در نشست بررسی دیدگاه‌های رهبری درباره قره‌باغ مطرح شد: امکان ایجاد کریدورهای صلح در منطقه - کراپ‌شده

در نشست بررسی دیدگاه‌های مقام معظم رهبری درباره منطقه قره‌باغ، امکان ایجاد کریدورهای صلح در منطقه مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش مشرق، «شعیب بهمن» کارشناس مسائل قفقاز در نشست بررسی دیدگاه‌های مقام معظم رهبری درباره قره‌باغ گفت: برآوردها نشان می‌دهند در مناقشه قره‌باغ ممکن است سه سناریو رخ دهد؛ نخست، اینکه ترکیه گروه‌های تروریستی را در شمال ایران اسکان دهد که برای جمهوری اسلامی تبعات امنیتی خواهد داشت. دوم، اینکه ترکیه پایگاه نظامی در منطقه مستقر کند که از نظر ایران استقرار نظامیان ترکیه در منطقه به معنای استقرار ناتو خواهد بود و جمهوری اسلامی این موضوع را نخواهد پذیرفت.

وی افزود: سومین سناریو این است رژیم صهیونیستی بخواهد در قالب کارهای کشاورزی در منطقه حضور یابد که با توجه به اقدامات صهیونیست‌ها و سوءاستفاده آن‌ها از کار در آذربایجان نمی‌تواند برای ایران مطلوب تلقی شود.

این کارشناس مسائل قفقاز عنوان کرد:  پیش از آغاز درگیری‌ها، مناطق شمال کشور ما محل سکونت آذری‌ها بود و باید ارمنی‌ها از منطقه خارج و آذری‌ها به خانه و کاشانه خود بازگردند. علاوه بر این، کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای باید از دخالت در این زمینه خودداری کنند.

شعیب بهمن گفت: در سال‌های اخیر آذربایجان بدون هیچ هزینه‌ای از خاک ایران با نخجوان اتصال سرزمینی برقرار می‌کرد و باید دید چرا دولت این کشور تصمیم گرفته از خاک دشمن خود ارتباط ایجاد کند. آیا ارزش برخورداری از کریدور در داخل خاک ارمنستان از تسلط بر کل منطقه قره باغ بیشتر بود؟

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر بخواهیم از جنبه مثبت به موضوع نگاه و یک بازی برد ـ برد برای همه کشورهای منطقه ترسیم کنیم، می توان ایجاد این کریدور را در کنار کریدورهای دیگر، مقدمه ای برای ایجاد صلح در منطقه ارزیابی کرد.  

همان‌گونه که در نشست روز شنبه در مؤسسه راهبرد پژوهان جهان معاصر مطرح شد، این ایده قابل ارزیابی است که چنین کریدورهای صلحی می توانند در منطقه افزایش یابند. در واقع باید شرایطی فراهم شود که همه کشورهای منطقه امکان اتصال سرزمینی به یکدیگر را داشته باشند. 

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    18 24
    این نکته کلیدی است که باید با ان بدهان پلنترکهای داخلی و.دولتهای بدخواه ترکیه و اران کوبید .. چطور شده که ارزش یک کریدور کم عرض که ایران را محاصره میکند در داخل خاک دشمن اذربایجان یکهویی بیشتر از خاک ارمنستان شده است ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • IR ۲۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
      14 4
      ایروان خاک ایران است و باید به مام وطن بازگردد.
  • ائلشن IR ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    8 8
    ایجاد کریدور صلح و این حرفها در حد شعار خوب هستند اما واقعیت این است که ما با ایجاد یک کریدور، منافع اقتصادی بسیاری را از دست دادیم چه در بخش سوآپ انرژی آسیای میانه چه ترانزیت کالا و مسافر و با نگاه های بسیار منفعلانه باعث شدیم اسرائیل در آذربایجان جای پا درست کند و ترکیه از ضعف ما در جنوب قفقاز قدرت بگیرد. کمی از شعارها خارج شویم دنیا با شعارهای ما با علاقه های ما با خواسته های ما جلو نمی رود هر کسی دنبال منافع ملی خود هست منافع ملی خودمان را به منافع دیگران گره نزنیم
    • حسین IR ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
      16 1
      بابا مملکت ما پول را می خواد چی کار اگه درامد زیاد باشه یکی از اقایون ورمیداره اونور اب... از زیاد ثروت بی حد حساب اختلاص میشه شما دعا کنید تمام در امد ما قطع بلکه کمی به خود اییم
  • مهدی IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
    20 10
    به نفع ایران نیز خواهد بود قبل از سال ۷۰ که ارامنه منطقه را بهم زدند گمرک جلفا بزرگترین گمرک بود ولی ارامنه بی منطقه را نابود کردند و دولت رفسنجتنی نیز کل چرثقیل ها و ریل ها را به سرخس برد ولی حالا با راه اندازی این کریدور ایران بهتر به جهان دسترسی خواهد داشت
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۹
    0 0
    مرز قانونی ایران و ارمنستان حتی یک میلیمتر نباید کمتر شود .

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس