رهبر انقلاب در بخشی از تقریظشان بر این کتاب، نوشته اند: «این کتاب منبع بسیار غنی و ارزشمندی است که از آن میتوان دهها کتاب، فیلمنامه و زندگینامه استخراج کرد. لحظات و حالات ثبت شده در سراسر این کتاب، همان ظرافتهای حیرت انگیزی است که از مجموع آن، تابلوی پرشکوه و با عظمت عملیاتی چون فتح المبین و بیتالمقدس پدید آمده و برترینهای هنر جهاد و ایثار و شجاعت و ابتکار را در مجموعه نمایشگاه بینظیر هنرهای انقلاب اسلامی نشان میدهد. این مردان بزرگی که نام آنها بسی آسان بر زبان و دل غافل ما میگذرد، از جنس همان اخوان صفا و فرسان هیجائند که سید شهیدان سلامالله علیه آنها را با عظمت و سوز و مهر، مخاطب ساخت و از فقدان آنان غمگین بود. سلام خدا و بندگان برگزیده و فرشتگان و رسولان او نثار روح مطهر آنان باد. در روز و شبهایی از آبان و آذر 86 صفحه به صفحه و سطر به سطر مطالعه و نیوشیده شد.»
همچنین در قسمتی از رونوشت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بر این کتاب آمده
است:
«لشکر همیشه حاضر و شهید پرور 27محمد رسول الله این موقعیت ممتاز خود را
مرهون جانبازیها و مجاهدتهای کم نظیری است که در طول دفاع مقدس با شرکت موثر در
بیش از بیست عملیات آفندی بدست آورده است.»
گلعلی بابایی درباره این کتاب می گوید: این کتاب سیر تاریخی در یک مقطع زمانی 4ماهه از جنگ است که از اسفند 1360آغاز و تا تیر ماه 1360ادامه دارد. موضوع اصلی این کتاب، شکلگیری تیپ 27محمد رسول الله است و نقش این تیپ در دو عملیات بزرگ فتح المبین و بیتالمقدس است. این لشکر یک تاریخچه داشت و آدمهای بزرگی در آن حضور داشتند، دوست نداشتم فراموش بشوند. تاریخچه این لشکر نشان میدهد که در ابتدا حاج احمد در مریوان، همت در پاوه، شهبازی در همدان حضور داشتند، بعد آنها، در مکانی به نام پادگان دوکوهه جمع میشوند و تشکیل یک یگان رزمی میدهند که در اولین عملیات در فتح المبین آنطور غوغا میکنند.»
کتاب «همپای صاعقه» در قطع وزیری و 912 صفحه با بهای14900تومان توسط انتشارات سوره مهر به چاپ هجدهم رسیده است.
حاشیه رهبر
معظم انقلاب بر کتاب «فرماندهی من»
حضرت آیتالله العظمی خامنهای پس از مطالعهی کتاب «فرماندهی من*»، حاشیهی کوتاهی بر این کتاب نوشتهاند که از سوی دفتر حفظ و نشر آثار ایشان منتشر میشود. این متن به شرح زیر است:
السلام علیکم یا اولیاء الله و احبائه، السلام علیکم یا اصفیاءالله و خیرته، السلام علیکم یا انصاردین الله و اعوان ولیه ...
ای آیتهای خدا، ای معجزههای ایمان، ای نشانههای تعالی جاودانه انسان ...
ای گلهای محمدی که فساد و آلودگی جهان امروز نتوانست از شکوفایی باز داردتان، برقی شدید و دنیای تاریک را روشن کردید، حجتی شدید بر آن کوتاهنظران که بالندگی انسان الهی را در عصر تسلط مادیت ناممکن میدانستید، خاطرهی مسلمانان صدر اسلام را زنده کردید و صدق و اراده و فناء فی الله را حتی پیش از آنان به نمایش گذاشتید. آنان به نفس پیامبر و نزول پیاپی آیات قرآن دل را گرم و جان را تازه میکردند. اما شما چه؟ حقا خلوص و تقوا را مجسم کردید و برای آن امام بحق که مظهر خلوص و تقوا بود سربازانی شایسته شدید ... سلام الله علیه و علیکم هنیئا لکم رحمة ربکم.
کتبه بیمناه الوازره اسیر امانیة و ذلیل نفسهعلی الحسینی غفرالله له و رحمة و حشر مع اولیائه و الحقه بهذه الزمره الطیبه. آمین.
این کتاب در 13 رجب 1411 با چشمی لبریز اشک شوق و حسرت زیارت شد.
لازم به ذکر است کتاب کارنامه عملیاتی لشکر 27 محمد
رسول الله (ص) باعنوان «همپای صاعقه»، توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده
است.
الان چند سالى است که کتابهایى دربارهى سرداران و فرماندهان جنگ باب شده و مىنویسند و بنده هم مشترى این کتابهایم و مىخوانم. با اینکه بعضى از اینها را من خودم از نزدیک مىشناختم و آنچه را هم که نوشته، روایتهاى صادقانه است- این هم حالا آدم مىتواند کم و بیش تشخیص دهد که کدام مبالغهآمیز است و کدام صادقانه است- بسیار تکاندهنده است. آدم مىبیند این شخصیتهاى برجسته، حتى در لباس یک کارگر به میدان جنگ آمدهاند؛ این اوستا عبدالحسین بُرُنسى، یک جوان مشهدى بنّا که قبل از انقلاب یک بنا بود و با بنده هم مرتبط بود، شرح حالش را نوشتهاند و من توصیه مىکنم و واقعاً دوست مىدارم شماها بخوانید. من مىترسم این کتابها اصلاً دست شماها نرسد. اسم این کتاب "خاکهاى نرم کوشک" است؛ قشنگ هم نوشته شده.
ایشان اول جنگ وارد میدان نبرد شده بود و بنده هم هیچ خبرى نداشتم. بعد از شهادتش، بعضى از دوستان ما که به مجموعههاى دانشگاهى و بسیج رفته بودند و با این جوان بىسواد- بىسواد به معناى مصطلح؛ البته سه، چهار سالى درس طلبگى خوانده بوده، مختصرى هم مقدمات و ابتدایى و اینها را هم خوانده بوده- صحبت کرده بودند، مىگفتند آنچنان براى اینها صحبت مىکرده و حرف مىزده که دلهاى همهى اینها را در مشت مىگرفته. بهخاطر همین که گفتم؛ یک معرفت درونى را، یک ادراک را، یک احساس صادقانه را و یک فهم از عالم وجود را منعکس مىکرده؛ بعد هم بعد از شجاعتهاى بسیار و حضور در میدانهاى دشوار، به شهادت مىرسد؛ که حالا کارى به جزئیات آن ندارم. این زیباییهایى که آدم در زندگى یک چنین آدمى یا شهید همت و شهید خرازى مىتواند پیدا کند و یا اینهایى که حالا هستند، نظیرش را شما کجا مىتوانید پیدا کنید؟ کجا مىشود پیدا کرد؟
در جمع فیلمسازان و کارگردانان سینما و تلویزیون-1385/3/26