سلیمی‌نمین به نامه محسن هاشمی پاسخ داد/"خاطرتان هست که با اکراه پذیرفتید عکس آقای هاشمی را از بالای سرش بردارید"

عباس سلیمی‌نمین روزنامه‌نگار و محقق تاریخی در نامه‌ای به اعتراض اخیر محسن هاشمی نسبت به یک برنامه تلویزیونی واکنش نشان داد. او همچنین نامه سال گذشته‌اش به محسن هاشمی را این بار به صورت علنی منتشر کرد.

به گزارش مشرق، عباس سلیمی‌نمین اخیراً با حضور در برنامه دست‌خط شبکه ۵ سیما ضمن بیان تحلیل‌ها و خاطراتی درباره گذشته سیاست در کشور، به خاطره‌ای از تذکر خصوصی خود از طریق محسن هاشمی رفسنجانی به مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اشاره کرد.

پیرو این اشاره -که در ادامه‌ی این گزارش محتوای آن روشن خواهد شد- آقای محسن هاشمی رفسنجانی نامه‌ای به صداوسیما نوشت و ضمن اعتراض به اظهارات آقای سلیمی‌نمین آن را توهین‌آمیز خواند. آقای محسن هاشمی نگفته بود که کدام بخش این اظهارات توهین‌آمیز است اما از صداوسیما خواسته بود که چنین رویکردی را کنار بگذارد.  

پس از این اعتراض آقای محسن هاشمی، آقای عباس سلیمی‌نمین نیز نامه‌ای به محسن هاشمی نوشته و ضمن تشریح مجدد ماجرا، از او خواسته است که بیان کند دقیقاً کجای حرف او توهین‌آمیز بوده. سلیمی‌نمین همچنین از گفتگو در این باره در صداوسیما استقبال کرده و البته در توضیح بیشتر مطالبش در دست‌خط، نامه‌ی محرمانه‌ای که سال گذشته به محسن هاشمی نوشته بود را هم یادآوری و متن آن را منتشر کرده است. متن پاسخ عباس سلیمی‌نمین به نامه اخیر محسن هاشمی را در ادامه می‌خوانید. پس از پایان متن اخیر، نامه‌ی سال گذشته‌ی آقای سلیمی‌نمین به آقای محسن هاشمی نیز درج شده است.

نامه‌ی اخیر آقای سلیمی‌نمین به محسن هاشمی:

جناب آقای محسن هاشمی

با سلام

روایت نامه گلایه آمیزتان به ریاست جدید رسانه ملی برایم تأسف برانگیز بود. زیرا اظهارات مرا نمونه‌ای از مصداق توهین و تخریب در دور جدید مدیریت صداوسیما ذکر نموده و نوشته‌اید: «در آغاز مسئولیت جنابعالی نیز در برخی برنامه‌های رسانه ملی این روند تداوم یافته است که به طور نمونه می‌توان به برنامه «دست خط» شبکه پنجم سیما در مورخ ۱۴ آبان اشاره کرد که عبارت‌های توهین آمیز و مطالب خلاف واقع به آیت الله هاشمی رفسنجانی نسبت داده شد. "

جناب آقای محسن هاشمی! ای کاش فرازهای توهین تلقی شده که ضرورت یافته نامه‌ای به ریاست رسانه ملی مرقوم دارید را مشخص می‌ساختید تا افکار عمومی نسبت به میزان سعه صدر خانواده آقای هاشمی و چگونگی مبادی آداب بودن لحن و قلم بنده به قضاوت بنشینند. قبل از طرح موضوع و فراخواندن اهل نظر به داوری یادآور می‌شوم از سال ۶۰ که نگارش حرفه‌ای را آغاز کردم تاکنون هزاران مکتوب در قالب سرمقاله، یادداشت، مقاله تحقیقی، نقد، مناظره قلمی، کتاب و ... با امضای بنده ثبت و ضبط شده است، هرگز به نیروهای عدم پایبند به مصالح ملی نیز توهینی روا نداشته‌ام تا چه رسد به مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی که احترام به او را برخود فرضی می‌دانم.

در برنامه مورد اشاره در پاسخ به پرسشی در مورد نحوه کار مطبوعاتی‌ام، عنوان کردم که در ۲ دهه مدیریت رسانه همواره به دنبال اصلاح بودم؛ به همین دلیل اگر یک ناهنجاری‌ با تذکر خصوصی حل می‌شد هرگز آن را منتشر نمی‌ساختم. چون این روش متداول نیست می‌بایست مصادیقی عرضه می‌داشتم؛ لذا از موردی سخن گفتم که تذکر مکتوبم مفید واقع شده بود. همانگونه که کاملاً واقفید در برنامه ضیافت افطار ابوی گرامی برای مدیران رسانه‌ها درسال ۱۳۷۵ تصویر ایشان بالای جایگاه جلوس رئیس جمهور نصب شده بود. اینجانب عکس تهیه شده توسط عکاس موسسه را طی نامه محرمانه‌ای خدمت شما(به عنوان ریاست دفتر) ارسال داشتم. در گفت‌وگوی تلفنی در نهایت با اکراه پذیرفتید که عکس را بردارید، بنده هم خبر را منتشر نساختم. این روایت حاوی چه توهینی است؟ البته غرض از نقل این خاطر یادآوری این نکته خدمت روزنامه‌نگاران جوان بود که بیشتر هدف خود را اصلاح قرار دهند تا رقابت سیاسی.

جناب آقای محسن هاشمی! شما بهتر از هر کسی می‌دانید که چه موضوعاتی را در دوران ریاست جمهوری ابوی گرامیتان (چه مربوط به لغزش‌های خانواده و چه مربوط به اطرافیان) به صورت نامه خصوصی مطرح کردم. حتی سال گذشته درحالی که نامه محرمانه من در مورد تحصیل یکی از معاونان رئیس جمهوری درسال ۱۳۷۳ در روزانه نگاری‌های هاشمی به بدترین وجه ممکن انعکاس یافته بود به هیچ وجه نخواستم آن را رسانه‌ای کنم. مرحوم ابوی در ذیل رخدادهای روز ۱۷ آبان این سال مرا از قول آقای میرزاده(معاون اجرایی وقت رئیس جمهوری) «کج فهم» خوانده بودند. البته با آقای میرازده تماس گرفتم به صراحت چنین توهینی را که به نقل از ایشان آورده شده تکذیب کرد. بنده نوار اظهارات آقای میرزاده را منتشر نساختم. فقط از شما خواستم در چاپ‌های بعدی این توهین را اصلاح کنید. اما اکنون که مرا غیرمنصفانه، تند رو و توهین کننده می‌خوانید و خط قرمزی بر تلاش چند دهه‌ام که به جز اصلاح هدفی نداشتم، می‌کشید، ضمن انتشار نامه سال گذشته به ضمیمه (برای قضاوت اهل نظر) آمادگی خود را برای آنچه نقد مستدل از طریق چندصدایی خوانده‌اید اعلام می‌دارم؛ به این امید که انتقادهای صادقانه را برتابیم و درمسیر اصلاح گام‌های موثرتری برداریم.  

عباس سلیمی نمین

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران

****************

نامه‌ی سال گذشته آقای سلیمی‌نمین به آقای محسن هاشمی:

جناب آقای محسن هاشمی
مدیر محترم دفتر نشر معارف انقلاب
با سلام، روزانه‌نگاری ابوی گرامی مربوط به سال ۱۳۷۳ تحت عنوان «صبر و پیروزی» نکته‌ای را در مورد این‌جانب در خود دارد که انگیزه نگارش این نامه به شماست. در این اثر ذیل روز ۱۷ آبان این‌گونه می‌خوانیم: «تلفنی با رهبری برای کسب اجازه جابجا کردن ارقام بودجه در سقف مصوب مجلس صحبت کردم. دیشب و امروز هم باران داشتیم. آقای میرزاده [معاون اجرایی رئیس جمهور] آمد از کج فهمی آقای [عباس] سلیمی رئیس کیهان هوایی گله داشت، آقای [محمد] اشرفی اصفهانی آمد. برای مجمع فرهنگی کرمانشاه که به کمک من، فاز اول آن تکمیل شده است، کمک خواست. آقای [اسماعیل] فردوسی‌پور [رئیس دیوان عدالت اداری] آمد برای دیوان عدالت اداری و برای مجمع فرهنگی فردوس کمک خواست و در باره حکم نادرست دیوان علیه رئیس سازمان نظام پزشکی، آقای دکتر [ایرج] فاضل و لغو حکم توسط دیوان عمومی توضیح داد.»(صص ۴۹۷ و ۴۹۹)

چنان‌که واقفید بزرگان عرصه سیاست‌ورزی عمدتاً بر اساس مبانی شناخته شده به مبهم‌نویسی و نیمه‌نگاری در ثبت و ضبط خاطرات خود بسیار مقیدند، مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما در جمله مورد اشاره قضاوتی تحقیرآمیز در مورد اینجانب صورت گرفته است. این مسئله با روش مبهم‌نویسی‌- که همواره تفسیر موضوع یا رخداد در انحصار ناقل است- از اساس تفاوت دارد؛ حتی اگر این عزیز را مجاز به تحقیر مدیر یک رسانه بدانیم، آیا نباید خوانندگان در جریان قرار گیرند که چه فعلی مرا مستحق چنین توهینی ساخته است؟

به منظور ثبت در تاریخ ناگزیر از ارائه توضیحاتی هستم و امیدوارم با دادن فرصت نشر به آن میزان پای‌بندی خود به حقوق اساسی دیگران را روشن فرمایید. جناب آقای میرزاده در دوران تصدی معاونت ریاست جمهوری بدون اطلاع عمومی دوره دکتری ترددی را در استرالیا سپری می‌ساختند. اینجانب توسط دانشجویان ایرانی مقیم این کشور از این امر مطلع شدم؛ با وجودی که نشریه داخلی دانشگاه که در آن تصویر آقای میرزاده درج شده بود و... و. را در اختیار داشتم نامه محرمانه‌ای به ایشان نگاشتم و عواقب شوم چنین رویکردی را در نظام یادآور شدم.

آقای میرزاده تلفنی با بنده تماس گرفت و توضیحات مفصلی ارائه داد؛ از جمله این‌که هرگز از وقت اداری برای تحصیل صرف نکرده و... ضمن این‌که از تزشان دفاع کرده و دیگر کارش نزدیک به پایان است؛ لذا خواست خبر در نشریه کیهان هوایی درج نشود. البته متقابلاً گفته شد که صرفاً این، مسئله ایشان نیست و باب شدن این فکر که تصدی پست‌های مهم برای «ارتقای موقعیت خود» فرصت مناسبی است آفت جبران ناپذیری را متوجه نظام مدیریتی کشور خواهد کرد. معاون محترم رئیس جمهور ضمن پذیرش استدلال مدیر یک رسانه قول داد تمهیداتی بیندیشد که این رویکرد باب نشود؛ زیرا معلوم نیست دیگران زمانی را که باید به انجام وظایف خود در قبال مردم اختصاص دهند به آبادی دنیایشان! نپردازند. از آن‌جا که از یک سو چنین قولی را دریافت کردیم و از سوی دیگر انتشار خبر دکتری گرفتن ضمن خدمت!! معاون رئیس جمهور، می‌توانست دیگران را نیز به این وادی سوق دهد، با وجود داشتن مستندات و اذعان خود آقای میرزاده کیهان هوایی خبر را منتشر نساخت؛ البته متأسفانه بعدها روشن شد که حضرات به وعده خود چندان عمل نکرده‌اند و نه تنها با مدیران سوءاستفاده کننده از موقعیت ویژه مدیریتی برخورد لازم صورت نگرفت. بلکه برخی دیگر از به‌اصطلاح «مردان هاشمی» به همین شیوه دکتری گرفتند.

آیا شرط انصاف و مروت است که مدیر رسانه‌ای که در آن ایام چنین حساسیت به‌جایی داشته است را «کج فهم» بخوانیم!؟ امروز در تجزیه و تحلیل ضعف‌های مدیریتی یکی از آفات بنیان برکن را رویکرد برخی مدیران به مسائل شخصی‌شان- و نه امورات مردم- می‌یابیم. آقایان از کارکرد رسانه‌ای که نه به دنبال معامله‌گری بود و نه به دنبال تخریب، راضی نبودند و به آن بر چسب ناشایست می‌زنند؛ زیرا حتی تحمل انتقاد خصوصی را نداشتند. در ایام ریاست جمهوری مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی، کیهان هوایی ناهنجاری‌های بسیاری را به صورت نامه محرمانه به ایشان منعکس می‌کرد. اگر بناست این حساسیت‌ها به سخره گرفته شوند دست‌کم اجازه دهید موضوع مورد قضاوت قرار گرفته، نیز در معرض داوری خوانندگان قرار گیرد. در تماس تلفنی که بعد از مشاهده این اثر با آقای میرزاده داشتم ایشان گفت به یاد ندارم که چنین قضاوتی کرده باشم، اما قطعاً آقای هاشمی هم خلاف نمی‌گفتند!؟

جناب آقای محسن هاشمی! آن ‌چه مرا بیشتر از توهین می‌آزارد توجیه محدویت‌هایی است که آن زمان برای روزنامه‌نگارانی چون من به وجود آوردند و در نهایت از صحنه خارج ساختند. امیدوارم با چاپ این توضیح در چاپ‌های بعدی این اثر، مخاطبان را به قضاوت در مورد بر چسب «کج فهم» بودن اینجانب فرا خوانید. پیشاپیش از عنایت شما سپاسگزارم
عباس سلیمی نمین

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 5
  • IR ۱۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    61 0
    رفسنجانی در نهایت اشرافی گری مرد و تمام شد .
    • IR ۰۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      13 0
      برای خانواده اش تمام نشده هنوز به امید آب دارن چاه عمیق می زنند
    • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 0
      هرچیزی را نباید شنید
  • IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    43 0
    جناب سلیمی هاشمی و خانواده اش (بخصوص فائزه و ...) تکلیفشون روشنه. خودتون رو خسته نکنید.همه اینارو می شناسن.
  • محمدایوب IR ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    39 0
    قبیله هاشمی رفسنجانی با مردم چنان برخورد میکنند مانند امپراطوری های گذشته ویا ملکه انگلیس. بر کوچکترین انتقاد برنمی تابند. ملکه فتنه در ترافیک گیر میکند هفت تیر میکشند. فائزه هرروز نفس کش می طلبد. آن یکی پسرش قرارداد رانتی در شهرداری می بندد. یکی باید به خانواده بفهماند بابا رفت تموم شد رفت درباره موشک گفتگو کنه بابا رفت محسن به بقیه هم بگو
  • US ۲۰:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    3 17
    من مشی و روش حکومتداری هاشمی رفسنجانی را به هیچ وجه قبول ندارم اما آقای سلیمی نمین باید اقتضای فضایی را که در آن فعالیت می کند بپذیرد. روزنوشت های هاشمی گویای نگاه او به وقایع است دلیلی ندارد که الزاما درست باشد. از منظر او این موضوع کج فهمی است.
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    5 0
    دنیای ...
  • IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    21 1
    من با نظر اقای سلیمی موافقم کاش همه افرادی که در این نظام در حال تلاش و کار طاقت فرسا هستند برای یک بار هم که شده نحوه دریافت مدرکشان را شفاف سازی میکردند و دکتر و مهندس شدنشان را در ضمن خدمت چگونه گرفته اند و در چه زمانی کلاس رفته اند که توانسته اند هم درس بخوانند و پایانامه بدهند و هم در بلاترین پستهای دولتی کار کنند و بعد دکتر شوندو حالا طلبکار مدم بینوا شوند
  • اکبر جوجه IR ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    21 0
    مکان پایان زندگی محروم گویای نگرش او و خانواده اش به مردم بود
  • حاج محمد IR ۲۲:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    8 0
    پس از پایان جنگ وبا شروع دولت سازندگی به بعد تمامی مسئولین خصوصا اصلاح طلبها دکتر شدند روزی احمدی نژاد امدبا کلی هارت وپورت که من آنها که مدرک فلان گرفته اند میگم والی آخر معلوم نشد چرا ساکت شد باید قانونی وضع شود مانند قانون ازکجا اورده ای قانون چگونه مدرک گرفته ای نمونه آن منوچهر فریدون که در گلاسگو انگلیس با نام فریدون دکترا میگیرد و اینجا نام روحانی دارد ویک کلمه انگلیسی بلد نیست در صورتی که در داخل کشور برای آزمون کارشناسی ارشد باید زبان انگلیسی خوب باشد
  • IR ۲۳:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۲
    12 1
    از روزی که رفسنجانی رئیس جمهور شد بدبختی های مردم شروع شد و ایضا خوشبختی های اطرافیان ایشان .
    • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
      2 0
      خداازش نگذرد
  • بافقی IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    6 0
    خواهشا با توجه به اعما ل و رفتار این طرف و فتنه گری این بی انصاف خدانیامرز در فتنه88 که راس فتنه بود از اوردن عبارت ایت الله به اول اسم ایشان خوداری فرمایید .
  • داوود IR ۰۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    4 0
    بیشتر گرفتاری های امروز جامعه، مربوط می شود به تصمیمات دولتهای قبل، اثرات دولت هاشمی رفسنجانی تا نیمه قرن جدید روی این مملکت سنگینی می کند، یکی از پر رنگترین این تصمیمات، کنترل جمعیت هست که چه گرفتاری برای آینده ایران عزیز رقم زده،
  • IR ۰۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    10 0
    خانواده هاشمی یه عده تازه به دوران رسیده بودن که مملکتو چاپیدن الانم طلبکارن
  • سید روح اله IR ۰۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    6 0
    خانواده آقای هاشمی را کج فهم خطاب کنم به واژه کج فهم جفا کردم این خانواده با فهم دقیق منافع خانوادگی را بر منافع ملت ترجیح میدهند چه ابویشان با آن خوی اشرافیگری و چه آن فائزه یشان با آن ادبیات دور از ادب و نزاکت که دلش برای ترامپ می تپید و چه این محسن شان که خود را ظاهر صلاح نشان میدهد. مشکل این خانواده این است یه قطعه ای زمین داشتند که ایران افتاده وسطش.
  • ناشناس IR ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    3 0
    متاسفانه بابی را که معاون عزیز باز کرد سال هاست توسط مدیران کشور در همه سطوح مجدانه پیگیری می شود و میز ریاست سکوی پرتاب به دکتری شده است و امروزه از در و دیوار ادارات ما خانم و آقای دکتر می ریزد که همه با گرفتن پست به آن دست یافته اند و پا در رکابی گذاشته اند که به قیمت جان آدم ها هم از آن کوتاه نمی آیند
  • IR ۰۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    5 0
    اف بر آنکه با شعار تجلل و تجدد دولتمردان را فاسد ، مال اندوز و رانتخوار کرد
  • مصطفی IR ۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    4 0
    به قول خواجه عبدالله انصاری دی رفت وباز نیاید فرداکه شایدهرگز نیاید پس دلی رابدست آور هاشمی رفت اما کسانیکه ازکناراو به جایی رسیده اند هستند ازخاطراتش همین بس که روز عاشورا به سد لتیان بروند البته باخانواده برای اسکی روی آب دیگر چه توقعی دارید توخود بخوان حدیث مفصل ازاین مجمل
  • IR ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    4 0
    باید افشا می‌کردید،،، به عنوان یک روزنامه نگار،، اشتباه کردید که مصالحه کرده و مطلب را پنهان داشتید. چه نامی دارد این رفتار ؟؟ عافیت طلبی.شاید هم، مصلحت طلبی.. انشاالله در بزرگسالی، دیگر خطاهای جوانی را تکرار نفرمایید. موفق باشید.
  • IR ۱۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 1
    البته برای امثال بنده که بیرون گود هستیم، قضاوت کردن آسان، اما تصور می‌کنم که، اشتباه است.
  • سید IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    1 0
    خدا انسان را عاقبت بخیر کند یعنی مردم حق ندارند گذشته مسولین را نقد کنند مملکت داری یک کار خانوادگی نیست
  • ناشناس IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    0 3
    اقای سلیمی نمین بنده نه روزنامه نگارم نه اهل سیاست. اما اقای هاشمی کسی بود که مورد وثوق شخص امام بود.آن مرحوم نقل قول کردند.بالاخره روزگار پستی و بلندی و بالا وپائین زیاد دارد.
    • بيطرف IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      0 2
      اگر كسانى را بخواهيم نام ببريم كه در پيروزى إنقلاب جايگاه بالايى داشتند شخص اول اكبر هاشمى رفسنجانى شخص دوم ابراهيم يزدى شخص سوم محمد بهشتى بودند اگر روزى روزگارى كنگره اى پيدا شد ميتوان اين ديدگاه را به بحث گذاشت مشروط باينكه خارج از تعصبات سياسى حزبى گروهى و احساساتى بوده فقط راست ازمايى باشد
  • IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    1 0
    البته که اشتباه کردید و کج فهم هستید!!!هیچکس نباید از روش ومنش آقای رفسنجانی ایرادو خرده میگرفت ،خدایا شاهدی که در دوره ایشان انجمنهای اسلامی جمع شد،حراست و بازرسی در ادارات دولتی وشرکتهای دولتی به سخره گرفته شدندو تبدیل شدند به ملعبه دست مدیران تازه به دوران رسیده وگرسنه!!!تا هرجور که چاپیدند کسی را یارای مقابله با ایشان نباشد، قانون به تمسخر گرفته شد،چون نان توی هرج و مرج وبی قانونیست،خلاصه ضربه ایکه رفسنجانی ویاران با وفایش!!!به انقلاب زدند تا ده هاسال دیگه جبران شدنی نیست.خدا ازش نگذره،انقلاب را منحرف کرد.
  • IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    1 0
    رفسنجانی توی کاخ فرح...........
  • IR ۱۸:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    1 0
    عفت - اگر عکس (هاشمی) را اوردند پایین مردم باید بریزند توی خیابونها .
  • IR ۱۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
    1 0
    رفسنجانی توی کاخ فرح مرد
    • IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
      1 0
      بد جایی بود
  • IR ۱۸:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
    1 0
    هاشمی رفسنجانی توی کاخ فرح پهلوی در نهایت اشرافی گری از دنیا رفت
    • IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۵
      1 0
      اف بر او باد .
  • عبدالله IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
    0 1
    محسن هاشمى كه شخصا سليم و سالم است ولى از برادرش مهدى كه به اقل مجازات محكوم شده رنج ميبرد بايد از اين گروه متنفر خودش را خارج كند.
  • سعید IR ۲۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۴
    1 0
    آقای سلیمی فکر نمیکنید ک نامه های خصوصی شما به این اقایان انها را طلبکار ما ملت نموده است؟ بهتر نبود به رسالت روزنامه نگاری خود میپرداختید و هر دولتی سواستفاده گر را رسوا مینمودید که الان بعد اینهمه مدت که از مرگش میگذرد عقبه نه چندان خوشنامش هنوز خود را طلبکار ملت میدانند.
  • سیدمهدی IR ۱۹:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۵
    1 0
    سرفتنه این مملکت ازاو بودوازخانواده معلوم حال آنهامثل آفت وبلاناذل شدندبرمردم خداوندقوم ظالمین رانابودکندمخصوصااینها راانشاالله.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس