میدری: مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی از پانزدهم ماه جاری آغاز می‌شود

یک نماینده مجلس در طعنه به آقایان پزشکیان و عارف برای رضایتشان از اجرای کالابرگ از این گفته است که بهبود آمارها قانع‌کننده نیست و باید شاهد تأثیر در زندگی مردم باشیم.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

چرا رئیس نمایشگاه‌داران با گرانی خودرو مخالف است؟

انتقاد صریح علی مطهری از بازاریان تهران/ چرا رئیس نمایشگاه‌داران با گرانی خودرو مخالف است؟

اسد کرمی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو در مصاحبه با ایسنا پیرامون گرانی اخیر خودرو گفته است: در خصوص وضعیت فعلی بازار خودرو به‌ویژه طی هفته‌های اخیر، شاهد افزایش قیمت‌ها از سوی شرکت‌های واردکننده و شرکت‌های مونتاژکار بودیم. همچنین افزایش قیمت از سوی خودروسازان داخلی نیز سیگنال قابل‌توجهی به بازار برای تغییر قیمت‌ها ارسال کرده است.

او تصریح می‌کند: بخشی از این افزایش قیمت ناشی از رشد نرخ ارز و دلار بوده، اما در عین حال شرکت‌ها، بدون ارائه دلایل شفاف و مشخص و بدون محاسبات دقیق، قیمت محصولات تولیدی خود را افزایش داده‌اند و هم‌زمان با افزایش قیمت خودروهای داخلی، با رشد قیمت کلی در بازار مواجه هستیم.

کرمی می‌افزاید: با وجود نوسانات ارزی، لازم است کنترل و نظارت بر قیمت‌ها اعمال شود؛ چراکه افزایش قیمت‌ها تا این حد، با توجه به شرایط اقتصادی فعلی و کاهش توان خرید مردم، قابل توجیه نیست. متاسفانه خودروهایی که پیش‌تر با قیمت حدود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان عرضه می‌شدند، اکنون به ارقام یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون و یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون رسیده‌اند و سؤال اصلی این است که دلیل این افزایش‌ها چیست؟

این مقام صنفی بازار خودرو تأکید می‌کند: بدون شک؛ ضرورت دارد نظارت جدی‌تری بر نحوه اعمال قیمت‌ها وجود داشته باشد. در حال حاضر برخی نهادهای نظارتی به شرکت‌ها رجوع کرده‌اند، اما این وظیفه اصلی وزارت صمت و شورای رقابت است که قیمت‌ها را کنترل کرده و از افزایش بی‌رویه آن‌ها در بازار جلوگیری کنند.[1]

*باید دید کار گرانی بیقاعده خودرو به کجا رسیده است که مقام صنفی این بازار هم حتی خواستار نظارت بر قیمت‌ها می‌شود.

دقت شود که آقای کرمی حکما باید از این گرانی منتفع باشد اما او به دلیل اصیل‌زادگی و عقلانیت اقتصادی می‌داند که قیمت گزاف و نرخ بیقاعده و دلبخواهی، رقابت‌کُش است، تعداد زیادی از مردم را از بازار خرید جدا می کند و در ادامه اقتصاد را به رکود می‌کشاند. از همین روست که به مخالفت با آن برمی‌خیزد.

و البته باید شکرگذار بود که بین برخی کاسبان و تولیدکنندگان بی‌انصاف و گرانفروش اما اینچنین افراد عاقل و دلسوزی پیدا می‌شوند که به اندازه تکلیف خود به مردم خدمت می‌کنند و مانع گرانی بیقاعده هستند.

لُبّ کلام آقای کرمی نظارت بر بازار از سوی نهادهای مسئول و نهادهای نظارتی است.

نظارتی که اگر به صورت کارا از سوی دولت و قوه قضائیه وجود داشته باشد هرگز شاهد گرانی‌های دلبخواهی و نرخ‌های بیقاعده نخواهیم بود.

گفتنیست، دادستانی تهران اخیرا با ورود به پرونده گرانی خودرو، فراخوان فروش خودروهای یک شرکت گرانفروش را تا اطلاع ثانوی متوقف کرده است.[2]

***

نماینده مجلس: کالابرگ فعلی پاسخگوی نیاز خانواده‌ها نیست

انتقاد صریح علی مطهری از بازاریان تهران/ چرا رئیس نمایشگاه‌داران با گرانی خودرو مخالف است؟

سعید رحمت‌زاده، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم صومعه‌سرا در نطق میان‌دستور خود در جلسه علنی یکشنبه گذشته مجلس با بیان اینکه سیاست یکسان‌سازی ارز در داخل اگرچه با هدف مبارزه با رانت و تقویت معیشت مردم اجرا شد، اما نباید به‌گونه‌ای دنبال شود که فشار مضاعف بر دوش مردم باشد بیان کرد: همه می‌دانیم کالابرگ فعلی پاسخگوی نیاز خانواده‌ها نیست؛ باید با کنترل تورم، تأمین نهاده‌های دامی و کشاورزی، با گران‌فروشی، احتکار و انحصار برخورد ویژه شود.

به گزارش ایسنا، او با تاکید بر اینکه حمایت از بیماران باید به عنوان یک فوریت انسانی قلمداد شود؛ افزود: بحران تأمین داروهای اساسی و وضعیت دشوار خانواده‌های دارای بیماران خاص را در نظر بگیریم.

رحمت‌زاده تصریح می‌کند: از دولت انتظار داریم که بدانند فشار معیشت امروز فقط در آمارها نیست؛ جناب آقای پزشکیان و دولت محترم، این فشار در شکل زندگی مردم است. اینکه سرانه ریالی سبد کالا افزایش یابد روی کاغذ قانع‌کننده نیست، بلکه باید در زندگی مردم اثر داشته باشد.[3]

*این چندمین بار است که نماینده‌ای از میان پارلمان فریاد برمی‌آورد که قانون کالابرگ به درستی اجرا نشده و نتوانسته رضایت مردم را آنطور که باید و شاید جلب کند.[4]

در واقع ما نمی‌دانیم چه کسی باید چه بگوید تا دولت محترم بداند که وزارت کار و رفاه اجتماعی حاضر نیست به نحو مطلوبی قانون کالابرگ را اجرا کند!

هرچه هست لکن ما در نجابت و دلسوزی رئیس‌جمهور پزشکیان هیچ تردیدی نداریم و امیدواریم همین نجابت و دلسوزی دستگیر مردم شود و قانون کالابرگ به کانال اجرائیات مطلوب هدایت شود.

دقت شود که قانون کالابرگ قرار بود خیال خانواده‌ها را از بابت کالاهای اصلی سبد معیشتی راحت کند و به شهروندان اطمینان بدهد که این کالاها از تنش‌های قیمتی مصون خواهد بود و ارزان‌تر از قیمت‌های روز به دست آنها می‌رسد. لکن اکنون این اتفاق نیافتاده و همانطور که محرز است روش فعلی اجرای کالابرگ همانطور که نمایندگان مجلس هم اذعان دارند نتوانسته اطمینان و آرامش خاطر لازم را برای مردم فراهم بیاورد.

***

انتقاد صریح علی مطهری از بازاریان تهران
انتقاد صریح علی مطهری از بازاریان تهران/ چرا رئیس نمایشگاه‌داران با گرانی خودرو مخالف است؟

علی مطهری، فرزند شهید مطهری و از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با سایت جماران درباره "آشوب دی‌ماه" گفته است: بالاخره همه قبول داشتند که اصل اعتراض درست بوده است، اگرچه می‌توانست با بیان دیگری مطرح شود. می‌توانست با درخواست گفت‌وگو مطرح شود. اقدام اولیه بازاریان تهران توأم با بی‌احتیاطی بود، زیرا در چنین شرایطی ورود به خیابان با ماست ولی ادامه آن با ما نیست. شاید اگر بازاریان تهران که این اقدام را شروع کردند، با درخواست گفت‌وگو با دولت آغاز می‌کردند، بهتر بود تا اینکه وارد خیابان شدند و بعد کار از دستشان خارج شد.

او تصریح می‌افزاید: در کشور ما چون یک‌روال قانونی برای اعتراض وجود ندارد، این کار آنها یک ریسک بود و دیدیم از دستشان در رفت و منجر به این حوادث شد.

مطهری تصریح می‌کند: اصل اعتراض کار درستی بود و همگان آن را پذیرفتند. حتی رئیس‌جمهور با رهبرانشان صحبت کردند. اما دیدیم در گوشه ‌و کنار کشور این فرصت را مغتنم شمردند و افراد مسلح و آموزش‌دیده و لاتهای محله‌ها وارد شدند. اعتراض مردم طبیعتاً شنیده شد. همه فهمیدند که مشکل چیست، زیرا مطلب کاملاً روشن بود و با زندگی همه مردم سروکار داشت. کاسب‌ها دچار مشکل بودند و همه مردم با این افزایش قیمت‌ها واقعاً دچار مشکل بودند مگر افراد خیلی خاصی که آن‌قدر ثروتمند هستند که این گرانی‌ها در زندگی آنان تأثیری ندارد. والا در زندگی شاید نود و پنج درصد مردم کاملاً مشهود است. بنابراین، حرف درست بود، اما می‌شد به شکل دیگری مطرح شود تا سوءاستفاده نشود.[5]

*حرف درست دکتر مطهری مصداق بصیرت نافذ است.

بصیرت نافذی که صحنه را با عقلانیت محض تحلیل می‌کند و اسیر رفتارهای پوپولیستی نیز نمی‌شود. به این معنی که شاهدیم دکتر مطهری علیرغم اینکه ممکن است در مظانّ آرای انتخاباتی مردم قرار بگیرد اما از نقد رفتار یک قشر خاص از مردم هیچ اِبایی ندارد و صراحتا اشتباه آنان را گوشزد می‌کند.

رفتاری درست و به مثابه کیمیا که متأسفانه کمتر آنرا دیده یا شنیده‌ایم.

حقیقت این است که اعتراض برخی از بازاریان در یوم دوشنبه 8 دی‌ماه، یک رفتار بیجا، غلط و فاقد مانیفست بود. زیرا از یک‌سو این تعداد از بازاریان افرادی ندار نبودند که بخواهند در اعتراض به امر همیشگی نوسان دلار آزاد اعتراض شدید داشته باشند و ثانیا دولت مشغول انجام اقدامات مهم اقتصادی بود و لذا بازاریانِ به خیابان آمده باید همدلی و همراهی خود را نشان می‌دادند نه اینکه هیجانی رفتار کنند!

بماند که همان اعتراض یک روزه و میکروسکپی نیز با رفتارهای غلطی مثل تجمع غیر قانونی، شعار علیه نظام و برانگیختن واکنش یگان ویژه همراه بود.

و دیدیم که اگرچه این رفتار میکروسکپی بلافاصله تمام شد اما زمینه‌ای را برای یک آشوب بزرگ در هفته‌ی بعد فراهم ساخت!

ما نیاز به این داریم که نظیر آنچه که مطهری گفت از سوی دیگرانِ دیگری هم مطرح شود تا بدینوسیله حقیقت منقّح شود، راه درست شناسانده شود و خط تمایز حق از باطل در ذهن جامعه شکل بگیرد.

بدانیم بازاریانی که به خیابان آمدند، اشتباه کردند...

***

1_ isna.ir/xdVSd7

2_ mshrgh.ir/1782123

3_ isna.ir/xdVSfZ

4_ mshrgh.ir/1781789

5_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1695569

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 4
  • IR ۱۳:۰۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    7 2
    درست تر از آن این است که این لاتها در همه جوامع هستند ولی پلیس یکایک آنها را می شناسد و آنها را کنترل می کند چرا پلیس ایران در این زمینه کوتاهی دارد ؟ راستی چرا ؟؟؟ توضیح معلوم نیست ؟ ؟ ؟
    • IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
      7 0
      پلیس کوتاهی نداره متأسفانه قوه قضائیه به اسم ضعف قوانین این موجودات رو مدتی در زندان هایش بدون هیچ گونه تنبیهی پروار تر و حرفه ایی تر میکنه و بعد هم یک عفو سراسری مهمانشان میکنه و میفرسته در آغوش جامعه
  • IR ۱۳:۰۹ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    6 1
    اگر نهادهای اطلاعاتی به دولت درباره تبعات اجرای طرح اخطار داده اند و نادیده گرفته شده ، مسئولیت با چه کسی است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • IR ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    5 1
    والا نوسان همیشگی کجا و طی چند ماه دوبله سوبله شدن کجا اوضاع جالب نیست
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    0 0
    اعتراض میکروسکوپی ؟
  • IR ۱۳:۲۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    5 1
    حرف اقای مطهری درست است ولی واقعیت اینه مدتهاست وزارت صمت به حرفها گوش نمیدهد یکی از صنفها موبایل بود و چندین ماه بود وزارت صمت سنگ انداخت ثبت سفارش قطره چکانی بود خودرو که میبینید هر روز وارداتی مونتاژی گرون میکنند با گروهی از تجار طرفیم یادشون رفته کاسبی یعنی سود پایدار همیشگی ، دنبال اینن سریع جیب ملت خالی کنند
  • IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    29 1
    خیلی از این بازاری ها که معترض بودن وضع مالی خوبی داشتن و می‌دونستن که بعدا چه خواهد شد و خیانت کردن و بنزین رو آتش ریختن.به قول مطهری میشد با دولت برنامه گفتگو گذاشت .روال عادی اعتراض اینه ولی افسوس که بعضی قدرنشناسن و مملکت رو تو مشکل میندازن
  • IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    4 7
    اعتراضات شدیدتر در راه است
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    39 1
    دولت هر کاری میکند بکند فقط سفره مردم برقرار باشد آب از آب تکان نخواهد خورد
  • IR ۱۴:۲۵ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    8 2
    دولت مدام تصمیمات اشتباه می گیرد و هزینه آن را ملت می پردازند ویک جمله تکراری و خسته کننده رئیس جمهور نجیب و خادم
  • IR ۱۴:۴۳ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    11 0
    پیشنهاد میکنم بازاری های تهران که به اغتشاش آمدند برای نوروز امسال فقط لباس تم قرمز بخرند. بهشون بیشتر میاد
  • IR ۱۴:۵۴ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    5 1
    خون تک تک مردم بر گردن بازاریهای تهرانه که با اعتصاب بی موقع اتش ترور را فراهم کردن ایشالا علم سیاه بر در تک تکشون نصب بشه تا داغ دل خانوادهها رو بفهمن بزودی
  • بایک IR ۱۵:۲۱ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    6 0
    بازاری ها چرا قبلا در ۱۰ یا ۱۵ سال گذشته که همواره ارز افزایشی بوده اعتراض چشمگیری نداشتند؟ چون وقت داشتند بلافاصله قیمت ها رو بروز کنند و حتی جلو تر از نرخ ارز حرکت کمند لذا متضرر که هیچ منتفع بودند، این بار مشکلشان به قیمت و افزایش آن نبود به سرعت تغییرات بود که اجازه نمی داد با آن سرعک آنها هم قزگت ها را افزایش دهند. حالا به حقوق بگیران ثابت و نجابتشان بیشتر پی میبرید کارگران، کارمندان و معلمان ۲۰ میلیون خقوق، اساتید دانشگاه ۳۰ میلیون حقوق ...
  • قاسم کریمی IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    2 5
    اول اینکه فارسی رو پاس بدارید،جایی که میتونید بگید «روز» چرا از کلمه یوم استفاده کردید؟ دوم اینکه این اعتراض لازم بود،چون خیلی مواقع گفتگو مشکلی رو حل نمیکنه،همینطور هم این اعتراض طوری جواب داد که خیلی از مسئولین رو از خواب ناز بیدار کرد و اعتراف کردند که باید کاری برای این ملت کرد.
  • رضایی IR ۱۵:۲۷ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    20 0
    بازاریان درست زمانی را انتخاب کردند که ناتانیاهو در آمریکا با ترامپ ملعون در حال هماهنگی در باره ایران بودند .آیا انتخاب این زمان توسط باراریان تصادفی بود؟. بازاریان خواستند نشان دهند که ایران بی ثبات است. حالا خودشان را کنار کشیدند و می گویند کی بو د،کی بود ما نبودیم.
  • IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۴/۱۱/۱۳
    1 0
    گرامیان و عزیزان ، شما میشه یه لطفی کنید ، در عرصه اقتصادی دشمنان ایران را پشیمان کنید ؟ من با کمک هوش مصنوعی یک محاسبه کردیم ، جمع‌بندی و نتیجه‌گیری هزینه ی یک بازنشسته با طول عمر باقی مانده 30 سال به شرح زیر شد : توجه بسیار مهم: این ارقام بر اساس فرض شما (بازنشسته بودن) و برآورد اولیه هزینه‌های اوایل ۲۰۲۴ استوار است. عدم دسترسی به داده‌های ۲۰۲۶، دقت این محاسبات را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. و حدود تورم سالانه 20 درصد تا 25 درصد محاسبه شده . هزینه ماهانه در ابتدای دوره (تخمینی): ۹.۳ میلیون تومان. هزینه ماهانه در سال ۳۰ام (تخمینی): بین ۲.۳ میلیارد تا ۶.۴ میلیارد تومان. مجموع کل هزینه ۳۰ ساله (تخمینی): بین ۴۳ تریلیون تا ۱۰۸ تریلیون تومان. به نظر شما ، ما داریم دشمن رو میزنیم یا خودمون رو ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس