کد خبر 1167049
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۵
قورمه سبزی

مهمترین دلیل برای خوشمزه‌تر شدن قورمه سبزی زمان دادن به آن برای پخت کامل است و رعایت برخی نکات باعث خوشمزه‌تر شدن این خورشت می‌شود.

به گزارش مشرق، قرمه‌سبزی همیشه از آن غذاهایی است که هرکسی ادعا می‌کند بهترین نوعش را درست می‌کند.

نسبت دقیق سبزی‌ها در قرمه‌سبزی

مهم‌ترین قسمت این فوت و فن سبزی قرمه‌سبزی است که نسبت آن باید دقیق باشد:

تره: ۴۰۰ گرم

گشنیز: ۲۰۰ گرم تا ۱۵۰ گرم

جعفری: ۳۰۰ گرم

شنبلیه: ۵۰ گرم

برگ چغندر یا اسفناج: ۲۰۰ گرم

پیازچه: ۵۰ گرم

نکته مهم: سبزی‌ها نه باید درشت خرد شوند نه ریز؛ کاملا متوسط

نکته مهم: هنگام سرخ‌کردن سبزی قرمه‌سبزی، ابتدا اجازه دهید تا سبزی آب بیندازد و وقتی آب آن گرفته شد روغن را اضافه کنید و بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید.

انتخاب دقیق گوشت

گوشت قرمه‌سبزی باید تکه‌ای باشد؛ بنابراین از گوشت چرخ‌کرده اصلا استفاده نکنید. اگر از گوشت گوسفندی و استخوان‌دار استفاده کنید، قورمه‌سبزی خوشمزه‌تر می‌شود و سعی کنید گوشت قورمه‌سبزی را در اندازه بزرگ خرد کنید. گوشت قورمه‌سبزی باید با حرارت کم و پیاز فراوان در مدت طولانی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کاملاً سرخ و اصطلاحاً قورمه شود.

نکته مهم: سبزی قورمه را می‌توان همراه با اضافه کردن آب به خورشت اضافه کرد؛ اما برای اینکه خاصیت و طعم سبزی بهتر حفظ شود، بهتر است بعد از یک الی ۲ ساعت از اضافه کردن گوشت و لوبیا به خورشت سبزی اضافه کنید.

چقدر لوبیا بریزیم؟

یکی دیگر از مهم‌ترین قسمت‌های قرمه‌سبزی، لوبیا است. لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و تازه آن است، لوبیاهایی است که می‌توان در قرمه‌سبزی استفاده کرد. استفاده از این لوبیاها کاملا سلیقه‌ای است و بهتر است لوبیا چیتی و قرمز را از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. لوبیای سوم که تازه است، لوبیای درشتی است که در قرمه‌سبزی بسیار خوشمزه می‌شود. مقدار لوبیایی هم که ریخته می‌شود نه باید خیلی کم باشد نه خیلی زیاد.

جا افتادن قرمه‌سبزی

پخت کامل قرمه‌سبزی حداقل ۵ ساعت زمان می‌برد، اما اگر از زودپز استفاده کنید، می‌توانید همه مواد را باهم بریزید و ۲ ساعت زمان کافی است تا یک قرمه‌سبزی عالی و جا افتاده درست کنید.

نکته مهم: لیمو عمانی را حتما قبل از ریختن در خورشت، با چنگال سوراخ و در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.

رب اضافه نکنید

در بعضی مناطق به خورش قورمه‌سبزی رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌شود؛ اما این کار توصیه نمی‌شود، زیرا طعم رب گوجه‌فرنگی باقی مزه‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده و از بین می‌برد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • جواد IR ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    20 2
    به به چقدرلذیذه.. مشرق جان اجازست از غذاتون یه لقمه کوچولوبردارم؟؟ تست کن غذا دایمی نیازندارید؟ خخ
    • IR ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      6 4
      ان شاء الله خدا یه زن کد بانو بت بده
    • IR ۲۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      0 0
      جمعیت مجردکه درحال زیادشدنه.. دم مشرق گرم ک اموزش غذا میده حداقل ما اقایون بعدبلدباشیم توتنهایی غذادرست کنیم. چه اینده نگره مشرق خخخ. مردها بایداکثرا غذاپختن یادبگیرن.. دولت اصلاحاتی کاری کرده ک شرایط ازدواج به حدصفررسیده.. پس تمام خبرتواشپزی ورخت شویی وکاردرخانه بزارمشرق جان..
  • IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    12 2
    مقداری تمر هندی هم اضافه کنید تا طعم خورشت عالی شود
    • یه مادر IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      12 4
      ای بابا یادمون رفته کی قورمه سبزی خوردیم ،گوشت کجا بوده ،دیگه ماهی یکبار هم گوشت یا مرغ ،وسالی هم یکبار ماهی میخوریم که مزشون یادمون نره ،اصلا یادم نیست کی گوشت یا قورمه خوردم ،،،
    • IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      2 1
      میگن یه مقداری هم مربای آلبالو بزنن توش خوب میشه!!!
    • IR ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      1 2
      دوست عزیز هر چیز می شود اضافه کرد تمبر هندی ترش می کند و مثل گوجه طعم سلزی ها را تحت تاثیر قرار می دهد. کسی دوست دارد می تواند تخم مرغ هم بزند اما دیگر قورمه سبزی استاندارد نیست
    • IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      3 1
      تمر یا آبلیمو یا آبغوره سلیقه‌ای هستن و همون لیمو عمانی مرسوم هست
  • IR ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    8 1
    راز خوش مزگیش گوشت گوسفند چربه وبهتره یک روز در یخچال بمونه تا خوب جا بیوفته
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    8 0
    باسلام..مشرق لوبیا هاش یه کم زیاده..اگرخورشت سبزی با مرغ درست کنیم باید لوبیا "چشم بلبلی" بزنیم ولی اگربا گوشت قرمز درست کنیم یا"الوبیا قرمز"یالوبیا چیتی میزنیم..درضمن الان دراین فصل خوزستان تمام سبزی خورشتی جوره وکامله وازاینجا بار میزنند برای شهرهای سردسیر..یعنی الان اکثرمردم تواستان وشهرمون سبزی سرخ می کنندو فریزر می کنند برای تابستان..دست گلتان درد نکند باسپاس----
    • هستی IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      8 4
      چرا باید ب قرمه سبزی ک با مرغ درست میشه لوبیا چشم بلبلی بزنیم؟؟؟
    • زی زی IR ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      0 0
      قورمه سبزی چه با گوشت قرمز و چه با مرغ درست بشه هر دو با لوبیا چیتی درست میشه و اصلا با لوبیا چشم بلبلی درست نمیشه
  • IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    10 1
    قرمه سبزی فقط قرمه سبزیهای جنوبی. بعد از کرونا اگر گذرتون به خوزستان افتاد حتما سبزی قرمه دزفولی یا شوشتری یادتون نره. خوشمزه ترین قرمه سبزی که خوردم با سبزی جنوبی بود. محشره
    • عاطی FR ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
      4 3
      قورمه فقط قورمه جنوبی خدایش وقتی قورمه سبزی رو درست میکنم درسش دعوا مادر شوهرم شیرازیه مزه آب میده قورمه اش
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    5 2
    خخخخخ اخبار کم اورده
  • سید IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    5 0
    صحیح خورش است که اسم مصدر از خوردن است و خورشت مانند بالشت غلط هست! مثل این که مثلاً به جای دانش بگوییم دانشت یا به جای رَوِش بگویم رَوِشت!!!
  • IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    7 2
    اخبار رو باز کردیم دومین خبری که به چشمم خورد قورمه سبزی بود یعنی دیگه خبری نیست فقط قورمه هامون خرابه که باید درست بشه
  • IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    10 1
    ولی عکسی که گذاشتین احتمالا یا آشپز ناشی بوده یا خورشت جمع شده آخر مهمونیه !
    • k IR ۰۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
      1 0
      خخخ آفرین
  • سحر IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    8 0
    پودر شنبلیله تو روغن تفت بدی بعدش به سبزی خورشت اضافه کنی خییییلی خوشمزس
  • IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    2 1
    من به خورش سبزیم یه قاشق پودر دارچین میزنم فوقلاده خوشطعم میشه و مزه خورش های رستورانی رو بهش میده و رب انار ترش هم یکی دو قاشق عالیه بزنیم
  • IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    3 0
    تفت دادن زیاد سبزی هم سبزی رو خشک و طعم خورشت را تلخ میکند
  • منصور هوشمند. آشپز IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    4 2
    جعفری گشنیز باید بیشتر باشه تره نصف این دوتا چون تره تلخ میکنه مثل شنبلیله. سبزی بعد اینکه آبش رو کشید حداقل با شعله کم ۳ساعت سرخ شه تا رنگش سیاه شه به سبزه نزنه. لوبیا هم استاندارد نفری۲۰گرم گوشت ۴۰گوساله ۶۰گوسفندی.گوشت ها را بعد از خورد کردن باید ابپز کنی جوش اومد کف میکنه یعنی خون ابشه که بد بو میده اگه قبلش نجوشونین هم کار میشه خورشت هم بو میده بعد جوشوندن آبکش کنین با آب سرد بشورین بعد همه موادو بریزین من خودم چون لوبیا دیر پز هستن ۱۳ساعت خیس میکنم بعد ۲الی ۳ساعت میپزم. ادویشم همون اول میزنم تا قشنگ برا توی خوردش برا قورمه سبزی یه هیچ عنوان از زرد چوبه استفاده نکنین
    • ahad IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۸
      0 0
      احسنت. نکات شما بسیار عالی و کاربردی بود. ممنون
  • DE ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    8 2
    راز خوشمزه گی در شنبلیله داغه که از آخرتو قرمه سبزی میزنن .
    • امیر IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
      3 0
      منم بیست دقیقه آخر ادویه هاتی کارا میزنم خیلی خوشمزه میکنه
  • IR ۱۸:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    2 0
    موافق نیستم
  • Zahra IR ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    0 3
    همه این راه کار ها رو همه میدونن و بیشتر از این راه کار ها هم هست حداقل یه چی بزارید بقیه ندونن یاد بگیرن
  • لعیا IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    2 0
    این موادی که میگید قرمه سبزی اصیل نمیشه قرمه سبزی باید اصیل اصیل باشه بدون اضافه کردن مواد من در اوردی
  • زهرا IR ۲۰:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    0 0
    این عکسی که گذاشتید قرمه سبزی رو زیرسوال برده اصلاجانیوفتاده
  • ههههه IR ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۴
    0 0
    خورشتمون وقتی جا می افته که تحریمارو بردارن خورش فقط خورش زندایی جیگر خودم
  • IR ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    3 0
    خیلی مفید بود مطالبی که فرموده بودبن ممنون از شما دوست عزیز زنده باشید
  • رضا IR ۰۲:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    0 0
    سلام دوستان .در کل توی دنیا ،غذا فقط غذای ایرانی ، اونهم دست پخت مادرای ایرانی که از هر انگشتشون هنر می باره . سالم و تندرست باشید
  • محمد IR ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    2 0
    این مقدار برای چند نفر است
  • ق ر IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    0 0
    لطفا غذا های تجملاتی نگذارید دستور غذا با نان خالی یا نان با آب و .. بگذارید
  • IR ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    0 0
    من خوب سرخش میکنم رنگش تیره که شد بعد گوشت رو بهش اضافه میکنم سبزی باید رنگش تیره باشه
  • محمد IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    0 0
    رب انار بهترین طعم به خورشت سبزی میدهد۲۹۴۶
  • محمدرضا انتفاعی IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    1 1
    عالی.خوب بود
  • ریحانی IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    1 0
    سلام... اونایی که میگن فقط سبزی جنوب واقعا قورمه چند شهر چشیدن چون واقعا فقط قورمه سبزی جنوبی ها مخصوصا اهوازی ها خوشمزه س واقعا اگه بقیه شهرها اندازه صد بسته سبزی برا یسالشون کافی هست از خوزستان تهیه کنن امتحان کنن بعد تعریفشو برا بقیه بدن.. روشی که دوست عزیز دادن برای این که سبزی باید 3 ساعت سرخ بشه هم بهترین روش هست اونم با گوشت گوساله یا گوسفندی..
  • بالاش IR ۱۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    0 0
    منم دلم پیتزا می خاد ولی فرنداریم
  • IR ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۵
    1 0
    14:52 بخاطر اینکه گوشت مرغ زودتر می پزه ولوبیا چشم بلبلی هم زودمی پزه- ولی لوبیا قرمز ولوبیا چیتی دیر پزن حتی باید ازشب دراب ولرم بخیسانید..(بالوبیا چشم بلبلی هم ماخوراک لوبیا درست می کنیم زودهم.می پزه خیلی هم خوشمزست)
  • مجید IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۶
    0 0
    به نظر من رب خوشمزگی خاصی به قرمه سبزی میده
  • خادمالشهدا IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۹
    0 0
    بسیار جالب وخاندنی بود اما هر اشپزی میگه اش یا غذا ودست پخت من بهترین حالا من توی خانه. همه نوع غذا را طبخ می کنم ادعا نمی کنم چون تجربه کافی دارم اونی که فذارو میخوره باید تعریف کنه شادباشین روز خوش

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس