کد خبر 1105576
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۲
مسکن

نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان گفت: بنگاهداری بانک‌ها تازگی ندارد و با اینکه به این کار آنها اعتراض می‌شد، بانک‌ها از قبل بنگاهدار بودند. مافیای بانکی، پشت پرده بنگاهداری و گرانی مسکن است.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

ایرج رهبری، نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان گفت: مافیای بانکی، پشت پرده بنگاهداری و گرانی مسکن است. بنگاهداری بانک‌ها تازگی ندارد و بانک‌ها از قبل بنگاهدار بودند با اینکه به این کار آنها اعتراض می‌شد بانک‌ها به سود احتیاج دارند و تنها جایی که می‌توانند سرمایه‌گذاری خوب و مطمئنی داشته باشند بخش املاک و مستغلات و بازار مسکن است و وقتی بازار مسکن در حیطه قدرت بانک‌ها قرار بگیرد، از سود خود عقب نمی‌کشند و همیشه دنبال سود بیشتر خواهند بود.

بیشتر بخوانید:

نقش بانک‌ها در گرانی مسکن

وی به روزنامه آرمان گفت: وقتی بانک هزار واحد ساخته، خریده یا در دست دارد، می‌خواهد ۲۵ تا ۳۰ درصد سود به دست آورد، به همین دلیل پایین آمدن قیمت مسکن وقتی دست بنگاهی مانند بانک در کار است دیگر معنایی ندارد و گرفتار افزایش قیمت‌های این‌چنینی هستیم. هرچند اگر سرمایه‌گذار همچنین سرمایه‌گذاری‌ای کرده باشد راضی نخواهد شد که سود کاهش یابد، مگر اینکه سیاست‌گذاری‌های دولت بانک‌ها را مجبور کند قیمت را بشکنند یا کاهش دهند. این هم در صورتی اتفاق می‌افتد که تولید افزایش یابد. یعنی فراوانی محصول که اینجا منظور مسکن است. اگر مسکن دست سرمایه‌گذار باشد بالاخره یا باید راضی شود که در بخشی ضرر کند یا قیمت را کاهش دهد، اما بانک‌ها به هیچ‌وجه زیر بار ضرر و کاهش قیمت نمی‌روند.

بنگاهداری بانک‌ها باعث می‌شود تا قیمت‌ها همیشه رو به افزایش باشند. این اشکال کار سیستم بانکی است و وقتی علنا اعلام می‌شود که بانکی هزار واحد مسکونی را در اختیار دارد معلوم است که اصلا راضی نخواهد شد قیمت‌ها کاهش یابد.

نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان می‌افزاید: بانک‌ها علاقه‌ای به پرداخت تسهیلات در بخش مسکن به سازنده یا خریدار با دوره بازپرداخت ۱۲ تا ۱۵ ساله ندارند چون دوره بازگشت پول زمان‌بر است. پرداخت تسهیلات به افرادی که بتوانند در کمترین زمان بیشترین سود را به بانک‌ها پرداخت کنند بیشتر مورد توجه آنهاست، به عنوان مثال دادن تسهیلات به فردی که قصد خرید مثلا سکه را دارد برای بانک جذاب‌تر است چون به سرعت می‌تواند سود سرشاری را به همراه اصل آن به بانک برگرداند.

وی در پاسخ این سوال که آیا بانک مرکزی نمی‌تواند وارد این موضوع شود؟ می‌گوید: چرا نتواند؟ بانک‌ها حد و حدود دارند و این حد و حدود مشخص کرده که بانک‌ها باید به چه میزان و در چه قسمتی تسهیلات پرداخت کنند، الان قانونی دوفوریتی در مجلس مصوب شده و بانک‌ها را مجبور کرده حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد از کل تسهیلاتی که قرار است به بخش بازار پرداخت شود را به بخش مسکن اختصاص دهند.

ایرج رهبری گفت: بانک‌ها قانع به سود بانکی ۱۸ تا ۲۰ درصد نیستند و برای کسب سود بیشتر بنگاهدار شده‌اند و با در دست گرفتن بازار مسکن و ایجاد نوسانات، یکباره می‌بینیم که ۴۰ تا ۵۰ درصد در عرض چند ماه قیمت‌ها رشد پیدا می‌کنند. بانک‌ها در چه بازاری بهتر از بازار مسکن می‌توانند سود به دست بیاورند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • Mjp IR ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۲
    2 0
    ایوول حقیقتوگفته... بهرحال بانک هاشدن عامل گرانی وفسادو هزارتا ظلم دیگه. یقین بدونیدجلوی خطای بانک‌ها رفته بشه و به معنای واقعی اسلامی کاربکنندتمام قیمت اجناس ریزش میکنه بنفع مردم وخیلی ازمشکلات حل میشه..سرمنشااصلی فساد تو همین بانک‌ها تاحالابوده...
  • DK ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۲
    1 0
    بازار بورس سهم غدیس بخرن رشدی نکرده
  • IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۲
    1 0
    فقط تورم مسکن؟! بانکها عامل ۹۰ درصد فسادهای اقتصادی در ایران هستند
  • IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۲
    1 0
    هر فرد بالای 18 سال یک خانه بقیه احتکار هست اگر متاهل شدن هردو یک خانه چون فساد آور هست...مالیات سنگین ببندید وامروز وفرداش نکنید ببینم کی جرات میکنه احتکار کنه شهر ما 100 هزار خانی خالی داره
  • IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
    0 0
    سلام وقتی معلومه چرا کاری نمکنند چندساله که همه میدونند بانکداری ایران مشکل داره ولی فقط میگند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس