمریکا، با پاسخ وزارت نفت ایران روبرو شد؛ سامان قدوسی مدیرکل روابط عمومی و سخنگوی وزارت نفت در پاسخ به این ادعای آمریکا اعلام کرد که ایران نفت خام مازاد برای عرضه ندارد.

به گفته قدوسی، «در حال حاضر اساساً ایران نفت خام مانده بر روی آب و مازاد جهت عرضه در سایر بازارهای بین‌المللی ندارد و اظهارنظر وزیر خزانه‌داری آمریکا صرفا با هدف امیدواری دادن به خریداران و کنترل روانی بازار است.»

اگرچه منابع ثانویه و تایید نشده مدعی هستند که ایران بالغ بر ۱۵۰ میلیون بشکه نفت روی آب دارد- موضوعی که اساسا از سوی ایران رد شده است و همه نفت های ایران دارای مشتریان مشخص هستند- اما حتی در صورت صحت بخشی از این ادعا، باید این نکته را متذکر شد که این میزان نفت مصرف یک روز جهان هم نیست و نمی تواند گره ای از مشکل افزایش روز افزون بهای انرژی در جهان بردارد.

سبک گفتار درمانی ساکنان کاخ سفید برای اثرگذاری بر بازار انرژی فقط به توئیت ها و گفتارهای مسئولان آن محدود نمی شود؛ در این میان رسانه های همسو با غرب نیز از شامگاه گذشته مدعی شده اند که شرکت های آسیایی به دنبال خرید نفت ایران هستند در حالی که اینگونه خبرسازی ها فقط برای ساعاتی بر بازار جهانی نفت اثر دارد و فروشندگان و خریداران نفت با واقع بینی بیشتری نسبت به ساکنان کاخ سفید و با این چشم انداز که تنگه هرمز برای مدت بیشتری بسته خواهد ماند و عرضه نفت روز به روز محدودتر خواهد شد، دست به قیمت گذاری و داد و ستد این طلای سیاه می پردازند.

جهش قیمت نفت نه فقط بر بازار انرژی جهان اثرگذاشته است، بلکه صنایع مرتبط با آن حتی حمل و نقل و هوانوردی، گردشگری و ... نیز با افزایش سرسام آور قیمت ها روبرو هستند؛ موضوعی که در مراحل بعد تورم و رکود را در اقتصاد جهانی به ارمغان خواهد آورد.

اذعان وزیر انرژی آمریکا به از بین رفتن توازن بین عرضه و تقاضا در بازار نفت گویای واقعیتی است که گفتار درمانی کاخ سفید علاج آن نیست؛ پیشتر رئیس آژانس بین النللی انرژی گفته بود که عادی شدن جریان انرژی از خلیج‌فارس، ممکن است حداقل ۶ ماه طول بکشد.

«فاتح بیرول» در مصاحبه با فایننشال تایمز با بیان اینکه میزان نفتی که قطع شده است، بیشتر از مقداری است که در شوک‌های دهه هفتاد قطع شده بود، این نکته را متذکر شده است که میزان گاز متوقف شده در حال حاضر بیش از دو برابر مقداری است که در سال ۲۰۲۲ از روسیه به اروپا قطع شده بود و بنابراین قیمت‌های انرژی ممکن است تا زمانی که حمل‌ونقل از تنگه هرمز تحت تأثیر قرار گیرد، همچنان افزایش یابد.

در روزهایی که تحلیلگران بازار انرژی و روزنامه های آمریکایی سناریوی نفت 180 تا 200 دلاری هر بشکه نفت را برای سال جاری میلادی ترسیم می کنند، به نظر نمی رسد برداشتن تحریم هایی که حتی در زمانی که به شدیدترین شکل صنعت نفت ایران را نشانه رفت اما ایران توانست با ابزارهای خود، این تحریم ها را پشت سر بگذارد، چاره ای برای سردرگمی ترامپ و متحدانش باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۴۰۵/۰۱/۰۱
    2 0
    تنگه هرمز به مثابه تنگه احد دوران صدر اسلام است نباید به طمع درآمد اجازه داد فشار از روی آمریکا برداشته بشه و جنگ برده را به آمریکا ببازیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس