به گزارش مشرق،کانال تلگرامی پایش آمریکا & UN در مطلبی با عنوان لابی بدنام آمریکایی، نگران مذاکرات غیرمستقیم عمان شد نوشت:
مدیر سیاستگذاری گروه «اتحاد علیه ایران هستهای» (یوانی) در آمریکا، به انتقاد از مذاکرات غیرمستقیم واشنگتن و تهران در عمان پرداخت و مدعی شد: استراتژی ایران، خرید زمان و بقا است.
دیپلماتهای ایرانی و آمریکایی در عمان برای گفتوگو درباره توافق هستهای دیدار کردند. این گفتوگوها صحنهای برای رویارویی سبکها، لحن و محتوا بود.
در گذشته، گفتوگوها در مکانهایی مانند وین به مطبوعات بینالمللی اجازه میداد تا خروج و ورود هیئتهای ایرانی و آمریکایی به هتلهای مختلف را تماشا کنند. این بار، بحثها به دور از چشمان کنجکاو و خبرنگاران در داخل کاخهای مسقط پنهان میشود.
وزارت خارجه ایران کار خود را با تلاش برای کنترل و تسلط شدید بر روایت اولیه رسانه آغاز کرد. دیپلماتهای ایرانی به رسانهها گفتند که مذاکرات در فضای مثبتی انجام شد. این ابراز خوش بینی ایرانیها در جریان مذاکرات احیای توافق هسته ای ایران از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ در دوره ریاست جمهوری بایدن هم رایج بود.
استفاده خلاقانه او از دیپلماسی مبتنی بر اجبار میتواند علیه جمهوری اسلامی مفید واقع شود. این پویایی در دورهای قبلی مذاکرات با ایرانیها وجود نداشت، ایرانیهایی که عمداً مذاکرات را به تعویق انداختند تا خواستههای ایالات متحده را کم کنند و ترسی هم از عواقب کارشان نداشتند.
از نظر ماهوی، بین خواستههای آمریکا و ایران ناهماهنگی وجود دارد.
مرکزیت دکترین فعلی ترامپ در مورد ایران روی این است که به ایران یک انتخاب بدهد: برنامه هستهای خود را از بین ببرد یا آمریکا و اسرائیل برچیدن آن را برای تهران انجام خواهند داد.
ویتکاف در مصاحبههای اخیر خود به انعطافپذیری در زمینه سازش (با ایران در مذاکرات) اشاره کرده اما تلفیق نظرات او و دیگر مقامات ترامپ نشان میدهد که دولت ترامپ به دنبال توافقی قویتر از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود برجام را "بدترین توافق تاریخ" خوانده بود.
اگر ایالات متحده مراقب نباشد، توافق موقت میتواند به سرعت تبدیل به توافق دائمی شود. اگر ایران از اعمال تحریمها جلوگیری کند و شرایط ایدهآل برای حمله به برنامه هستهای ایران از بین برود، ایالات متحده دیگر تهدید نظامی معتبری برای برنامه هستهای ایران نخواهد بود. همه استراتژی ایران، خرید زمان و بقا است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.